Άλκης Καμπανός: Ενοχή όλων των κατηγορούμενων προτείνει η εισαγγελέας

Άλκης Καμπανός: Ενοχή όλων των κατηγορούμενων προτείνει η εισαγγελέας

Νωρίτερα σήμερα, κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας μίλησε για τερατώδη προσχεδιασμένα και κατασκευασμένα ψέματα των κατηγορούμενων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, το μοιραίο βράδυ της 1 Φεβρουαρίου του 2022, στη Χαριλάου, πρότεινε η Εισαγγελέας, Κυριακή Κλιάμπα, στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα πρότεινε την ενοχή αρκετών εκ των κατηγορουμένων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των δυο φίλων του Άλκη.

«Όλοι ξεκίνησαν για να σκοτώσουν και το πέτυχαν», υπογράμμισε λέγοντας πως δεν στόχευαν απλά στο να κυνηγήσουν.

«Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να σκοτώσουν», είπε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας και τόνισε πως «δεν έδρασαν τυχαία» ενώ έδειξε τον 1ο κατηγορούμενο ως τον άνθρωπο που οργάνωσε τη φονική επίθεση.

Η εισαγγελέας είπε πως όλοι είχαν ανθρωποκτόνο δόλο, χαρακτήρισε λυσσαλέα, καλά οργανωμένη την επίθεση στον Άλκη Καμπανό και τους φίλους του ενώ τόνισε πως δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν σωματικές βλάβες αλλά να σκοτώσουν.

Έκανε μάλιστα λόγο για ένα άριστα οργανωμένο σχέδιο με σκοπό να αφαιρέσουν ζωές Αρειανών και έκανε λόγο για αργό.

Όπως είπε η Εισαγγελέας αναφερόμενη στις απολογίες των 12 κατηγορουμένων, είπαν υπερβολές και τερατώδη, προκατασκευασμένα ψέματα.

«Ήρθαν απέναντι μας επιστρατεύοντας τη φαντασία τους», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κλιάμπα για τους 12 κατηγορούμενους. «Κανείς δεν μας απέδειξε ότι ήταν μεταμελημένος», ανέφερε σε άλλο σημείο της αγόρευσής της η Εισαγγελέας.

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής της η Εισαγγελέας είπε για τους 12 ότι «ξεκινούν να πολεμήσουν να εκδικηθούν τον εχθρό. Γιατί με τέτοιο εξοπλισμό μόνο στον πόλεμο πηγαίνεις η καλύτερα για να σκοτώσεις», ενώ για τη δολοφονική επίθεση τόνισε πως στόχος των κατηγορουμένων ήταν να περικυκλώσουν και να αιφνιδιάσουν τα θύματα.

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα «σχέδιο από κοινού εκτέλεσης των αιώνιων εχθρών».

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής της η κ. Κλιάμπα τόνισε πως οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν ταυτόχρονα και διαδοχικά τα θύματα. «Ο Άγγελος και ο Άλκης παλεύουν για τη ζωή τους», τόνισε σε άλλο σημείο η Εισαγγελέας αναφερόμενη στη δολοφονική επίθεση και πρόσθεσε πως «παλεύουν με τα θηρία σε ένα άνισο αγώνα».

Ακόμα, είπε πως ο Άλκης προσπάθησε με τα χέρι του να προστατευτεί από τα χτυπήματα βάζοντας τα χέρια του στο κεφάλι, ωστόσο υπογράμμισε πως τα χτυπήματα είναι τέτοια που θέλουν να τον αποτελειώσουν. «Τι να προστατέψει πρώτα», είπε.

Αναφερόμενη στα χτυπήματα που δέχθηκε ο Άλκης Καμπανός -ο «αθώος γίγαντας», όπως τον χαρακτήρισε λόγω του αναστήματος του- η Εισαγγελέας τόνισε πως σημαδεύουν ευαίσθητα σημεία όπως τη βουβωνική χώρα και τη μηριαία αρτηρία, κάτι που όπως είπε το πέτυχαν με το χτύπημα στη μηριαια αρτηρία, «χτύπημα με αρρωστημένο μίσος», όπως είπε.

Τα όσα περιέγραψα, συνέχισε η Εισαγγελέας, συνέβησαν πραγματικά πριν 16 μήνες. Χαρακτήρισε απόλυτα οργανωμένη την «άνανδρη επίθεση» και τόνισε πως τόσο ο Άλκης όσο και ο φίλος του δέχθηκαν πολλαπλά χτυπήματα τόσο με τα όπλα που έφεραν οι δράστες της επίθεσης όσο και με κλωτσιές.

«Όλα ήταν προκαθορισμένα με κοινό παρονομαστή το μίσος», τόνισε η κ. Κλιάμπα.

«Αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι ενώ δυο νέοι ψυχορραγούν κανείς δε σταμάτησε τον άλλον», σημείωσε μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας και απέδωσε κοινό ανθρωποκτόνο δόλο και στους 12 κατηγορούμενους σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ακόμη και όταν τα θύματα ήταν σε άθλια κατάσταση, δεν μπήκαν στη διαδικασία να ζητήσουν βοήθεια, έστω και ανώνυμα, αλλά τους χτυπούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, αλλά πριν εξαφανιστούν, πανηγύρισαν.

«Δεν ήταν θεατές σε μια παράσταση αλλά πρωταγωνιστές σε ένα δράμα», τόνισε επίσης η Εισαγγελέας αποδίδοντας την «σκηνοθεσία» του στον 1ο κατηγορούμενο.

«Έχουμε 12 νέα παιδιά που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν έναν καλύτερο δρόμο στη ζωή τους και όχι το σκοτάδι», είπε απευθυνόμενη στους 12 κατηγορούμενους η Εισαγγελέας μετά την πρόταση της.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Πηγή: thestival.gr

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X