Κούρσα τίτλου για τρεις, η «αυτοκτονία» της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη!

Κούρσα τίτλου για τρεις, η «αυτοκτονία» της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη!

Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχασαν στις έδρες των ΠΑΟΚ, Πανιωνίου και Ηρακλή και πλέον είχαν απόσταση δύο βαθμών τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να γίνει αντιληπτό πόσο σπάνιο είναι στην Ελλάδα το φαινόμενο να διεκδικείται το πρωτάθλημα από 3-4 ομάδες λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε, είναι αρκετό να μετρήσουμε τις ελάχιστες φορές που έχει συμβεί. Ετσι, γίνεται και ακόμα πιο κατανοητό το επίτευγμα της ΑΕΚ, που ελάχιστες φορές σε ανάλογες κόντρες είχε βγει νικήτρια στο φινάλε.

Με την «απελευθέρωση» του Κώστα Νεστορίδη το καλοκαίρι του 1957 (είχε έρθει με ποινή διετούς αποκλεισμού από τον Πανιώνιο το 1955 και για δύο χρόνια δεν είχε δικαίωμα να παίξει σε επίσημες διοργανώσεις) η ΑΕΚ ανέβηκε επίπεδο και έγινε ευθέως ανταγωνιστική. Ωστόσο, η εμπειρία του κυρίαρχου της εποχής Ολυμπιακού, επέτρεψε στους Πειραιώτες να κατακτήσουν στο «νήμα» τα Πανελλήνια πρωταθλήματα του 1958 και του 1959, τα δύο τελευταία δηλαδή πριν τη σύσταση της Α’ Εθνικής) αφήνοντας την ΑΕΚ δεύτερη, αν και ήταν η ομάδα που έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Το πόσο ανέτοιμη ήταν, πάντως, η ΑΕΚ για την υπέρβαση, φάνηκε στην ήττα από τον Πανιώνιο σαν σήμερα πριν από 65 χρόνια με 2-1. Σε μια σπάνια συγκυρία ηττών και των τριών μεγάλων –και μάλιστα σε έδρες ομάδων από τη μέση και κάτω της βαθμολογίας!- παρέμεινε ισόβαθμη του Παναθηναϊκού και δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό 1-0, ο Ηρακλής τον Παναθηναϊκό με 2-0 και η ΑΕΚ έχασε στη Νέα Σμύρνη με 2-1, αν και είχε το θεωρητικά ευκολότερο έργο. Βρέθηκε να χάνει στο 13’ με πέναλτι του Παπουλίδη μετά από χέρι του Μίμη Αναστασιάδη και απάντησε στο 18’ με γκολ του Γιάννη Χανιώτη. Δέχθηκε, όμως, το 2-1 στο 49’ με κεφαλιά του Χρονόπουλου και δεν μπόρεσε σε περισσότερα από σαράντα λεπτά αγώνα να απειλήσει με ισοφάριση.

Η ιστορία έγραψε ότι έχασαν και οι τρεις μεγάλοι, η κατάσταση στην κορυφή έμεινε αμετάβλητη και ο Ολυμπιακός έμεινε πρώτος ως το τέλος.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Κρεούζας, Αναστασιάδης, Μελισσής, Τσαγκάρης, Ζωγράφος, Πούλης, Χανιώτης, Κανάκης, Νεστορίδης, Πολύζος, Αμπος.

 

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X