Όταν ο Βάκης έκανε απεργία πείνας για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια - «Ας θυσιαστεί ένας, αρκεί να γίνει!», έλεγε

Όταν ο Βάκης έκανε απεργία πείνας για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια - «Ας θυσιαστεί ένας, αρκεί να γίνει!», έλεγε
Photo Credits: INTIME

Δέχθηκε άνανδρη επίθεση από ληστές, ενώ έκανε το μεροκαματό του - Ο Πάρης Βάκης είναι κλινικά νεκρός στο Θριάσιο, αλλά ο αγώνας του δεν θα ξεχαστεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι ήρωες δεν φεύγουν, μένουν για πάντα εδώ μέσα από τους αγώνες τους. Ο Βάκης Πάρης είναι ένας από αυτούς. Ο 54χρονος σεκιούριτι και φίλος της ΑΕΚ από παλιά δούλευε για το μεροκάματό του σε φυλάκιο εργοταξίου στον Ασπρόπυργο μες τη νύχτα όταν δέχθηκε επίθεση από άνανδρους ληστές που ήθελαν να κλέψουν χαλκό.

Οι γιατροί του Θριάσιου ενημέρωσαν τον γιο του ότι ο πατέρας του είναι κλινικά νεκρός καθώς δέχτηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι με σιδερένια αντικείμενα. O γιος του μάλιστα κατήγγειλε ότι  «τον έστειλαν στο άβατο των συμμοριών χωρίς καν εξοπλισμό».

Όταν είχε κάνει απεργία πείνας για το γήπεδο της ΑΕΚ

Το 2015 η προσπάθεια για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε ξεκινήσει, ωστόσο τα εμπόδια ήταν πολλά. Κυρίως από τον τότε δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και την περιφέρεια Αττικής.

Η στάση του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας για να μη γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στην περιοχή, οδήγησε τον γνωστό, στους Ενωσίτες, φίλο της ομάδας Βάκη σε απεργία πείνας στις αρχές του 2015.

Ειρηνικά και μέσα από τη… σιωπή της απεργίας πείνας προσπάθησε να φωνάξει, ώστε να μπει στην τελική ευθεία η δημιουργία του «σπιτιού» της ΑΕΚ. Φορώντας ένα μαύρο μπουφάν και έχοντας το κασκόλ της ομάδας τυλιγμένο στο λαιμό του, μιλούσε με όλο τον κόσμο που πήγαινε εκεί να του συμπαρασταθεί. Το χαμόγελο που του επιτρέπει να αισιοδοξεί ότι ο αγώνας του θα έχει αποτέλεσμα.

Ο Βάκης την έβγαζε με νερό και τσάι και τσιγάρα. Ούτε καφέ δεν δεχόταν να τον κεράσουν. Το μόνο που του πήγαν ήταν ένα ζευγάρι μαύρα γάντια και ένα σλίπινγκ μπαγκ. Όσο περνούσαν οι μέρες ήθελε μια σκηνή για να μην είναι εντελώς εκτεθειμένος στο κρύο, μιας και ήταν Ιανουάριος. Αρκετοί ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής, κάτοικοι αλλά και φίλοι της ομάδας ερχόντουσαν για να τον δουν. Του έδειχναν το ενδιαφέρον τους.

«Πρέπει να γίνει το γήπεδό μας. Τόσα χρόνια δεν ζητούσαμε από κανέναν να κάνει το γήπεδο γιατί δεν είχαμε νύχια να ξυστούμε Τώρα, λοιπόν, που έχουμε μπαίνουν πάλι χίλια δύο εμπόδια για να μη γίνει το γήπεδο», έλεγε τότε. «Αν με άφηναν τα παιδιά μου θα έβγαινα πριν δύο μήνες. Θα το τραβήξω ως το τέλος. Ας θυσιαστεί ένας, τουλάχιστον να γίνει το γήπεδο».

Τελικά η απεργία πείνας τελείωσε έξι ημέρες αργότερα έπειτα από μεγάλες πιέσεις της οικογένειας του Βάκη, ενώ ήταν πολύ καταπονημένος. Το γήπεδο έγινε, ο Βάκης πναηγύρισε τη Νέα Φιλαδέλφεια το νταμπλ και τώρα οι γιατροί τον αναφέρουν ως κλινικά νεκρό έπειτα από μια άνανδρη επίθεση.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X