Σκεφτείτε να μην είχε κρατήσει η ΑΕΚ τον Γκατσίνοβιτς

Σκεφτείτε να μην είχε κρατήσει η ΑΕΚ τον Γκατσίνοβιτς
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταπιάνεται με τη γκάφα του περασμένου καλοκαιριού που δεν ήταν και η μόνη που σιωπούν στην ομάδα που έχασε το πρωτάθλημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όσο ο καιρός περνά και συνειδητοποιούμε όσα αυτή η ομάδα κατάφερε φέτος, τόσο περισσότερο τριβελίζει στο μυαλό μου πόσο δύσκολο θα ήταν να χωνέψουμε την αδικία αν τελικά το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα δεν κατακτούσε το πρωτάθλημα. Αναφέρομαι ειδικότερα σε αυτό -χωρίς να μειώνω την ιδιαίτερη σημασία του Κυπέλλου, ειδικά κόντρα στον εφιάλτη με τον ΠΑΟΚ-, διότι έπεσαν τέτοιες πιστολιές στα ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ κι ενώ παράλληλα ήταν τόσο μολυσματική η προπαγάνδα από τα πράσινης απόχρωσης κυκλοτετράγωνα, που θα περνούσαμε μαύρο καλοκαίρι στη σκέψη ότι χάθηκε ο τίτλος από μία ομάδα πολύ τυχερή, ξεκάθαρα ευνοημένη και εμφανώς κατώτερη.

Θα μου πείτε «με τι κάθεσαι και ασχολείσαι τώρα»; Απλά επειδή συνεχίζω να διαπιστώνω το πόσο εντατικά συντηρείται η προσπάθεια μείωσης του τίτλου που η ΑΕΚ κατέκτησε από τους συγκεκριμένους καθεστωτικούς κύκλους, δεν μπορώ να μην καταπιαστώ έστω για τελευταία φορά με δαύτους, πριν γυρίσουμε οριστικά τη σελίδα και κοιτάξουμε τα του οίκου μας και το πώς θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια ώστε να αντιληφθούν το πραγματικό άνοιγμα της ψαλίδας.

Το ποδόσφαιρο που έπαιζε ο Παναθηναϊκός ήταν αξιοπρεπές και τίμιο για τις δυνατότητες που αυτή η ομάδα είχε. Υπάρχει όμως μία συνεχής προσπάθεια να παρουσιαστεί ως κάτι περισσότερο από αυτό που πραγματικά ήταν. Προσπερνώ λοιπόν την καταφανή αγωνιστική ανωτερότητα της ΑΕΚ βάσει του ποδοσφαίρου που οι δύο ομάδες παρουσίασαν και λέω ότι αν ο Ολυμπιακός ήταν στοιχειωδώς καλύτερος και ο ΠΑΟΚ είχε την περυσινή εικόνα, είναι πολύ πιθανόν ο Παναθηναϊκός να τερμάτιζε τέταρτος.

Κι όμως, εκ του αντιθέτου πλασάρεται από τους φίλα προσκείμενους στη διοίκηση ”επικοινωνιολόγους” -ο Θεός να τους κάνει τέτοιους- ως κάτι πολύ σπουδαιότερο από αυτό που στην πραγματικότητα ήταν και το οποίο θα πρέπει να προσέξει ως κόρη οφθαλμού!. Κανένα πρόβλημα, αυτός είναι ο δρόμος στον οποίο κι εμείς θέλουμε να συνεχίσουν.

Δεν σας τα λένε αυτοί, θα σας τα πούμε εμείς

Προφανώς και οι φίλοι του Παναθηναϊκού που καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο, έχουν ήδη αποδεχθεί ότι η ομάδα τους τρύπησε το ταβάνι της με το υλικό που διέθετε και πώς θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα αν ο διοικητικός ηγέτης και ο προπονητής της, την είχαν βοηθήσει την κατάλληλη στιγμή.

Τους το είπε άλλωστε ο ίδιος ο Κουρμπέλης, ότι θα έπρεπε να είχαν ενισχυθεί τον περασμένο Γενάρη και το πλήρωσε με μία πρόταση ανανέωσης που επί της ουσίας του έδειξε την πόρτα της εξόδου. Δεν τον ήθελε ο Γιοβάνοβιτς διότι αν πράγματι ίσχυε αυτό, τότε ο Παναθηναϊκός θα έκανε και δεύτερη προσπάθεια για να κρατήσει τον αρχηγό του. Ακόμα ένα λάθος που θα πληρώσει στο μέλλον, όπως τέτοιο ήταν κι εκείνο, το αλησμόνητο, το ασύλληπτο, το εξωφρενικά γενναιόδωρο για εμάς, με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Σκεφτείτε για παράδειγμα να έστελνε ο Αλμέιδα τον Σέρβο μεσοεπιθετικό στον Παναθηναϊκό με τον ισχυρισμό ότι δεν αξίζει τη δαπάνη που απαιτείτο για να τον κρατήσει και την αιτιολογία ότι δεν βάζει γκολ! Κι εκείνος να πήγαινε στους πράσινους, να απαντούσε με 9 τεμάχια μαζί με 4 ασίστ και εμείς να εξυμνούσαμε τον Αργεντινό για την τεράστια συμβολή του στο να κατακτήσουν εκείνοι τον τίτλο! Διότι αυτό ακριβώς συμβαίνει σ’ εκείνο το στρατόπεδο… Άφησαν τον καλύτερο παίκτη τους να φύγει με μία τραγική και παντελώς λανθασμένη αγωνιστική προσέγγιση, όμως ένα σχόλιο για την τεράστια γκάφα του Γιοβάνοβιτς δεν έχουμε ακούσει ή διαβάσει, πέρα από κάτι χαλαρές προσεγγίσεις του τύπου… συμβαίνουν αυτά!

Όπως συμβαίνει επίσης να πηγαίνεις και να πληρώνεις τρία εκατομμύρια ευρώ στον Άρη για να πάρεις τον Μαντσίνι κι ενώ έχεις χάσει τον Γκατσίνοβιτς που κόστισε στην ΑΕΚ -μαζί με το συμβόλαιο του!- δύο εκατομμύρια ευρώ για τη σεζόν που η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα! Όπως συμβαίνει επίσης το πολύ κοφτερό μάτι σου να οδηγείται σε επιλογές παικτών όπως οι Βέρμπιτς, Τσοκάι και Μπερνάρ οι οποίοι σου προσέφεραν από ελάχιστα έως τίποτα κι ενώ εσύ πίστευες ότι θα σου κάνουν τη διαφορά. Βέβαια οι ίδιοι παίκτες, με τον Αλμέιδα προπονητή, μπορεί να έβγαζαν μάτια, αλλά αυτό δεν θα το μάθουν ποτέ…

Έτσι ήθελα να κλείσω για φέτος το καλοκαίρι την ενασχόλησή μου με αυτά που βλέπω να γίνονται στην ομάδα που κατηγορεί τους άλλους επειδή έχασε ένα πρωτάθλημα το οποίο δεν μπορούσε να κατακτήσει, λιποθυμώντας στην πιο κρίσιμη στιγμή κι εφευρίσκοντας δικαιολογίες για να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του Κουρμπέλη, του Δομάζου και όλων των φίλων του Παναθηναϊκού που καταλαβαίνουν ότι το πρόβλημα δεν ήταν η ΑΕΚ, αλλά ο ίδιος ο εαυτός και ο οργανισμός τους. Σαφώς και ο ακραία προπαγανδιστικός περίγυρός τους. Δεν θα τους ευχηθώ να το λύσουν, να συνεχίσουν θέλω με τα ίδια μυαλά…

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X