Μιχαλόπουλος στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ έχει πετύχει ένα αθλητικό θαύμα στον υγρό στίβο τα τελευταία 5 χρόνια - Δεν είχαμε την στήριξη που περιμέναμε»

Μιχαλόπουλος στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ έχει πετύχει ένα αθλητικό θαύμα στον υγρό στίβο τα τελευταία 5 χρόνια - Δεν είχαμε την στήριξη που περιμέναμε»
Photo Credits: INTIME

Ο διοικητικός υπεύθυνος των τμημάτων πόλο της ΑΕΚ, Πάνος Μιχαλόπουλος έκανε τον απολογισμό του και απάντησε στην κρητική που έχουν δεχτεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχει μπει δυναμικά τα τελευταία χρόνια στον υγρό στίβο, διαθέτοντας πλέον δύο ομάδες πόλο στην Α1, τμήμα καλλιτεχνικής και κλασσικής κολύμβησης αλλά και οργανωμένες ακαδημίες.

Με σταθερά βήματα η «Ένωση» κατάφερε να βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια και θα συνεχίσει με την ίδια επιμονή να διεκδικεί την θέση της στον χώρο. Ο άνθρωπος που έβαλε τον θεμέλιο λίθο σε αυτή την πορεία είναι ο διοικητικός υπεύθυνος και βασικός χρηματοδότης των τμημάτων, Πάνος Μιχαλόπουλος. Μετά από μια απαιτητική χρονιά για τα τμήματα της ΑΕΚ ο ίδιος μίλησε στο enwsi.gr κάνοντας τον απολογισμό του όχι μόνο για τη σεζόν που πέρασε αλλά γενικότερα για αυτά τα πέντε χρόνια τα οποία η «Ένωση» κάνει τα βήματα της τις πισίνες. Ο Πάνος Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους της νέας σεζόν, στην στήριξη του κόσμου αλλά και την κριτική που έχουν δεχτεί για τα τμήματα πόλο.

-Τι πρόσημο θα έβαζες στη χρονιά που πέρασε για τα τμήματα της ΑΕΚ;

Θετικό. Τα budget και των 2 ομάδων μειώθηκαν κατά 60%, βασιστήκαμε κατά κύριο λόγο σε νεαρά παιδιά, αλλάξαμε τους προπονητές και την έδρα των αγώνων. Οι ομάδες είχαν ως βασικό στόχο την παραμονή. Αυτός ήταν ο στόχος και επιτεύχθηκε βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων μας.

– Πως κρίνεις την πορεία της ανδρικής ομάδας και της γυναικείας ομάδας;

Γενικά έχουμε πετύχει ένα αθλητικό θαύμα. Καμία ομάδα στην ιστορία του πόλο στην Ελλάδα μέσα σε μόλις 5 χρόνια από την ίδρυση της δεν έχει καταφέρει από την Γ’ Εθνική να παραμένει στην Α1, να παίζει σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος (η ανδρική ομάδα), σε 2 final four και οι 2 ομάδες, να παίζει σε Ευρωπαϊκό όμιλο (ανδρική ομάδα) και να μην χρωστάει πουθενά. Να προσθέσω και το σημαντικότερο για μένα, την συνεχή ανάπτυξη των ακαδημιών μας.

-Έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά;

Ναι και είμαστε στο 80% της ολοκλήρωσης και των 2 ρόστερ.

-Ποιος είναι ο στόχος για την επόμενη σεζόν;

Ανεβάζουμε τον πήχη, ειδικά στο γυναικείο όπου θέλουμε να φέρουμε και τις 2 ομάδες στην πρώτη 6άδα των πρωταθλημάτων, η οποία ενδεχομένως να φέρει και Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

– Ένα σχόλιο για το τμήμα καλλιτεχνικής κολύμβησης;

Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος για το τμήμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Έχουμε πάνω από 100 παιδιά στο τμήμα στο ΟΑΚΑ και έχουν καταφέρει οι προπονήτριες μας η κ. Ελένη Γεωργίου και η κ. Δέσποινα Θεοδωρίδου να φέρουν πολλά χρυσά μετάλλια και διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες. Μέσα σε 3 χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες η καλλιτεχνική κολύμβηση της ΑΕΚ έχει μεγαλώσει τόσο σε συμμετοχές όσο και σε διακρίσεις που χωρίς υπερβολή τολμώ να πω ότι είναι πρωτόγνωρο για τον χώρο. Η ΑΕΚ είναι η ανερχόμενη δύναμη και πόλος έλξης για όλες τις αθλήτριες του χώρου. Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας για να κάνουμε την δουλειά των προπονητριών μας όσο καλύτερη γίνεται, δεδομένων των συνθηκών έλλειψης επαρκών χώρων προπόνησης.

– Η ΑΕΚ έχει πλέον και οργανωμένο τμήμα κλασσικής κολύμβησης. Σωστά;

Πολύ σωστά. Ο αρχιπροπονητής μας κ. Χασιώτης έχει φτιάξει από το μηδέν μια συγκροτημένη ακαδημία και μια σοβαρή αγωνιστική ομάδα η οποία έχει φέρει τα πρώτα μετάλλια της ΑΕΚ. Θέλω να καταλάβει ο κόσμος της ΑΕΚ πόσο δύσκολο είναι να δημιουργείς κάτι από το μηδέν και ειδικά στο χώρο της πισίνας. Εγώ επενδύω σε μια μεγάλη ΑΕΚ η οποία είναι παντού και μεγαλώνοντας με υγεία θα μπορεί να έχει διακρίσεις. Έτσι γίνεται και στην κλασσική κολύμβηση, ένα εκ των αρχαιοτέρων Ολυμπιακών αθλημάτων.

-Πρώτη φορά η ΑΕΚ έχει Summer Camps. Μιλήστε μας για αυτό.

Φέτος, επιτέλους μετά τα χρόνια της πανδημίας έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε τα παιδιά μας σε ένα αθλητικό και δημιουργικό καλοκαίρι. Στην διάρκεια των camps όπου ο κάθε κύκλος είναι μια εβδομάδα από τις 19/6 μέχρι 31/7, τα παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να μάθουν ναυαγοσωστική, ασφάλεια στο νερό, βασικές τεχνικές κολύμβησης, καλλιτεχνικής κολύμβησης, πόλο και να συμμετέχουν σε δημιουργικά παιχνίδια εκτός νερού τα οποία συνδυάζουν πνευματική και σωματική άσκηση. Το κόστος είναι 90 ευρώ την εβδομάδα και διεξάγεται στο ΟΑΚΑ από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 08:00 – 17:00. Είναι σημαντικό και για την ίδια την ΑΕΚ να έρθουν όσο περισσότερα παιδιά.

-Πολλοί σχολίασαν φέτος γιατί να έχει η ΑΕΚ τμήματα πόλο αν δεν μπορούν να πρωταγωνιστούν. Τι θα απαντούσατε σε αυτό;

Αρχικά λέω ότι δεν ισχύει αυτό. Το τμήμα ιδρύθηκε το 2017 από το μηδέν. Ξεκινήσαμε στην Γ’ Εθνική. Πρωτάθλημα και Β’ Εθνική το 2018. Άνοδος στην Α2. Πρωτάθλημα και άνοδος στην Α1 το 2020. Στην 1η χρονιά μας στην Α1, παίξαμε στον τελικό κυπέλλου με τον ΟΣΦΠ. Φιναλιστ στο Κύπελλο Ελλάδος. Συμμετοχή στο LEN Trophy, το δεύτερο Ευρωπαϊκό Κύπελλο μετά το Champions League με συμμετοχή στου ομίλους. Την επόμενη χρονιά, η ανδρική ομάδα ξανά στο Final 4 του Κυπέλλου όπου αποκλειστήκαμε από τον ΟΣΦΠ. Την ίδια χρονιά και η γυναικεία ομάδα στο Final 4 στην δεύτερη συμμετοχή της στην Α1. Ποτέ στην ιστορία της Ελληνικής Υδατοσφαίρισης καμία ομάδα μέσα στις δύο πρώτες χρονιές δεν είχε και τις δύο ομάδες της σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος και συμμετοχή σε Ευρωπαϊκούς ομίλους. Που ήταν αυτοί οι πολλοί οι οποίοι επιθυμούν να κλείσει το τμήμα όταν παίζαμε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος; Στον τελικό με τον ΟΣΦΠ, στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης είχαν έρθει μόνο (4) άτομα και ένας εκπρόσωπος της διοίκησης. Διάκριση σημαίνει και budget. Ο ΟΣΦΠ χρειάστηκε 11 χρόνια σερί στους άνδρες και 14 χρονιές στις γυναίκες για να πανηγυρίσει πρωτάθλημα. Το budget για να πάρεις πρωτάθλημα στους άνδρες δεν μπορεί να είναι κάτω από 400χιλ ευρώ και στις γυναίκες 250χιλ ευρώ. Πολλαπλασιάστε πόσα λεφτά έδωσαν επί τα χρόνια στα οποία δεν ήταν πρωταθλητές για να δείτε την επένδυση. Τις 4 πρώτες χρονιές όταν ο Γιώργος Κιρμίζογλου κι εγώ βάζαμε τα λεφτά για το budget ανταγωνιστικών ομάδων τότε είχαμε τα αποτελέσματα τα οποία σας προανέφερα. Τότε και μέχρι σήμερα η συνδρομή σε χρήμα αλλά και σε παρουσία με φωνή ήταν από ελάχιστη ως μηδενική. Δεν έχω πει ποτέ ότι μπορώ να στηρίξω το τμήμα μόνος μου. Έβαλα το ιστορικό θεμέλιο της ΑΕΚ στον υγρό στίβο σε 3 αθλήματα με μετάλλια και διακρίσεις. Αν κάποιοι ονειρεύονται περισσότερο από εμένα πρωταθλήματα ή δεν τους αρέσει το γεγονός ότι δεν παίρνουμε πρωταθλήματα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να αποχωρήσω. Στεναχωριέμαι αλλά αν δεν έχω φέτος την στήριξη την οποία αναμένω δυστυχώς δεν θα μπορώ να συνεχίσω μόνος μου σε όλο αυτό».

 

 

Η Ανάλυση του Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 από τον Άκη Ζήκο|AEK After 16/05/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X