Ο Πινέδα είναι η υπέρβαση της ΑΕΚ και μπορεί να οδηγήσει στην πρόκριση!

Ο Πινέδα είναι η υπέρβαση της ΑΕΚ και μπορεί να οδηγήσει στην πρόκριση!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου καταπιάνεται με το «καυτό» θέμα του Πινέδα για την ΑΕΚ και τα ευρωπαϊκά προκριματικά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι ωραίο να κοιτάς μπροστά. Τα είπαμε όσα είχαμε να πούμε για το παρελθόν, εκεί πλέον γυρνούν όσοι δεν έχουν μέλλον να ανοίγεται μπροστά τους. Για την κοινωνία της ΑΕΚ, ισχύει επακριβώς, πως τα καλύτερα είναι μπροστά. Μπαίνει από θέση ισχύος στην εκκίνηση της νέας σεζόν, είναι η νταμπλούχος που έκανε ήδη και την πρώτη προσθήκη, ξέρει τι ψάχνει στις μεταγραφές και βέβαια πως θα πορευθεί για τις ευρωπαϊκές προκρίσεις.

Αντιλαμβάνομαι πως ο κόσμος αδημονεί για μεταγραφές και για κινήσεις που θα κάνουν αίσθηση στην αγορά. Για το δεύτερο, είμαι σχεδόν βέβαιος. Η ΑΕΚ δεν ψάχνει συμπληρωματικές λύσεις, αλλά 4-5 μεταγραφές πρώτης γραμμής. Εχει υπάρξει προεργασία, έχουν εντοπιστεί θέσεις και στόχοι, αλλά όταν πας για μεγάλα «ψάρια», χρειάζεται και σχετικός χρόνος. Βλέπετε, όσο και εάν δεν μας αρέσει να το ακούμε, η Ελλάδα παραμένει ελκυστικός προορισμός μόνο σε ό,τι αφορά τουριστικούς λόγους και ποδοσφαιρικά υπολειπόμαστε.

Τι θα κρίνει την πρόκριση

Βέβαια, όσο και εάν κατανοώ την επιθυμία και την ακόρεστη όρεξη για μεταγραφική κουβέντα, θέλω να επισημάνω πως δεν συντρέχει – σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον – κανένας λόγος ανησυχίας και πανικού. Όχι μόνο επειδή ο εγχώριος ανταγωνισμός ακόμα ψάχνεται και ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος που θα καταλήξει. Κυρίως επειδή η ευρωπαϊκή υπέρβαση που απαιτείται για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, δεν έχει ως προαπαιτούμενο τις μεταγραφές.

Τι εννοώ; Κάθε παίκτης που θα έρθει, ακόμα και ονόματα από το πάνω ράφι της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής, είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί μικρό ή μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Θα απαιτηθεί κάποιο διάστημα προκειμένου να κατανοήσει όσα ζητά ο Αλμέιδα από το παιχνίδι της ΑΕΚ, να μπει μέσα στην ομάδα και να γίνει μέλος της. Αναμφίβολα, εάν υπάρξουν προσθήκες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, θα διεκδικήσουν θέση και θα προσφέρουν επιλογές. Αλλά η πρόκριση εκτιμώ πως δεν θα κριθεί από αυτό.

Το παράδειγμα του 2018

Τρανό παράδειγμα για όσα αναφέρω, αποτελούν τα προκριματικά του Champions League του 2018. Δεν συγκρίνω καταστάσεις και ομάδες, αλλά παραθέτω γεγονότα. Τότε η ΑΕΚ έκανε τη μεγάλη υπέρβαση επί της Σέλτικ, έχοντας στην 11άδα του ματς της Γλασκόβης μοναδική μεταγραφή τον Οικονόμου, που κάλυψε το κενό του Βράνιες. Στη ρεβάνς με τους Σκωτσέζους, πέραν του Ελληνα αμυντικού είχε χρησιμοποιηθεί στην 11άδα και ο Αλεφ. Ο Οικονόμου ήταν το μοναδικό «φρέσκο» πρόσωπο και στην πρόκριση επί της Βίντι, που έφερε την είσοδο στους ομίλους.

Γιατί συνέβη αυτό; Μα πολύ απλά, επειδή ο Ουζουνίδης είχε σκεφθεί έξυπνα και είχε κρατήσει τον βασικό κορμό που με τον Χιμένεθ στον πάγκο είχε οδηγήσει την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Μια ομάδα που ήταν συμπαγής αμυντικά, ήξερε να εκμεταλλεύεται και την παραμικρή ευκαιρία. Κάπως έτσι είχε πάρει και τις προκρίσεις, δίχως καν να χρησιμοποιήσει διόλου Πόνσε και Μπογέ, που ήταν τα σπουδαία μεταγραφικά αποκτήματα εκείνα του καλοκαιριού.

Αρκεί ο Πινέδα

Αυτό αποτελεί και τώρα τη μεγάλη ελπίδα της ΑΕΚ. Ηταν μια ομάδα που σε όλη τη διάρκεια της σεζόν είχε αξιοθαύμαστη ισορροπία. Μπόρεσε να βρίσκει αμυντικές λύσεις, να δέχεται ελάχιστες φάσεις, να παράγει ευκαιρίες με περισσή ευκολία. Μέχρι τώρα, δεν έχει υποστεί απώλειες που να κλονίζουν τη λειτουργία της. Δεν θα διαθέτει τον Αραούχο, πιθανότατα τον Αμραμπατ και τον Τζαβέλλα, αλλά φάνηκε στα πλέι οφ πως έχει λύσεις.

Για να είμαι πιο ξεκάθαρος, μία μεταγραφή εκτιμώ πως θα είναι κομβική για την ΑΕΚ. Για την πρόκριση της, για την αγωνιστική της ευημερία, για την ισορροπία της. Και αυτή βέβαια, είναι ο Ορμπελίν Πινέδα. Πρόκειται για τον κορυφαίο παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ειδικά όταν αγωνιζόταν στον άξονα και εκεί έκοβε και έραβε. Αλλά είναι παίκτης που δεν δίστασε να «τσαλακωθεί» προκειμένου να κάνει όσα ήθελε ο Αλμέιδα.

Τι συμβαίνει με ΑΕΚ και Πινέδα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X