Το... ταμπούρι του Ολυμπιακού κράτησε την ΑΕΚ, αλλά οι ισορροπίες είχαν αλλάξει! (VIDEO)

Το... ταμπούρι του Ολυμπιακού κράτησε την ΑΕΚ, αλλά οι ισορροπίες είχαν αλλάξει! (VIDEO)

Η ΑΕΚ είχε αρχίσει αντεπίθεση με την επάνοδο Τσάκναντι, αλλά η ισοπαλία της προτελευταίας αγωνιστικής στο Καραϊσκάκη έδωσε τον τίτλο στον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επιστροφή του Γένε Τσάκναντι στην ΑΕΚ τον Φεβρουάριο του 1967 του αποτέλεσε το ξεκίνημα μιας πορείας που κορυφώθηκε με την κατάκτηση του τίτλου του 1968, του δεύτερου από τους δύο που πήρε η ΑΕΚ τη δεκαετία του ’60 με τον Ουγγρογερμανό τεχνικό (ο πρώτος το 1963) στα δύο περάσματά του από την ομάδα.

Θα μπορούσε μάλιστα να έχει κατακτηθεί και ο τίτλος του 1967, όμως ο μεγάλος αυτός δάσκαλος παρέλαβε την ομάδα στις αρχές του β’ γύρου (αντικαθιστώντας τον Τρύφωνα Τζανετή) και με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό του Μάρτον Μπούκοβι ήδη έξι βαθμούς μακριά.

Κι όμως, η ΑΕΚ το πήγε μέχρι το τέλος! Μπήκε για τα καλά στη μάχη του τίτλου και έχασε οριστικά κάθε ουσιαστική ελπίδα με το 1-1 στο Στάδιο Καραϊσκάκη σαν σήμερα πριν από 56 χρόνια. Ο Ολυμπιακός διατήρησε μια διαφορά 4 βαθμών, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, και πλέον δεν υπήρχε τρόπος να χάσει τον τίτλο.

Η ΑΕΚ, ωστόσο, έπεισε και τον πιο δύσπιστο ότι… ερχόταν. Προηγήθηκε με κεφαλιά του Μίμη Παπαϊωάννου στο 13’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ανδρέα Σταματιάδη και δεν πτοήθηκε ούτε όταν ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με σουτ του Γιάννη Γκαϊτατζή. Πίεσε ως το τέλος για τη νίκη, αλλά ο Κώστας Νικολαϊδης σημάδεψε στο 40’ το δοκάρι και στο 88΄τον αντίπαλο τερματοφύλακα Φρονιμίδη.

Ήταν πια φανερό ότι το επίπεδο της ΑΕΚ ήταν ισάξιο ή και ανώτερο του επί δύο χρόνια πρωταθλητή Ολυμπιακού. Στην επόμενη σεζόν, με 34 (αντί για 30) αγωνιστικές και χωρίς προσθήκη νέου παίκτη, πήρε τον τίτλο με χαρακτηριστική άνεση. Δυστυχώς, όμως, ο Τσάκναντι θα έφευγε και πάλι, μην μπορώντας να αντέξει τον ερασιτεχνισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη νοοτροπία των παραγόντων του.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Σοφιανίδης, Βασιλείου, Φρογουδάκης, Ιορδάνου, Καραφέσκος, Σταματιάδης, Σκευοφύλαξ, Νικολαϊδης, Παπαϊωάννου

 

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X