"Θα τα βρούμε μπροστά μας" προειδοποιεί ο Κώστας Τσίλης στο μπλογκ του

ΦΩΤΟ από το Αιγάλεω - ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÑÏÂÁÓ ÐËÁÔÅËËÁÓ ÃÁÂÑÉËÇÓ  ÁÉÃÁËÅÙ - ÁÅÊ (Ã ÅÈÍÉÊÇ 2013-2014)Καταρχήν, αν στον ΠΑΟ Κρουσσώνα η ΑΕΚ έβαλε επτά γκολ γιατί απλώς έτσι έπρεπε, στον δεύτερο γύρο οφείλει να βάλει τουλάχιστον δέκα στο Αιγάλεω. Μήπως και αρχίσουν να αποκτούν και μια αίσθηση σεβασμού κάποια παιδιά που δήθεν μπήκαν στο γήπεδο για «γιορτή» (όπως λέει και ο κόουτς Σουρλής) και έκαναν φεστιβάλ αγκωνιάς, προκλήσεων και ψευτομαγκιάς. Πάμε παρακάτω.

Προφανώς και δεν έχει ουσία σ’ αυτή την κατηγορία να ανοίξει ζήτημα διαιτησίας. Και ας επιμένουν κάποιοι στο σπίτι του κρεμασμένου να μιλάνε για σχοινί και για «μαϊμούδες» και για σπρωξίματα. Όμως φοβάμαι πως αν δεν πούμε και μια κουβέντα, όλα αυτά περί διαιτησίας θα τα βρούμε μπροστά μας, ήδη από του χρόνου όταν και τα πράγματα σοβαρεύουν. Και θα τα βρούμε μπροστά μας τόσο σε επίπεδο προπαγάνδας, που ήδη από φέτος έχει αρχίσει να δουλεύεται, όσο και σε επίπεδο ουσίας, δηλαδή σφυριγμάτων στα παιχνίδια.

Όντως ήμουν ο πρώτος που είπα στην μετάδοση του αγώνα με το Αιγάλεω πως το πέναλτι που κερδίζει ο Κορδέρο μπορεί και να μην είναι. Δεν είχα ριπλέι. Το ξαναείδα και διαπίστωσα το προφανές. Πως τάκλιν με τα δυο πόδια, ίσον παράβαση. Προφανώς το ξαναείδε και ο κόουτς Σουρλής και διαπίστωσε ακριβώς το ίδιο. Γι αυτό και ενώ μετά το ματς ωρυόταν πως δεν υπήρχε κανένα πέναλτι, στις νέες δηλώσεις του, τα παράπονα για την διαιτησία επικεντρωνόντουσαν σ’ ένα χέρι του Γεωργέα το οποίο ανακάλυψε. Επίσης κατά την διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα, είχα επισημάνει ένα πεντακάθαρο πέναλτι, ένα πέναλτι μαρς που έγινε πάνω στον Ανάκογλου και δεν δόθηκε ποτέ.

Ακόμα πιο σοβαρό και από το πέναλτι που δεν δόθηκε, είναι ο τρόπος που διαιτητής διαχειρίστηκε τις κάρτες. Θυμίζω πως μόλις κόπασε η… μάχη και ο διαιτητής βγήκε από τα αποδυτήρια για να συνεχίσει για ένα λεπτό το ματς και να το λήξει κανονικά για να μην το διακόψει με υπαιτιότητα του Αιγάλεω (και ότι αυτό συνεπάγεται), το πρώτο που έκανε μέσα στο σκοτάδι, ήταν να δείξει κίτρινη κάρτα στον Μπρέσεβιτς. Κίτρινη κάρτα, διότι πριν από την… μάχη και τον χαμό, ο Κροάτης είχε πανηγυρίσει το γκολ βγάζοντας την φανέλα του. Επίσης να θυμίσω πως στην φάση που ο Κορδέρο δέχθηκε το ξύλο της αρκούδας  (ακόμα και μπουνιές από παίκτη που ήρθε από τον πάγκο), δέχθηκε και αυτός κίτρινη κάρτα. Και να θυμίσω πως η κλωτσοπατινάδα και οι αγκωνιές στο ψαχνό, δεν κόστισαν την αποβολή σε κανέναν παίκτη του Αιγάλεω.

Μιας και μιλάμε για αποβολές, η ΑΕΚ που «σπρώχνεται» κατά τους λιμανίσιους, έχει παίξει μόνο μια φορά φέτος με παίκτη παραπάνω. Παρόλο που δέχεται άπειρες κλωτσιές σε κάθε παιχνίδι. Ακόμα οι κίτρινες είναι μοιρασμένες. Ήδη μάλιστα, δυο παίκτες της ΑΕΚ έχουν τιμωρηθεί με μια αγωνιστική επειδή συμπλήρωσαν κάρτες. Ενώ μέσα σ’ όλα αυτά, σε μια από τις δυο ισοπαλίες που έχει φέρει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, στο 0-0 με τον ΑΟ Περιστερίου, δεν δόθηκε πέναλτι μαρς και ακυρώθηκε ως οφσαιντ πεντακάθαρο γκολ.

Όλα αυτά τα υπενθυμίζω και τα επισημαίνω όχι για γκρίνια. Αφενός για να μην πέφτουμε σε καμία παγίδα ούτε προπαγάνδας αλλά ούτε και αυτολογοκρισίας και αφετέρου για να έχουμε το νου μας γι αυτά που ήδη συμβαίνουν. Διότι αυτά που ήδη συμβαίνουν, μπορεί και να αποτελούν και προάγγελο για όσα θα ακολουθήσουν από του χρόνου κιόλας.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X