Φάκελος Λιβάι Γκαρσία: Η ταμπέλα «δεν πωλείται» και η στάση της ΑΕΚ στα εκατομμύρια της Λανς

Η θάλασσα του Σαρωνικού είναι μόνο... ΑΕΚ - Χαμός (και) στην Αίγινα για την κούπα του πρωταθλήματος (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Το όνομα του Λιβάι Γκαρσία είναι κυκλωμένο εδώ και καιρό από τη Λανς που επανέρχεται συνεχώς με όλο και περισσότερα χρήματα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάτι παραπάνω από «καλοκαιρινός έρωτας» έχει αποδειχθεί για την Λανς ο Λιβάι Γκαρσία και οι Γάλλοι «πυρπολούν» με προτάσεις την ΑΕΚ.

Οι Γάλλοι είχαν καταθέσει επίσημη πρόταση ύψους 21,5 εκατ. ευρώ στην «Ένωση» για τον διεθνή επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τον οποίο οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν καμία πρόθεση να παραχωρήσουν, ειδικά πριν τα πολύ σημαντικά προκριματικά παιχνίδια για το Champions League.

Τουλάχιστον στην παρούσα φάση και μετά τα όσα είχε δηλώσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε δημοσιογράφους και στην επαφή που είχε με τον παίκτη. «Είσαι παικταράς, δεν φεύγεις φέτος από την ΑΕΚ», φέρεται να είπε ο ισχυρός άνδρς της ΑΕΚ στον επιθετικό από το Τρινιντάντ που σε δύο φιλικά έβαλε πέντε γκολ… σβηστά.

Προτεραιότητα για την ΑΕΚ αποτελεί να κρατήσει τον Λιβάι Γκαρσία στα κιτρινόμαυρα και για αυτό πιέζει για ανανέωση της συνεργασίας τους η οποία με το παρών συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2025. Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα όμως ο Γκαρσία δεν πρόκειται να αποχωρήσει πριν τις μάχες για την είσοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πρόκειται άλλωστε για το ίσως πολυτιμότερο γρανάζι στη μηχανή του Ματίας Αλμέιδα.

Φυσικά, εκτός του Δημήτρη Μελισσανίδη και ο Αργεντινός τεχνικός υπολογίζει πολύ τον ποδοσφαιριστή για αυτά τα παιχνίδια, στις 8 ή 9 Αυγούστου και τη ρεβάνς στις 15 του ίδιου μήνα.

Δεδομένο είναι επίσης πως αν τελικά πουληθεί ο Λιβάι Γκαρσία αυτό θα γίνει με τους όρους της ΑΕΚ και τα χρήματα που θέλει εκείνη για τον ποδοσφαιριστή. Αγκάθι στην υπόθεση αποτελεί το ποσοστό 60-40 που διατηρεί η ΑΕΚ με την Μπεϊτάρ για τον επιθετικό από το Τρινιντάντ. Η ΑΕΚ δύσκολα θα «πέσει» από τα 30 εκατομμύρια ευρώ για το «θωρηκτό» της επίθεσής της καθώς εκτός των άλλων θέλει να κάνει τη μεγαλύτερη πώληση ελληνικής ομάδας στην ιστορία

Τα λεφτά που δίνει η Λανς στον Λιβάι και η εκτόξευση

Παράλληλα ο Λιβάι Γκαρσία από την πλευρά του έχει και εκείνος προτεραιότητα την ΑΕΚ και τις πολύ σημαντικές μονομαχίες που έρχονται με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ κλείνοντας τα αυτιά του στις σειρήνες εκατομμυρίων που ηχούν από τη Γαλλία. Θα ήταν παράλογο όμως να μην σκέφτεται και ο ίδιος τον εαυτό του σε κάποιο από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, ενώ και τα χρήματα που του προσφέρουν είναι αρκετά. Συμβόλαιο κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ φέρονται να δίνουν στον Γκαρσία από τη Λανς και σίγουρα είναι χρήματα πολύ καλά για τον ίδιο.

Οφείλουμε να σημειώσουμε την εκτόξευση που έχει πετύχει ο Λιβάι Γκαρσία μέσω της ΑΕΚ. Το 2018 ο 18χρονος Λιβάι Γκαρσία αναζητούσε «ταυτότητα». Έψαχνε προορισμό προερχόμενος από μία τριετία περιπλάνησης στην Ολλανδία στην Άλκμααρ και την Εξέλσιορ. Έτσι πήγε στο Ισραήλ ως ελεύθερος στην Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα. Έπαιξε συνολικά 27 ματς και σκόραρε 3 φορές με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ να πληρώνει 600.000 ευρώ για να τον αποκτήσει.

Έτσι τον Μαϊο του 2019 υπογράφει στην ομάδα της Ιερουσαλήμ και κάνει μία καλή σεζόν με 33 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας έξι γκολ και τρεις ασίστ.

Και έρχεται το άλμα τον Σεπτέμβριο του ’20. Η ΑΕΚ πληρώνει 2,6 εκατ. ευρώ στην Μπεϊτάρ και αποκτά μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις το 60% των δικαιωμάτων του με τον παίκτη να έχει σε τρεις σεζόν με την Ένωση 111 ματς, 32 γκολ και 20 ασίστ. Πόσο στοιχίζει, πλέον, ο Λιβάι; Άνω των 25 εκατ. ευρώ με την Ένωση να ζητεί 30 εκατ. ευρώ και να προσδοκά ότι μπορεί να τα πάρει…

Ο Ενωσίτης

ΑΕΚ Talk: Το πρωτάθλημα χάθηκε για την ΑΕΚ, ο πρώτος απολογισμός με τον Σταύρο Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X