Αναγνωστοπούλου: «Ηταν μια υπέροχη χρονιά»

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

anagnostopoulou_stivosΤο 2013 ήταν εξαιρετικό για την Κρίστι Αναγνωστοπούλου. Η δισκοβόλος της ΑΕΚ, τρεις συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας, είδε την καριέρα της να απογειώνεται και πλέον θέτει ως στόχο τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας. Αυτά και άλλα πολλά στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα της Θεσσαλίας, «Ελευθερία», αναφέροντας πολλά στοιχεία της προσωπικότητας της.

«Με τη λογική μετράμε ένα – ένα. Με το συναίσθημα όμως και τα όνειρα μια σπουδαία αθλήτρια αφήνει το 2013 και πάει για το…2016 που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Βραζιλίας. Ο λόγος για την Κρίστι Αναγνωστοπούλου τη δισκοβόλο από τα Φάρσαλα που κατάφερε το 2013 να πραγματοποιήσει μια σπουδαία χρονιά κάτι που της επιτρέπει να κάνει… υπερατλαντικά όνειρα. Μέσα στην αγωνιστική σεζόν που μας πέρασε η 22χρονη αθλήτρια που ανήκει στην ΑΕΚ και τι δεν έκανε. Πήρε για τρίτη συνεχόμενη σεζόν το διπλό πανελλήνιο πρωτάθλημα (Νέων Γυναικών και Γυναικών), πήγε στους Μεσογειακούς και πήρε μετάλλιο, βγήκε 3η στο Βαλκανικό και 5η στο Πανευρωπαϊκό. Πώς λοιπόν να κρύψει το όνειρό της που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Βραζιλίας που θα γίνουν το 2016 στο Ρίο.

*Κρίστι, ήταν μια γεμάτη χρονιά με αρκετές διακρίσεις. Τι κρατάς από αυτήν τη σεζόν;

-Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που έκανα πάρα πολλούς και συνεχόμενους αγώνες εντός και εκτός Ελλάδος (σχεδόν κάθε σ/κ και αγώνα), αλλά παρόλα αυτά είμαι αρκετά ικανοποιημένη από την εμφάνισή μου. Από τη φετινή χρονιά κρατάω λοιπόν την 3η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες και την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Νέων.

* Υπήρχε και κάτι που σε στεναχώρησε από την προσπάθειά σου;

– Θα μπορούσα να τα είχα πάει λίγο καλύτερα στο Ευρωπαϊκό κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο…. Εκτιμώ πως το είχα άνετα, ήταν στα μέτρα μου, αλλά δυστυχώς δεν μου βγήκε..

*Ποιοι είναι οι στόχοι που θέτεις για τη νέα χρονιά αλλά και γενικότερα για το μέλλον σου;

-Πρώτα απ΄ όλα να είμαι υγιής και να μείνω μακριά από τραυματισμούς. Φέτος έχω το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα διεξαχθεί στη Ζυρίχη τον Αύγουστο. Αυτός είναι αγώνας-στόχος για τη φετινή χρονιά! Όσον αφορά στο μέλλον είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016! Και τη σταθεροποίησή μου στις βολές πάνω από τα 60 μέτρα.

*Έχεις οικονομική στήριξη από κάπου για την προσπάθεια που κάνεις;

– Ανήκω στον σύλλογο της ΑΕΚ εδώ κι ένα χρόνο τώρα. Μπορώ να πω ότι η στήριξη που μου παρέχει είναι αρκετά ικανοποιητική και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι΄ αυτό. Επίσης, η Ομοσπονδία, το ΣΕΓΑΣ έχει θεσπίσει έναν σχεδιασμό με 3 κατηγορίες και ανάλογα με τις διακρίσεις που έχει ο κάθε αθλητής εντάσσεται και του παρέχει κάποια οικονομική στήριξη. Ανήκω κι εγώ σε μια από αυτές τις κατηγορίες.

*Το σκέφτεσαι επαγγελματικά;

-Επαγγελματικά; Δεν θα μπορούσα να κάνω μόνο αυτό επαγγελματικά, είναι αρκετά δύσκολο και επίπονο, αλλά είναι σαν να το κάνω ήδη επαγγελματικά αφού ασχολούμαι ήδη 9 χρόνια με τον πρωταθλητισμό (πιο πριν έκανα άλλα αθλήματα), είναι τρόπος ζωής πλέον γιατί με ευχαριστεί, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τον στίβο και θα συνεχίσω μέχρι όπου πάει.

*Τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με τον στίβο; Σκέφτεσαι να φύγεις στο εξωτερικό κάποια στιγμή και να εγκατασταθείς μόνιμα;

-Τα πράγματα δεν είναι και πάρα πολύ καλά αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, πόσο μάλλον στον στίβο που μας έχει επηρεάσει αρκετά κι εμάς .Θα πρέπει να προσελκύσουμε νέα παιδιά-φυτώριο για να υπάρξει μέλλον. Μερικά χρόνια πριν όταν είχα πρωτοξεκινήσει με το άθλημα της δισκοβολίας (14 ετών) και σε ηλικία 17 ετών μετά το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων, μου είχαν έρθει 2 υποτροφίες για το εξωτερικό για σπουδές σε Πανεπιστήμια της Αμερικής, αλλά τότε ήταν αρκετά καλή η κατάσταση στην Ελλάδα και ούτε καν το σκεφτόμουν να φύγω. Τώρα φυσικά θα το σκεφτόμουν χωρίς καμία αμφιβολία. Πλέον πηγαίνω μαζί με την προπονήτριά μου κ. Βάσω Παναγιωτοπούλου μόνο για αγώνες και προετοιμασίες στο εξωτερικό.

*Τι πιστεύεις πως πρέπει να αλλάξει στον χώρο του στίβου;

-Αν και οι Έλληνες είναι έξυπνος λαός, παρ΄ όλα αυτά πιστεύω πως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα κατάλληλα μέσα, τις υποδομές και την άριστη τεχνολογία (έλλειψη εγκαταστάσεων, οργάνων και υλικών) για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο. Θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης πάνω σε βασικά θέματα της προπονητικής (ασκήσεων και τεχνικής). Και γενικά πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο να συνεργαστούμε ομαδικά σε γκρουπ π.χ. όπως γίνεται και στο εξωτερικό (Γερμανία) όλοι οι ρίπτες μαζί για να μαθαίνει ο ένας από τον άλλο…πράγμα το οποίο δεν γίνεται εδώ στην Ελλάδα!

ΑΓΩΝΕΣ ΕΤΟΥΣ 2013

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΕΣΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΠΟΣ

Ευρωπαϊκό Χειμερινών Ρίψεων 14η 53,69μ Καστεγιόν (Ισπανία)

Διασυλλογικό Α/Γ 1η 54,10μ Αγ. Κοσμάς (Αθήνα)

Φεστιβάλ Ρίψεων ‘’Κώστας Σπανίδης’’ 1η 55,49μ Θεσσαλονίκη ‘

’Ηράκλεια 2013’’ 1η 54,90μ Ηράκλειο (Κρήτη)

’Χανιά’’ 2013’’ 1η 54,88μ Χανιά (Κρήτη)

Διεθνές Μίτινγκ ‘’Βενιζέλεια 2013’’ 1η 56,55μ Χανιά (Κρήτη)

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων 1η 52,45μ Σέρρες

Ευρωπαϊκό Εθνικών Ομάδων Α/Γ (Μπρούνο Ζάουλι) 10η 53μ Γκέιτσχεντ (Βρετανία) Μεσογειακοί Αγώνες 3η 55,01μ Μερσίνη (Τουρκία)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 5η 55,05μ Τάμπερε (Φινλανδία)

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ 1η 54,01μ ΟΑΚΑ ( Αθήνα)

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Α/Γ 2η 53,85μ Στάρα Ζαγόρα (Βουλγαρία)

Ατομική Επίδοση : 57,10μ.

ΤΙΤΛΟΙ

Πρωταθλήτρια Ελλάδος Κατηγορίας Νέων : 2011 – 2012 – 2013

Πρωταθλήτρια Ελλάδος Κατηγορίας Γυναικών : 2011 – 2012 – 2013

Βαλκανικές Νίκες Α/Γ : 3η (2011) – 1η (2012) – 2η (2013)

Πανευρωπαϊκές Νίκες Κατηγορίας Νέων : 4η (2011) – 5η (2013)

Μεσογειακές Νίκες : 3η (2013)».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X