Κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών στην ΑΕΚ μετά τα επεισόδια στο Αιγάλεω!

Τα ρίχνει όλα στην ΑΕΚ το Αιγάλεω
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

epeisodia1Τα όσα έγιναν χθες στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» με τα επεισόδια που ξεκίνησαν οπαδοί του Αιγάλεω (;;), δεν αποκλείεται τελικά να κοστίσουν και στην ΑΕΚ. Και μάλιστα με αφαίρεση βαθμών και τιμωρία της έδρας, λόγω εισβολής οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα το enwsi.gr σας αποκάλυψε τι γράφτηκε ακριβώς στο φύλλο αγώνα απο τον διαιτητή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «contra» σε εκτενές ρεπορτάζ του για το θέμα:

«Βαριές ποινές που περιλαμβάνουν τιμωρία της έδρας αλλά και αφαίρεση βαθμών, προβλέπονται για τα σωματεία της ΑΕΚ και του Αιγάλεω με αφορμή τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί τους την Κυριακή στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Το φύλλο αγώνα και οι εκθέσεις της αστυνομίας είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικές και εμφανίζουν και τις δύο ομάδες ως υπαίτιες των επεισοδίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της εισβολής στον αγωνιστικό χώρο και της ανταλλαγής αντικειμένων για τα οποία υπάρχει “μοιρασμένη” υπαιτιότητα (πριν την έναρξη μπήκαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, στη διάρκεια του αγώνα μπήκαν οι του Αιγάλεω), υπάρχει ρίψη αντικειμένου πάνω στον βοηθό (με ευθύνη της ΑΕΚ), αλλά και ξυλοδαρμός διαιτητή και βοηθών μετά τη λήξη (με ευθύνη του Αιγάλεω). Όλα αυτά, πάντα σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει ο διαιτητής.

Να τονιστεί επίσης ότι το Αιγάλεω είναι υπότροπο, συνεπώς οι ποινές που θα του επιβληθούν διπλασιάζονται ή προσαυξάνονται.

Το γεγονός ότι πρόκειται για ερασιτεχνικά σωματεία και ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, απαλλάσσει τις ομάδες κυρίως από τα πρόστιμα, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 3  του Πειθαρχικού Κώδικα “οι χρηματικές ποινές που αναφέρονται στις επί μέρους διατάξεις επιβάλλονται κατά το 1/4 για τις ομάδες των πανελλήνιων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (…) Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να επιβληθεί ποινή ανώτερη των 2.500 ευρώ”.

Ωστόσο, πέραν των προστίμων, οι υπόλοιπες ποινές που αφορούν επεισόδια είναι ίδιες με αυτές που επιβάλλονται και στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Για να χαρακτηριστούν τα επεισόδια της Κυριακής ως “εκτεταμένα”, πρέπει υποχρεωτικά να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ και να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες περιγράφονται στο άρθρο 15, παράγραφος 6, εδάφιο στ’ και ζ’: “Δεν συντρέχει περίπτωση εκτεταμένων επεισοδίων αν σε αυτά δεν εμπλέκεται σημαντικός αριθμός προσώπων ή αν δεν υπάρχει έστω απλή σωματική βλάβη ή αν αυτά δεν λαμβάνουν χώρο στον κυρίως χώρο του γηπέδου ή/και στις κερκίδες (…) Το αδίκημα των εκτεταμένων επεισοδίων εκδικάζεται μόνον μετά την άσκηση πειθαρχικής δίωξης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ”.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι προϋποθέσεις που περιγράφονται παραπάνω πληρούνται. Σε κάθε περίπτωση, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ώρες, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας προτίθεται να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος των δύο σωματείων για “εκτεταμένα επεισόδια”.

Οι ποινές για τα “εκτεταμένα επεισόδια” περιγράφονται στο άρθρο 15, παράγραφος 6 του πειθαρχικού κώδικα. Το εδάφιο δ’ αφορά “επεισόδια που έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο” και προβλέπει ποινή: “2 έως 3 αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση 3 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα”.

Σε περίπτωση υποτροπής, οι αγωνιστικές γίνονται 4 και οι βαθμοί που αφαιρούνται 5.

Ωστόσο, οι ίδιες -για να μην πούμε αυστηρότερες- ποινές, προβλέπονται και στην περίπτωση που δεν ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και δεν χαρακτηριστούν τα επεισόδια “εκτεταμένα”!

Συγκεκριμένα, το άρθρο 15, παράγραφος 4 του πειθαρχικού κώδικα, που αναφέρεται σε “είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο”, προβλέπει στο εδάφιο β’ το εξής: “Εάν η είσοδος των οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για 2 έως 4 αγωνιστικές και ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών”.

Γίνεται, συνεπώς, αντιληπτό, ότι οι δύο ομάδες δύσκολα θα αποφύγουν την αφαίρεση βαθμών, ενώ η έδρα τους θα τιμωρηθεί για τουλάχιστον δύο αγωνιστικές.

Θεωρείται επίσης απίθανο να εκδικαστεί η υπόθεση εντός της εβδομάδας, άρα πάμε μάλλον για την επόμενη. Οι κανονισμοί προβλέπουν συγκεκριμένες προθεσμίες, όμως τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ (σε αντίθεση με αυτά της Super League) λειτουργούν συνήθως με το πάσο τους…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X