Η ΑΕΚ και τα προκριματικά του Champions League!

Η ΑΕΚ και τα προκριματικά του Champions League!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στη σημασία και αξία της διατήρησης του ρόστερ ενόψει των μεγάλων βραδιών του Αυγούστου για τον κόσμο των αστεριών...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι κάτι που συνηθίζουμε να το λέμε και να το προσπερνάμε, πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο, αλλά με όσα συμβαίνουν, θαρρείς και στ’ αλήθεια δεν κατανοούμε την ουσία αυτού που μόλις είπαμε. Ισχύει φυσικά σε πολύ μεγάλο βαθμό και στο κομμάτι που αφορά το ρεπορτάζ της ΑΕΚ και γενικά όλων των ομάδων και ειδικά όταν φτάνουμε σε μεταγραφική περίοδο. Ποτέ και τίποτα δεν είναι αρκετό, τα παραδείγματα αποτυχίας δεν αποτελούν για μας μαθήματα προκειμένου να καταλάβουμε την πραγματική ουσία πίσω από κάθε κίνηση, άσχετα από βιογραφικά και πόσους θα φέρεις κάθε χρόνο!

Όλα αυτά τα χρόνια στη δουλειά έχω εμπεδώσει πως μια ομάδα που χει συνέχεια, με ίδιο προπονητή και ρόστερ, είναι και το μεγάλο φαβορί για να κάνει σωστά πράγματα, να ζήσει επιτυχίες, να πάρει τίτλους και να γράψει μοναδικές βραδιές στο βιβλίο της ιστορίας της. Όπως και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, έχει επιβεβαιωθεί στον απόλυτο βαθμό, πως μόνο έτσι προκύπτουν σημαντικές προκρίσεις στο κορυφαίο επίπεδο, στην Ευρώπη και δη στο Champions league. Εστιάζω σε αυτό διότι η ΑΕΚ αυτό έχει θέσει σα στόχο, ο Μελισσανίδης και φυσικά ο Ματίας Αλμέιδα, ξεκάθαρα πράγματα.

Εννοείται πως σωστά το κάνουν. Η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την κλείδωσε, ας είναι στο Europa Conference, οπότε μπορεί δίχως πίεση αποτυχίας να διεκδικήσει και το μεγάλο της “θέλω” στον κόσμο με τα αστέρια! Διότι εκτός του πρεστίζ και της διαφοράς της διοργάνωσης με οποιαδήποτε άλλη, υπάρχει και το οικονομικό όφελος, το οποίο από μόνο του μπορεί να μεγαλώσει την απόσταση από τους βασικούς ανταγωνιστές σου για τα επόμενα χρόνια, όχι πολλά, αλλά σίγουρα για την επόμενη τριετία!Η ΑΕΚ και τα προκριματικά του Champions League!

Η χημεία της ομάδας του αγωνιστικού σχεδιασμού και η υπέρβαση!

Είναι τεράστια τα διαφορετικά προς τα πάνω δεδομένα που θα έχει η ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε στο δικό μου το μυαλό δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις στο επίπεδο συζήτησης «αν προτιμάει κανείς το Champions league, ή να προκύψει πορεία στο Conference». Και μόνο που απογειώνεσαι και αφήνεις πίσω σου σε μεγάλη απόσταση τον ανταγωνισμό, εκτιμώ ότι, δεν πρέπει να προκύπτει καν ερώτημα, ή πιο σωστά, δίλημμα… Το μίνιμουμ των 20 με 30 εκατ ευρώ του Champions League αρκεί και περισσεύει για να εγγυηθεί ότι η ΑΕΚ θα πρωταγωνιστεί και θα έρθει η στιγμή που θα κάνει και πορεία στην Ευρώπη!

Anyway από τις κινήσεις που έγιναν σχετικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ γίνεται, στο δικό μου το μυαλό, εύκολα αντιληπτό πως (απόλυτα σωστά) αυτό το μονοπάτι επέλεξαν να βαδίζουν Κονέ και Κουχάρσκι με τη σύμφωνη γνώμη του Ματίας Αλμέιδα. Η χημεία της ομάδας του αγωνιστικού σχεδιασμού είναι σε top level κάτι που δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση έπειτα από το περσινό καλοκαίρι και την επιτυχία αυτού και των πρωταγωνιστών της. Επέλεξαν να κρατήσουν την επιτυχημένη συνταγή, κάτι πολύ δύσκολο σαν εγχείρημα πριν επιτευχθεί, ειδικά ελέω Πινέδα, με σκοπό να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας στα προκριματικά του Champions League.

Η ΑΕΚ θα πάει στα ματς του Αυγούστου με αγωνιστική συνέχεια και ένα πλάνο εξαιρετικό το οποίο έχει καταφέρει να μεταδώσει άριστα ο Ματίας Αλμέιδα στους παίκτες του. Από δω και πέρα εστιάζει στα νέα πρόσωπα που θα την ανεβάσουν επιπλέον επίπεδο στις θέσεις που ψάχνει για να ενισχυθεί. Όμως στην πραγματικότητα ενόψει των προκριματικών του Champions League οι νταμπλούχοι πέτυχαν ήδη αυτό που είχαν προτεραιότητα και ήταν η μεγάλη ανάγκη για την ομάδα: να πάει έτοιμη στα πιο δύσκολα παιχνίδια της αρχής της νέας  σεζόν και όποιος μπορέσει ας την περάσει στα νοκ άουτ ματς, όμως δεδομένα θα πρέπει να κάνει και ο αντίπαλος μαζί της, αυτό που θα απαιτηθεί και από την ΑΕΚ: υπέρβαση!

Η ΑΕΚ και τα προκριματικά του Champions League!
Υγ: Η περίπτωση του Πάλμα μοιάζει και είναι καλή, δεν τελείωσε φυσικά ούτε χθες Κυριακή, αναμενόμενα αφού δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση όπως υπογραμμίσαμε τις προηγούμενες μέρες πάρα το γεγονός ότι υπήρξε φήμη για deal και ανακοινώσεις πριν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ποτέ όμως… Ο άσος του Άρη πίσω από τον φορ και σε 4-2-3-1 είναι ιδανικός, πολύ καλός, λιγότερο ικανός στα άκρα, όμως με Αλμέιδα ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να τον δούμε 8άρι (που λέει ο λόγος) και να κάνει όργια! Εκείνο όμως για μένα που χει μεγαλύτερη σημασία είναι να αποκτηθεί σούπερ ακραίος επιθετικός και στόπερ, τη στιγμή που θα υπάρχει χρόνος και για αλλού, για ενίσχυση και στο φορ!

AEK Τalk 13/5/24 -Στ. Καζαντζόγλου | enwsi.gr
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X