Τι ΑΕΚ περιμένω να δω Πελάδο…
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος παραμονή του μεγάλου αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ αναλύει στο enwsi.gr όσα… προσμένει στο χορτάρι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ενθουσιασμός στην ΑΕΚ για την μεταγραφή του Έκι Πόνσε μεγάλος. Αναμενόμενα, λογικά.

Είναι σπουδαία μεταγραφή αυτό που κατάφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος έχει βαλθεί μόνος του φέτος να δίνει ότι θέλει ο Ματίας Αλμέιδα για να φτάσει την ΑΕΚ πολύ-πολύ ψηλά. Αυτά που κάνει φέτος ο Μελισσανίδης συνιστούν έναν παράγοντα με δίψα και κίνητρο να πανηγυρίσει με την ομάδα του πολλές επιτυχίες. Και όσο είναι έτσι ο Μελισσανίδης, με τον Αλμέιδα μπροστάρη και δίχως εμπλοκή τρίτων στις αποφάσεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την ΑΕΚ που θα δούμε προσεχώς.

Όμως όλα αυτά είναι πολύ ωραία, μέχρι να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι. Το πρώτο επίσημο σφύριγμα. Αυτό που θα δούμε την Τρίτη το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία θα υποδεχθεί το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας της.

Τρίτη βράδυ οι… μεταγραφές παγώνουν. Η ΑΕΚ πρέπει να είναι έτοιμη. Όπως και στις 15 στην Κροατία. Αυτή η ΑΕΚ όμως σμιλεύτηκε πέρυσι και όπως εξελίσσεται φέτος, είναι για μεγάλα πράγματα. Και αυτά θα πρέπει να αρχίσει να τα κάνει από την Τρίτη. Τέσσερα ματς, τέσσερις «μικρές νίκες» για να μπει στους ομίλους του Champions League. Εκεί είναι ο στόχος, εκεί επικεντρώνεται η ματιά.

Τι ΑΕΚ θα δούμε Πελάδο;

Πάμε λοιπόν στο «τι ΑΕΚ περιμένουμε να δούμε». Για 3η σερί προετοιμασία με Αλμέιδα, ήμουν κοντά στην ομάδα. Και μπορώ να καταγράψω όπως την έζησα, ότι έχει τις ίδιες αρχές, την ίδια ταυτότητα και μέσα από αυτές τις βάσεις ο κόουτς προσθέτει μικρά κομμάτια τα οποία θα φανούν χρήσιμα στα μεγάλα ματς της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας παρακάτω.

Πιο έξυπνη ένταση στο pressing, όταν πρέπει, εκεί που πρέπει. Και αν χρειαστεί να γίνει αυτό σε πιο χαμηλά μέτρα στο γήπεδο. Να πάρει ο αντίπαλος την μπάλα, να έχει την αίσθηση ότι κάνει παιχνίδι και η ΑΕΚ να τον πρεσάρει ασφυκτικά όταν αυτός πλησιάζει με την μπάλα, για να την κλέψει γρήγορα και να φύγει στην αντεπίθεση με παίκτες σφαίρες όπως ο Πινέδα, ο Ελίασον, ο Γκαρσία, ο Τσούμπερ. Η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει ποικιλία λύσεων, να προσθέσει και άλλα πράγματα στο παιχνίδι της, διότι από πέρυσι έχει μελετηθεί αρκετά το σχέδιο της. Εντός και εκτός συνόρων. Για αυτό όπως είδαμε και με την Τράμπζονσπορ έδειξε για πρώτη φορά πως ξέρει να φεύγει από την πίεση του αντιπάλου και να… χτυπά στην κόντρα.

Τι ΑΕΚ περιμένω να δω Πελάδο…

Το πολύ θετικό της ΑΕΚ είναι ότι ο κορμός είναι ίδιος, οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους, κατανοούν από πριν τι θέλει ο Αλμέιδα. Και αυτό σημαίνει οικονομία χρόνου σκέψης και δράσης, άρα ταχύτητα στο χορτάρι. Και όταν νιώθεις καλά, πατάς καλά, λειτουργείς σωστά και προσθέσεις σε αυτό και ταχύτητα είναι δύσκολο να αποτύχεις…

Απέναντι της μία ομάδα με εμπειρία, ποιότητα και ένα τερματοφύλακα… τοίχος. Εδώ πρέπει να δούμε αν ο Αλμέιδα επιλέξει να δώσει χώρο και μπάλα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή να κάνει αυτός παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν ξέρω, αλλά περιμένω να δω την ΑΕΚ φέτος πιο ώριμη και ψύχραιμη στο παιχνίδι της, γιατί η Ευρώπη είναι… άλλη πίστα που δεν την έχουμε παίξει. Για να είναι έτοιμη σε αυτό το επίπεδο έκανε πολλά σωστά πράγματα. Ίδιο προπονητή, ίδιο κορμό, πλήρωσε πολλά για τον Πινέδα, πήρε την πινελιά του Πισάρο, έχει πολύ χαρούμενο τον Λιβάι με νέο συμβόλαιο, θα δούμε αν θα έχει διαθέσιμο τον παικταρά Πόνσε που αλλάζει τα δεδομένα στην επίθεση και μοναδικό θέμα συζήτησης ότι θα έπρεπε (έπρεπε) να έχει από την Ολλανδία κιόλας ένα στόπερ επιπέδου.

Τι ΑΕΚ περιμένω να δω Πελάδο…

Στόπερ και ελευθερία κινήσεων

Ο Αλμέιδα ήθελε τότε, περίμενε, οι διαπραγματεύσεις που έκαναν τα στελέχη της δεν πήγαν καλά και η ΑΕΚ έμεινε με σίγουρους στόπερ τον Μουκουντί, τον Μήτογλου και τον Βίντα σε ένα μεγάλο ποσοστό μετά από τραυματισμό. Εν συνεχεία δεν βρέθηκε αυτό που ήθελε ο κόουτς στην αγορά και η συζήτηση «πάγωσε». Μακάρι η κουβέντα για στόπερ μετά το ματς της Τρίτης, αλλά και της ρεβάνς να μην υπάρχει στη δημόσια σφαίρα και να έχουμε πανηγυρίσει την πρόκριση. Θα είναι κρίμα να έχει κάνει τόσα καλά η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα και για ένα… στόπερ να χαθεί κάτι τόσο μεγάλο.

Αν βασιστούμε σε ότι έχει στη διάθεση του ο Αλμέιδα, πάνω-κάτω θα κάνει τα ίδια η ΑΕΚ, πολύ πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και με την ευχή-ελπίδα να είναι πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια και να μην πετά στα σκουπίδια ότι καλό και με κόπο παράγει. Μπορεί να γίνει η ομάδα πιο απρόβλεπτη στο χορτάρι; Το πιστεύω, πολύ. Όσο ο Αλμέιδα δίνει στους επιθετικούς ελευθερία κινήσεων και… άπλωμα της φαντασίας τους, τόσο θα ελπίζω για όμορφα πράγματα.

Όλα αυτά θα μετρήσουν. Από την Τρίτη κιόλας. Η ΑΕΚ πρέπει να χτίσει, να παίρνει μικρές νίκες και στο τέλος δύο προκρίσεις για να μπει στους ομίλους του Champions League. Αυτός είναι ο ένας και μεγάλος στόχος.

ΥΓ: Τώρα πριν αρχίσει η σεζόν και με ικανό δείγμα προετοιμασίας-φιλικών. Πουλέν 2023/2024: Ελίασον.

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X