Euroleague: Πρώτο φαβορί για τη θέση του CEO ο Μοτιεγιούνας

Euroleague: Πρώτο φαβορί για τη θέση του CEO ο Μοτιεγιούνας
Photo Credits: INTIME

Ο Παούλιους Μοτιεγιούνας, νυν GM της Ζάλγκιρις Κάουνας, παρουσιάζεται ως το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Μάρσαλ Γκλίκμαν στη θέση του CEO της Εuroleague

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνεχίζεται η αναζήτηση του νέου CEO της Euroleague, μετά την αποχώρηση του Μάρσαλ Γκλίκμαν από τη θέση.

Με το συμβούλιο που θα πάρει την απόφαση να συνεδριάζει την Πέμπτη (15/6), ένα όνομα παρουσιάζεται ως το μεγάλο φαβορί για να πάρει τη θέση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Παούλιους Μοτιεγιούνας, νυν General Manager της Ζάλγκιρις Κάουνας.

Ο Λιθουανός, όπως αναφέρει το ΒasketNews, είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει ως CEO, ωστόσο υπάρχει μία περιπλοκή που πρέπει να λυθεί. Και αυτό γιατί ο Μοτιεγιούνας κατέχει το 75% των μετοχών του Zalgiris Group, στο οποίο ανήκει ουσιαστικά η λιθουανική ομάδα. Αν ξεκινήσει καθήκοντα ως CEO της Euroleague, o Λιθουανός θα πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τον σύλλογο του Κάουνας έτσι ώστε να μην υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Μοτιεγούνας, η Ζαλγκίρις σημείωσε σημαντικές επιτυχίες στην EuroLeague, φτάνοντας τρεις φορές στα πλέι οφ αλλά και στο Final Four το 2018.

Ο Λιθουανός επιχειρηματίας ανέλαβε την ιδιοκτησία της Ζαλγκίρις όταν ο σύλλογος πάλευε με ένα τεράστιο χρέος σχεδόν 13 εκατομμυρίων ευρώ το 2013. Ωστόσο, σε διάστημα πέντε ετών, κατάφερε να εξαλείψει αυτό το χρέος. Τα τελευταία χρόνια το μπάτζετ της ομάδας από το Κάουνας έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Γιώργος Τσακίρης: Ο τελικός στην Νέα Φιλαδέλφεια και το πρωτάθλημα της ΑΕΚ
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X