Σκέφτονται στην ΑΕΚ τη μεγάλη επιστροφή του Χάουαρντ Σαντ-Ρος!

Σκέφτονται στην ΑΕΚ τη μεγάλη επιστροφή του Χάουαρντ Σαντ-Ρος!
Photo Credits: INTIME

Η Ένωση εξετάζει με μεγάλο ενδιαφέρον την περίπτωση του Σαντ-Ρος, θέλοντας να «φτιάξει» τον κόσμο ενόψει της νέας σεζόν

Εξετάζει την μεγάλη επιστροφή του Χάουαρντ Σαντ-Ρος η ΑΕΚ!

Η Βασίλισσα έχει αποφασίσει να ανέβει επίπεδο σε όλους τους τομείς, για αυτό και προχώρησε στην πρόσληψη του Χουάν Πλάθα ως πρώτου προπονητή για την επόμενη διετία. Ο Καταλανός προπονητής της Ένωσης θα είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τις μεταγραφές που θα γίνουν από την δεξαμενή των ξένων παικτών, παρόλα αυτά οι άνθρωποι της ομάδας έχουν εξετάσει κάποιες περιπτώσεις παικτών, τις οποίες έχουν προτείνει στον Ίβηρα τεχνικό και συζητιούνται από τους κιτρινόμαυρους.

Μία από αυτές είναι του Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ο οποίος πέρασε μία γεμάτη διετία στην ΑΕΚ και κατέκτησε μαζί της το Διηπειρωτικό Κύπελλο του 2019. Μετά την πολύ καλή του παρουσία στο EuroCup με την Νταρουσάφακα του Ντέιβιντ Μπλατ όπου και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου ο Σαντ-Ρος άφησε την Τουρκία και ήρθε στην χώρα μας για πρώτη φορά στην καριέρα του για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Ο Κουβανός γκαρντ/φόργουορντ από την αρχή έδειξε πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ αφού ήταν εξαιρετικός αμυντικός με έφεση στο ριμπάουντ και παρότι δεν είχε σταθερό μακρινό σουτ (30%), έκανε και καλές επιθετικά εμφανίσεις λόγω της ικανότητας του να παίξει ακόμα και σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις στο παρκέ από πλέιμεικερ μέχρι και φόργουορντ.

Όσο περνούσε η χρονιά ο Σαντ-Ρος αποδείκνυε πως είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και κομβικός για την ΑΕΚ και ήταν ο παίκτης «κλειδί» για την πορεία της μέχρι τους «8» του Basketball Champions League όπου και αποκλείστηκε από την Μπάμπεργκ οριακά στο ΟΑΚΑ και δια χειρός… Ράις.

Το φινάλε της πρώτης σεζόν του Σαντ-Ρος στην ΑΕΚ τον βρήκε σε 16 παιχνίδια στην Ευρώπη να μετράει 6,8 πόντους, 4,1 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 1,7 κλεψίματα αποδεικνύοντας πως μπορεί να κάνει την διαφορά.

Με την πρώτη του χρονιά στην ΑΕΚ να έχει περάσει στην ιστορία και με τις «σειρήνες» από ομάδες όπως ο Ολυμπιακός που ενδιαφέρθηκαν για αυτόν να μην προχωρούν σε κάτι χειροπιαστό, ο Σαντ-Ρος δούλεψε πολύ το καλοκαίρι και στο ξεκίνημα της σεζόν 2019-20 με την έλευση του Ηλία Παπαθεοδώρου στην ΑΕΚ «εκτοξεύτηκε» αγωνιστικά και έγινε ο ηγέτης της.

Οι λόγοι οι οποίοι έπαιξαν ρόλο ώστε ο Κουβανός να κάνει την διαφορά κυρίως στο Basketball Champions League για την ΑΕΚ ήταν:

Αρχικά, η επιλογή του Έλληνα προπονητή να τον χρίσει πλέιμεικερ της ομάδας ανεξαρτήτως αν παίζει στην πεντάδα ως γκαρντ ή ως φόργουορντ και να του επιτρέψει να κάνει το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον δικό του τρόπο, δίνοντας του απόλυτη ελευθερία κινήσεων.

Και δευτερευόντως η προσθήκη του εκπληκτικού σκόρερ Κιθ Λάνγκφορντ στο ρόστερ της ΑΕΚ, ελευθέρωσε τον Σαντ-Ρος από την πίεση του σκοραρίσματος, ενώ του άφησε και χώρο να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο, αφού οι αντίπαλες άμυνες επικεντρώνονταν πάνω στον Αμερικανό.

Η αγωνιστική «έκρηξη» του Σαντ-Ρος οδήγησε την ΑΕΚ σε 12 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις αλλά και στην κορυφή του 2ου ομίλου του BCL και σε σερί 10-4 στην Basket League.

Ο Κουβανός παίκτης σε 11 ματς του Basketball Champions League είχε κατά μέσο όρο 12,2 πόντους, 6,8 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ, 2,4 κλεψίματα, ενώ έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό στα τρίποντα αφού σούταρε με 41,7% σε σχέση με την πρώτη χρονιά που είχε 30% αποδεικνύοντας πως και στους αριθμούς του είναι εμφανώς καλύτερος!

Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις και η διαφορά που έκανε σε όλους τους τομείς, ανάγκασαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη να τον αγοράσει και να τον στείλει στην Ρωσία με σκοπό να δώσει βοήθειες στην «πληγωμένη» από τους τραυματισμούς «αρκούδα», ενώ και άλλες ομάδες όπως και ο Παναθηναϊκός τον είχαν στα «ραντάρ» τους.

Ο Σαντ Ρος δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά με την Ρωσική ομάδα, με τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται τη κατάσταση και να αποκτά τον παίκτη, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ. Ο Κουβανός πρόλαβε να φορέσει δέκα φορές τη φανέλα της «ομάδας του στρατού» στην EuroLeague, έχοντας 5.5 πόντους (με 4/23 τρίποντα), 2.5 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ανά 18’56” συμμετοχής.

Στο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό είχε 6,9 πόντους, 2,7 ασίστ και 2,7 ριμπάουντ μέσο όρο στην Euroleague με τη φανέλα του τριφυλλιού, προτού αποχωρήσει για την Ισπανία και την Σαραγόσα.

Στη Σαραγόσα ο Ρος έκανε τη διαφορά παρόλα αυτά αναμένεται να αποχωρήσει από την Ισπανία. Αυτή την εξέλιξη προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ, η οποία εδώ και καιρό εξετάζει την περίπτωσή του, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι προχωρημένο, αφού η απόφαση θα παρθεί από τον Χουάν Πλάθα!

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X