Win-win το να επιλέγεις «ΑΕΚ» αυτή την εποχή

Win-win το να επιλέγεις «ΑΕΚ» αυτή την εποχή
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την πολυτέλεια της ΑΕΚ φέτος στο μεταγραφικό... παζάρι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα καλοκαίρια της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια ήταν… ανύπαρκτα. Πέρυσι «ζερό» ματς, εκτός Ευρώπης. Πρόπερσι η Βελέζ μας έστειλε για μπάνια νωρίς-νωρίς.

Η τελευταία καλή χρονιά με «κάτι» ήταν η μεγάλη πρόκριση στο άδειο ΟΑΚΑ επί της δυνατότερης Βόλφσμπουργκ με ανατροπή και χαμένο πέναλτι. Η βραδιά που περίμεναν οι οπαδοί στην Σπύρου Λούη τους παίκτες μετά το ματς για αποθέωση με… απόσταση λόγω covid. Αργότερα ήρθαν πιο κοντά τους για κράξιμο και αποδοκιμασίες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Τώρα άλλαξαν όλα στην ΑΕΚ. Χαρές και πανηγύρια, αγκαλιές και ο covid μακριά μας.

Το φετινό καλοκαίρι για την ΑΕΚ είναι (πολύ) σημαντικό. Μία μεγάλη ευκαιρία να «χτίσει» πολλά. Το μέλλον της, τη βαθμολογία της στην UEFA, μία ομάδα πολύ δυνατή που θα πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Να ξεφύγει από τους υπόλοιπους της Ελλάδας. Αυτό έγραψα και στο τελευταίο blog, ότι καλείται να κάνει, μέσα από το παράδειγμα της περίπτωσης Πινέδα.

Η επόμενη πρόκληση της ΑΕΚ φυσικά είναι να προκριθεί στο Champions League ή τουλάχιστον να πετύχει μια πολύ καλή ευρωπαϊκή πορεία για να «χτίσει» και το ευρωπαϊκό της μέλλον, αφού στην Ελλάδα μπήκαν οι βάσεις. Το δέλεαρ είναι αρκετά μεγάλο όχι μόνο ως προς το γόητρο, αλλά και τα οικονομικά οφέλη που θα φέρει στην ομάδα.

Δεδομένα η πρόκριση της ΑΕΚ έστω και μόνο στα playoffs θα φέρει σημαντικά χρήματα στα ταμεία της, τα οποία θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα αν προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Όχι ότι τα χρήματα που θα λάβει από το Europa θα είναι μικρότερα. Αλλά ο στόχος πρέπει να είναι η μεγάλη διοργάνωση, τα πολλά χρήματα, η πιο λαμπερή βιτρίνα.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει για τη βαθμολογία της. Οι 11.000 βαθμοί την κρατούν χαμηλά και δεν τις εξασφαλίζουν εύκολες κληρώσεις, ειδικά όταν μιλάμε για το Champions League. Η Ένωση πρέπει να φτιάξει τον βαθμολογικό της συντελεστή, αρχίζοντας από τη φετινή σεζόν όπου δεδομένα θα δώσει 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια μέχρι τον Δεκέμβριο.

Να σημειωθεί ότι τη νέα σεζόν στον ήδη πενιχρό συντελεστή της δεν θα έχει τους 4.000 βαθμούς που είχε από τη σεζόν 2018/19, όταν προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League.

Win-win το να επιλέγεις «ΑΕΚ» αυτή την εποχή

Οι παίκτες… θέλουν ΑΕΚ γιατί

Ο τρίτος λόγος και εξίσου προφανής είναι γιατί μαζί με την ομάδα και οι ίδιοι οι παίκτες θα επενδύσουν πάνω στην καλή τους ευρωπαϊκή πορεία και θα έχουν τα οφέλη τους φορώντας αυτή την περίοδο την φανέλα της ΑΕΚ. Είτε πρόκειται για εκπλήρωση στόχων με το κλαμπ και αυξημένες απολαβές είτε με μια μεταγραφή σε ένα top ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μέσα από την βελτίωση που έρχεται με την δουλειά με τον Αλμέιδα και το τιμ του. Και αυτό αφορά και όσους είναι εδώ, και αυτούς που συζητούν να έρθουν.

Win-win το να επιλέξεις την ΑΕΚ του Αλμέιδα αυτή την εποχή. Αυτό αφορά τους παίκτες. Ο Πήλιος είναι ένα καλό παράδειγμα. Ο Πινέδα με φιλοδοξίες, έχει την ίδια σκέψη. Το ίδιο και άλλοι, οι οποίο μαζί με το οικονομικό… έρχονται πιο κοντά στην Ένωση.

Για την ΑΕΚ πάντως, συνεχίζω να επιμένω ότι και στην προετοιμασία στην Ολλανδία πρέπει να έχει μεταγραφές και ξεκαθαρισμένο το θέμα Πινέδα, άρα να τους έχει και στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς 7-8/8 και 15/8 για να μπει στα πλέι οφ του Champions League. Μία τέτοια πρόκριση πρέπει να λειτουργεί ως μονόδρομος στο εσωτερικό του κλαμπ.

Από τον Μελισσανίδη και τον Αλμέιδα, μέχρι και τον τελευταίο παίκτη που θα έρθει από την ΑΕΚ Β’ στο Μπουργκ Χάαμστεντε για προετοιμασία. Επουδενί εφησυχασμός σε κανένα επίπεδο, από κανένα στέλεχος και επουδενί σκέψεις να πάει η ΑΕΚ… ως έχει στα ματς που θα κρίνουν το μέλλον της!

ΥΓ: Η ΑΕΚ έχει κάνει επαφές με τερματοφύλακες. Και από εξωτερικό και από εσωτερικό.

ΥΓ1: Οι τιμές των διαρκείας είναι… όπως και πέρυσι και όπως περιμέναμε. Να λέμε την αλήθεια.

ΥΓ2: Μαζί με το Champions League, η ΠΑΕ χρειάζεται αναβάθμιση και σε πολλούς τομείς λειτουργίας της ενόψει της νέας χρονιάς. Μία καλή ευκαιρία το φετινό… Οι υπηρεσίες προς τον κόσμο σε κάθε τομέα πρέπει να αναπτυχθούν προς το καλύτερο.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X