Πλάθα: «Τιμή μου να είμαι μέλος της ΑΕΚ σε μια τέτοια χρόνια - Θα παίξουμε θεαματικό μπάσκετ»

Πλάθα: «Τιμή μου να είμαι μέλος της ΑΕΚ σε μια τέτοια χρόνια - Θα παίξουμε θεαματικό μπάσκετ»
Photo Credits: INTIME

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Χουάν Πλάθα σαν προπονητής της ΑΕΚ ανέφερε πως είναι τιμή του να είναι προπονητής σε μια τέτοια χρονιά

Ο Χουάν Πλάθα παρουσιάζεται αυτή την ώρα στον κόσμο της ΑΕΚ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε για τιμή προς το πρόσωπο του, που η ΑΕΚ τον επέλεξε σε μια τέτοια χρονιά για τον σύλλογο και έδωσε την υπόσχεση ότι η ομάδα θα παίξει θεαματικό μπάσκετ.

Οι δηλώσεις του Πλάθα:

-Στις συζητήσεις που κάνατε με τους ανθρώπους της ομάδας, τι σας κέρδισε και πώς προσεγγίζετε το νέο κεφάλαιο της καριέρας σας, την ΑΕΚ:

«Στην Ισπανία έχουμε πολύ μεγάλο σεβασμό για το ελληνικό μπάσκετ. Όταν μια ομάδα σαν την ΑΕΚ σε παίρνει τηλέφωνο, είναι πολύ δύσκολο να πεις όχι. Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι όταν μια ομάδα έχει την ίδια διάθεση με εσένα, είναι ένα βήμα μπροστά. Για εμένα, το να αποτελέσω κομμάτι της ΑΕΚ σε αυτή την επετειακή σεζόν, το θεώρησα μεγάλη τιμή».

-Αναφερθήκατε δύο φορές σε σύμπλευση με τη διοίκηση. Οι στόχοι ποιοι είναι όπως τους έχετε στο μυαλό σας;

«Σίγουρα θα πρέπει να δούμε αρχικά, ποιους παίκτες θα έχουμε στο ρόστερ, αλλά σίγουρα θέλουμε να βελτιώσουμε τους αριθμούς μας, την περασμένη σεζόν και να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Να πλησιάσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό».

-Είπατε ότι στόχος είναι να πλησιάσει η ΑΕΚ όσο μπορεί τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο ανταγωνισμός είναι δύσκολος και αθέμιτος, γιατί είναι ομάδες με κλειστά συμβόλαια στην Ευρωλίγκα. Πότε θα μπορεί η ΑΕΚ να ξεπεράσει αυτές τις ομάδες;

«Δεν υπάρχουν κόλπα για να αλλάξουν αυτές οι ισορροπίες. Για αυτό πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Μέσω της δουλειάς μας, να έχουμε μια ξεκάθαρη γραμμή, μια συνέπεια και στην ελληνική λίγκα και στην Ευρώπη. Το πιο βασικό είναι να βάλουμε ένα δικό μας, στυλ. Έτσι πιστεύω μπορούμε να πλησιάσουμε αυτές τις ομάδες».

-Από τη στιγμή που τελείωσε η περσινή σεζόν, επικοινωνήθηκε ότι η ΑΕΚ θέλει να κάνει στροφή στο ισπανικό μοντέλο. Ποια στοιχεία θέλετε να έχει η ΑΕΚ για να ξέρει κάποιος ότι είναι η δική σας, ομάδα;

«Αρχικά όταν έχεις κοουτσάρει μεγάλα κλαμπ όπως οι Ρεάλ, Ζαλγκίρις, Μάλαγα, Μπέτις, δεν μπορείς να έχεις το ίδιο playbook. Όλα έχουν να κάνουν με το ποιους παίκτες θα μπορέσουμε να πάρουμε για να είναι χαρούμενος και ο κόσμος και να βάλουμε την ταυτότητά μας, στην ομάδα. Το πιο εύκολο θα ήταν να σας πω ότι θα σκοράρουμε 100 πόντους σε κάθε ματς και θα δεχόμαστε 50, αλλά αυτό δεν θα γίνει. Πρέπει πρώτα να δούμε ποιους παίκτες θα έχουμε στο ρόστερ. Παρόλα αυτά, θα μπορούσα να πω ότι θέλαμε να παίξουμε ένα μπάσκετ ωραίο στο μάτι. Σίγουρα θέλω να βάλω στοιχεία όπως σε όποια ομάδα είχα κοουτσάρει».

-Ποιο είναι το συναίσθημα, τώρα που επιστρέφετε στους πάγκους ύστερα από δύο χρόνια;

«Πιστεύω ότι στο επάγγελμα που έχουμε κάνει, πρέπει να ανακυκλωνόμαστε. Να μαθαίνουμε συνέχεια καινούρια πράγματα. Σε αυτό το διάστημα του 1,5 χρόνου που έμεινα εκτός, ήμουν σε προπονήσεις των Σαν Αντόνιο Σπερς και των Μπόστον Σέλτικς. Το ίδιο και της Βίρτους Μπολόνια. Παρακολούθησα προπονήσεις και με την εθνική Ισπανίας με τον Σέρτζιο Σκαριόλο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν καθόμουν στον καναπέ μου, γέμιζα τις μπαταρίες μου και ήμουν έτοιμος να επιστρέψω».

-Πώς είναι τα πράγματα ως προς τη στελέχωση του ρόστερ;

«Το πιο μεγάλο λάθος από την εμπειρία μου, που κάνουν τα μεγάλα κλαμπ, είναι ότι υπογράφουν μεγάλα ονόματα. Εμείς κοιτάμε καλά τα προφίλ των αθλητών που θέλουμε να υπογράψουμε. Οπότε θα προσπαθήσουμε με το σταφ που έχουμε, να βρούμε τους παίκτες που θα ταιριάξουν σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε, πάντα μέσα στις δυνατότητες που έχουμε. Θα προσπαθήσουμε να μην κάνουμε λάθος στην επιλογή, γιατί δεν έχουμε τεράστιο μπάτζετ. Αυτό που επιμένω, είναι ότι θέλουμε παίκτες που θα είναι μαζί μας. Δεν θέλουμε παίκτες που θα έρθουν για να κάνουν ένα μεγάλο συμβόλαιο».

-Έχετε εικόνα από τους παίκτες που έχει η ΑΕΚ στο ρόστερ της; Επίσης, αν είναι στον σχεδιασμό σας, να εμπιστευτείτε παίκτες από Ισπανία, όπως οι Κολόμ και Οριόλα;

«Οι Ισπανοί παίκτες είναι πολύ ακριβοί, αλλά ίσως να μην είναι και οι κατάλληλοι σε αυτό που θέλουμε. Σίγουρα όμως έχω μιλήσει με τον Κολόμ, τον Οριόλα και με Ισπανούς προπονητές που έχουν δουλέψει στην Ελλάδα και ξέρω τι μπορώ να περιμένω. Από όπου έχω περάσει μέχρι τώρα, έχω αφήσει μια καλή κληρονομιά. Πάντα έχω καταφέρει να βελτιώσω τους ντόπιους παίκτες και την ίδια στιγμή, νικήσαμε και πήραμε πρωταθλήματα. Προφανώς θα βελτιώσουμε αθλητές. Στο τέλος θέλουμε να προχωρήσει το κλαμπ και να είμαστε περήφανοι όλοι».

-Πώς γίνεται να γίνει και βελτίωση των παικτών και να έρθουν και επιτυχίες; Επίσης, πώς προφέρεται το μικρό σας, όνομα;

«Θέλω να ξέρουν όλοι ότι όταν ήμουν στη Ρεάλ υπέγραψα έναν παίκτη που δεν τον ήξερε κανείς. Τον Γιουλ. Τελικά αποδείχθηκε καλός παίκτης. Στην Κάχα υπέγραψα τον Πορζίνγκις, τον Σατοράνσκι. Που έκαναν καλή καριέρα. Αθλητές επίσης στη Μάλαγα, όπως ο Ντομάντας Σαμπόνις, που έπαιξε στο NBA. Το ίδιο και ο Ντίαθ που έγινε σημαντικός για την εθνική Ισπανίας. Σε όλες αυτές τις ομάδες όμως, όπως και η Ζενίτ, κάποιες πήραν ευρωπαϊκούς τίτλους και κάποιες πρωταθλήματα. Ζουάν είναι το μικρό μου, όνομα».

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Ψυχραιμία και για την... καρδιά μας το βράδυ της Κυριακής
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X