Η συσπείρωση το μεγαλύτερο «όπλο» της ΑΕΚ!

Η συσπείρωση το μεγαλύτερο «όπλο» της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης υπογραμμίζει τον λόγο που η ΑΕΚ τα πήρε όλα και ξεκαθαρίζει πως ανεξάρτητα από τις προσθήκες, αυτό δεν πρέπει να αλλάξει σε όλα τα επίπεδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διαχρονικά αν το ψάξουμε, αν πάμε πίσω στο παρελθόν και προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί η ΑΕΚ τα κατάφερε σε κάθε σεζόν που πρωταγωνίστηκε (και σε κάποιες απ’ αυτές κατέκτησε τον τίτλο), υπάρχουν πολλά συγκεκριμένα κοινά στοιχεία που ίσως βρούμε, μα ένα ήταν (και παραμένει) πάντα το πλέον σημαντικό και ίδιο για να οδηγήσει την ομάδα προς την επιτυχία. Άλλες φορές και με διάρκεια, με συνέχεια και με συνέπεια, άλλες πάλι όχι. Δεν γίνεται να τα ‘χεις όλα και πάντα. Μπορείς ωστόσο να τα συνδυάσεις για κάποια χρόνια με τεράστια επιτυχία και αυτό να σου φέρει τίτλους και ευρωπαϊκές διακρίσεις, στόχοι που έχουν θέσει ήδη οι νταμπλούχοι, ξεκάθαρα…

Πρόκειται για το κομμάτι της συσπείρωσης. Όποτε διέκρινε αυτό το πράγμα την ΑΕΚ, είναι γεγονός, ότι δεν είχε αντίπαλο. Όπως και φέτος δεν είχε παρά την υπερβατική σεζόν που έκανε ο Παναθηναϊκός: πριν καν φτάσουμε στο τέλος και στα play-offs είχαν αναγνωρίσει όλοι τον Δικέφαλο ως την καλύτερη ομάδα, εκείνη που παρουσιάζει το πιο ελκυστικό, όμορφο και ολοκληρωμένο (συγκριτικά πάντα με τους βασικούς ανταγωνιστές της) ποδόσφαιρο. Για να φτάσει να το πετύχει αυτό όμως δεν θα ήταν αρκετό μόνο το κομμάτι της ενίσχυσής της, για να είμαστε ειλικρινείς το τελευταίο κομμάτι -πολύ σημαντικό- ήταν αυτό.

Προηγήθηκε το δεδομένο της επιστροφής της ΑΕΚ στο γήπεδό της, στη δική της πόλη, στη δική της γειτονιά, στην Νέα Φιλαδέλφεια. Γύρω από αυτό το πιο σημαντικό ποδοσφαιρικό γεγονός της τελευταίας 20ετίας στη χώρα μας (και βάλε), δημιουργήθηκαν όσα απαιτούνταν για να πρωταγωνιστήσει η Ένωση, αφού κατάφερε φυσικά ο Δημήτης Μελισσανίδης να βρει και το κατάλληλο πρόσωπο για τον κιτρινόμαυρο πάγκο (κάτι που έψαξε πολύ η αλήθεια είναι στην πορεία αυτών των χρόνων χωρίς επιτυχία έως την άφιξη Αλμέιδα). Ωστόσο το σημαντικότερο ήταν το γήπεδό μας, η επιστροφή στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ένα γεγονός που θα άλλαζε τα πάντα στον ανταγωνισμό και θα έφερνε την απογείωση στην ΑΕΚ όπως το καταλάβαμε όλοι εμείς της κιτρινόμαυρης φυλής στα εγκαίνιά του. Εκεί όλοι οι Ενωσίτες φεύγοντας από το γήπεδο και τη μαγική βραδιά, ανυπομονούσαν να ‘ρθει το πρώτο ιστορικό παιχνίδι εντός, αλλά είχαν αντιληφθεί ότι τα πάντα πλέον θα είναι και πάλι διαφορετικά έπειτα από 20 χρόνια νέας -αθλητικής τούτη τη φορά- προσφυγιάς για την ΑΕΚ. Έπειτα δεν χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός για να το καταλάβουν και οι αντίπαλοί της, για την ακρίβεια μετά τα πρώτα ματς είχαν πάρει το μήνυμα, με το τέλος της σεζόν το εμπέδωσαν!

Στον ομαδικό αθλητισμό πάντα θα κυριαρχεί το εμείς και το ΜΑΖΙ

Από το γήπεδο ξεκινούν και τελειώνουν όλα… Διότι από αυτό ξεκίνησε με σφουγγάρι και σβήσιμο όλων όσων αγωνιστικά είχαν προηγηθεί από τον κόσμο της ΑΕΚ. Αποφασίστηκε τότε χωρίς καμία συνάντηση, συγκέντρωση, κοινή απόφαση οργανωμένων και μη, ότι δεν υπάρχει τίποτα από το χθες, από το πριν, από το πέρυσι και τη τραγική τριετία που προηγήθηκε σε αγωνιστικό επίπεδο. Τώρα θα πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ… Κι αυτό θαρρείς πήγε παντού, μέσα στην ομάδα χάρη στον Αλμέιδα, στο πάντρεμα των στελεχών που μεταξύ τους μπορεί να είναι και πολλοί διαφορετικά, αλλά δούλεψαν ως μια εξαιρετική ομάδα και πέτυχαν και εκείνοι (ο καθένας από το πόστο του) το ΜΑΖΙ και τη συσπείρωση.

Τελικά όλοι και όλα συσπειρώθηκαν για την ΑΕΚ, για το καλό της αγαπημένης μας ομάδας, αποτέλεσαν μια (ας το πούμε) αόρατη ασπίδα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα στις πρώτες στραβές, πού ήρθαν και κολλητά σε επίπεδο γκέλας εντός (με Βόλο) και εκτός (με Παναθηναϊκό ελέω Καμπάκοφ που έκανε το διπλό σε άσο σε 5 λεπτά με ανύπαρκτα πέναλτι). Αλλά και η ήττα σοκ εντός και πλέον στο νέο μας σπίτι στην Νέα Φιλαδέλφεια, από τον Ολυμπιακό σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος, που πάγωσε τους πάντες, αλλά δεν χάλασε το κλίμα.

Η συσπείρωση το μεγαλύτερο «όπλο» της ΑΕΚ!

Αυτό παρέμεινε το ίδιο χάρη στη συσπείρωση που είχε επιτευχθεί με ένα μαγικό τρόπο! Αυτό είναι πρωτίστως ανάγκη να διατηρηθεί και τη νέα σεζόν για την ΑΕΚ και να μεγαλώσει σε επίπεδο σκέψης πόση ευθύνη έχουμε ο καθένας από εμάς από τη θέση που έχει για να μη το αλλάξουμε όλο αυτό, κυρίως στην όποια στραβή, κυρίως τότε που θα μας έχει όλους ανάγκη η ομάδα να βάλουμε πλάτη. Μετά τέτοια χρονιά με νέο γήπεδο και νταμπλ άλλωστε συνιστά το μίνιμουμ της υποχρέωσης, όπως και για εμάς στο χώρο μου, αφού γνωρίζουμε ότι ήδη περιμένουν στη γωνία να επιτεθούν στην ΑΕΚ και να απαξιώσουν την υπέροχη ποδοσφαιρική παρέα του Αλμέιδα.

Εννοείται πως θα παίξει ρόλο και το κομμάτι των προσθηκών, να μας βγουν και πάλι αν και πάμε σε τέσσερις που δεδομένα θα δύναται να είναι σημαντικοί, όπως και ο παράγοντας τύχη στο ποδόσφαιρο, όμως το κυριότερο είναι η συσπείρωση, αυτή η αόρατη ασπίδα γύρω από την ομάδα, τον Αλμέιδα και τους ανθρώπους της ΑΕΚ (είτε αρέσουν σε κάποιον είτε όχι), απογειώνουν το εμείς. Και πάντα στον ομαδικό αθλητισμό προέχει το ΜΑΖΙ και το ΕΜΕΙΣ, ποτέ το εγώ… Η συνταγή της επιτυχίας, έξω από το αγωνιστικό για όλους μας αφού και το 2018 που δεν ήταν εξίσου καλή η ομάδα τα κατάφερε γιατί υπήρχε το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, είναι αυτή η συσπείρωση και στο χέρι μας είναι να μην το αλλάξουμε, αλλά να το απογειώσουμε!

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X