Καφφάτος: "Ο Λαζόπουλος πλέον είναι πιο διαβασμένος"

Καφφάτος: "Ο Λαζόπουλος πλέον είναι πιο διαβασμένος"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÁÅÊ - ËÏÕÃÊÉ (EHF CUP 2013-2014)Συνέντευξη στην εκπομπή “Handball Time» του sportshero.gr, παραχώρησε ο Δημήτρης Καφφάτος. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μίλησε μεταξύ άλλων για την Ένωση του χθες και του σήμερα και για όσα πέρασε μέχρι να φτάσει στην κορυφή.

Αναφορικά με τα προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει τα πρώτα του χρόνια στην ΑΕΚ επί διοίκηση Ανατολιωτάκη, ο έμπειρος πορτιέρο εξήγησε: “Όταν πήγα στην ΑΕΚ αυτό που αντίκρισα ήταν τραγικό. Ανέλαβα τα χρέη του αρχηγού εκείνη την περίοδο, ήταν πολύ σημαντικό να νιώθουν τα παιδιά την ασφάλεια στην ουσία ενός ηγέτη και τον είδαν στα μάτια τα δικά μου. Αυτό που είδα στην διοίκηση ήταν απίστευτο, δεν υπήρχε καμία οργάνωση. Άνθρωποι που δεν ήξεραν το χάντμπολ, δεν τους ενδιέφερε. Φέρνοντας τα ξένα παιδιά στην ομάδα και τους Έλληνες παίκτες, όλα τα παράπονα τα εισέπρατα εγώ ως αρχηγός και έτσι είχε προκύψει τότε και η διαφωνία μου με τον Γιάννη Αρβανίτη. Κάποια από τα παιδιά αυτά δεν είχαν να φάνε. Δεν πληρωνόμουν εγώ για να πληρωθούν τα παιδιά, κάτι που ήταν κατά για την τσέπη μου αλλά υπέρ για την καρδιά μου.  Γενικά στην ΑΕΚ τότε προσπαθούσαν να επιβιώσουν όλοι, ήταν μια περίεργη κατάσταση. Αυτό ένιωθα την πρώτη χρονιά που για μένα ήταν η δυσκολότερη σαν παίκτης της ΑΕΚ. Την επόμενη χρονιά που έφτιαξαν κάπως τα πράγματα και μπήκαν κάποια λεφτά, υπήρξε μια παρεξήγηση με τον Γιάννη (σσ. τον Αρβανίτη) και έτσι αναγκάστηκα και αποχώρησα από την ΑΕΚ. Συζητήσαμε μαζί και αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο γιατί με τον χαρακτήρα που έχω δεν γινόταν να χαλάω την ψυχολογία της ομάδας αλλά στην ουσία η ομάδα είχε χαλάσει την ψυχολογία την δική μου εκείνη την περίοδο. Ειλικρινά ήταν δύο πολύ δύσκολες χρονιές. Περασμένα, ξεχασμένα”.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Καφφάτος αναφέρθηκε και στην διοίκηση της Original. “Με τον ερχομό της Original, αυτό που κατάφεραν τα παιδιά ήταν να συσπειρώσουν τον κόσμο ώστε να παρακολουθήσει το άθλημα. Βοήθησε πάρα πολύ η Original, προσπάθησαν πάρα πολύ τα παιδιά και ο Χατζηχρήστος έκανε ότι μπορούσε για να στηρίξει το άθλημα, το αγάπησε κι αυτός. Με τον ερχομό του Κυπέλλου απέκτησε μια άλλη δυναμική η ομάδα. Αυτό που θέλω να πω γενικά για την Original και για τον τότε πρόεδρο Χατζηχρήστο, είναι ότι αυτά τα παιδιά προσπάθησαν και έκαναν πολλά πράγματα αλλά ως ένα επίπεδο. Αυτή η ομάδα για να προχωρήσει θέλει επιπλέον καύσιμα” τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: “Η ΑΕΚ έχει τέτοια δυναμική που δεν ξέρω εάν το έχουν καταλάβει και οι ΑΕΚτζήδες. Δεν είμαι ικανοποιημένος να πάω να χτυπάω πόρτες για να μαζέψω χρήματα, είναι η ΑΕΚ και τα απαιτώ. Εκείνη την εποχή χτυπούσαν πόρτες. Στις 100 που χτυπούσαν οι 150 έκλειναν για διάφορους λόγους. Έκαναν πολλά καλά πράγματα τα παιδιά αλλά από εκεί και πέρα για να προχωρήσει η ομάδα χρειαζόταν το κάτι παραπάνω. Αυτό το κάτι παραπάνω ήταν ο Λαζόπουλος”.

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Λαζόπουλο που με τον ερχομό του έδωσε άλλο αέρα στην ομάδα ο τερματοφύλακας της Ένωσης είπε: “Ο άνθρωπος αυτός ήρθε, πήρε μία ομάδα η οποία έχει την θέληση να παίξει και να κερδίσει. Της έλειπε κάτι και αυτό μας το έδωσε, όχι την σιγουριά ότι θα τον έχουμε και την επόμενη χρονιά και θα παίρνουμε τα λεφτά μας αλλά είναι ένας άνθρωπος που επιβραβεύει την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά. Για αυτό και εκείνη την εποχή ήταν σαν πατέρας μας γιατί θέλαμε κάποιον να μας προστατεύει. Πεινούσαμε για την διάκριση και τότε κόντρα στον Διομήδη είχαμε ένα υψηλό κίνητρο γιατί ήταν μια πολύ ισχυρή ομάδα. Ο Λαζόπουλος πίστεψε σε εμάς, στην μαχητικότητα μας και μας έδωσε τον αέρα να στηριχτούμε σε αυτόν και να δείξουμε τι πραγματικά ήταν η ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο. Οι δυσκολίες μας συσπείρωσαν τότε και με τον ερχομό του Λαζόπουλου είχαμε ένα παραπάνω βήμα για να κατακτήσουμε το νταμπλ”.

Όσο για το εάν είναι ικανοποιημένος με την έως τώρα πορεία της ομάδας επισήμανε: “Δεν θα έλεγα ότι είμαι ικανοποιημένος γιατί πάντα ζητάω το κάτι παραπάνω, ήθελα πάρα πολύ να είχαμε μπει στους ομίλους του EHF Cup. Συνειδητοποίησα την δυναμική και το μέγεθος της ομάδας στο τουρνουά που παίξαμε στην Ελβετία και για αυτό με ενόχλησε ο αποκλεισμός από την Λίγκι. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ μπορεί να έχει ένα μπάτζετ αρκετά υψηλό, όχι τόσο αγωνιστικά αλλά εξωαγωνιστικά. Δηλαδή κατάφερε ο πρόεδρος έκλεισε ένα τεράστιο γήπεδο στα Λιόσια, προπλήρωσε ένα χρόνο, έβαλε τάραφλεξ έκανε επιπλέον έξοδα. Αν συγκρίνουμε το αγωνιστικό μας μπάτζετ με αυτό της Λίγκι είμαστε 50% κάτω από αυτούς. Ήταν πολύ δύσκολο να διακριθούμε, στηριχθήκαμε στο ταλέντο όλων των παιδιών και σε τοπ παίκτες όπως οι Ράκσεβιτς, Ζούγιοβιτς, Σανίκης και Καρυπίδης, και περίμενα ότι θα κάναμε κάτι διαφορετικό φέτος στην Ευρώπη”.

Ενώ για το εάν οι στόχοι που τέθηκαν φέτος για μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη ήταν ρεαλιστικοί εξήγησε: “Ο πρόεδρος μας, ο κ. Λαζόπουλος είναι επιχειρηματίας, όταν έχεις μια επιχείρηση αυτό που κάνεις είναι να πιέζεις τους υπαλλήλους σου να σου αποδίδουν καλύτερα. Ίσως κάποιοι του είπαν ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες να μπει στο φάιναλ φορ του EHF Cup ή και του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένας άνθρωπος που δεν ξέρει το χάντμπολ αφού γενικά στην Ελλάδα δεν το ξέρουμε το χάντμπολ. Οπότε ήταν ουτοπικός ο στόχος, ίσως να ανεβάσαμε πολύ τον πήχη ώστε και οι παίκτες να πιεστούν για να κάνουν το κάτι παραπάνω. Η ομάδα νομίζω μπορούσε να μπει στους ομίλους του EHF αλλά για να φτάσει σε φάιναλ φορ θεωρώ ότι είμαστε ακόμα πίσω, με την έννοια ότι χρειαζόμαστε προσθήκες παικτών” και συνέχισε: “Ελπίζω ότι πλέον ο πρόεδρος μας είναι πιο διαβασμένος και θα έχει κάτι στο μυαλό του για την επόμενη χρονιά. Είναι πανέξυπνος άνθρωπος, είναι οραματιστής. Βέβαια ίσως να τσακίστηκαν κάπως τα φτερά του γιατί περίμενε κι εκείνος το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες με τεράστιο μπάτζετ και 5.000-6.000 διαρκείας”.

Τέλος αναφερόμενος στο πως διαχειρίζονται τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού νταμπλ ο Καφφάτος τόνισε: “Στον αθλητισμό φαβορί δεν υπάρχει, υπάρχει αυτός που παίζει και κερδίζει. Ο νικητής έχει στόχους και ο ηττημένος έχει δικαιολογίες. Εγώ δεν θέλω να έχω δικαιολογίες, θέλω να παίζω και να κερδίζω.  Για αυτό αντιμετωπίζω με σοβαρότητα από την πρώτη μέχρι την τελευταία ομάδα. Στα χαρτιά ναι είμαστε φαβορί, παικτικά είμαστε ένα επίπεδο πάνω ξεχωριστά σαν παίκτες. Από εκεί και πέρα όλα πρέπει να τα δείξουμε στο γήπεδο όχι στα λόγια, τα λόγια δεν είναι για την ΑΕΚ. Δεν θέλω απλά να κερδίσω το πρωτάθλημα άνετα, θέλω να το κερδίσω μάχιμα”.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X