Αυτό το πρωτάθλημα δεν χανόταν με τίποτα - Με κόσμο, πάθος και ομαδάρα, η ΑΕΚ διέλυσε τον Ολυμπιακό (VIDEO)

Αυτό το πρωτάθλημα δεν χανόταν με τίποτα - Με κόσμο, πάθος και ομαδάρα, η ΑΕΚ διέλυσε τον Ολυμπιακό (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η 17η νίκη σε 17 εντός έδρας ματς και δεύτερος σερί τίτλος για την ΑΕΚ, με τα πρώτα δύο γκολ επί του Ολυμπιακού να σημειώνονται στο πρώτο πεντάλεπτο!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 6 Ιουνίου του 1993 ο ίδιος αντίπαλος ηττήθηκε με 3-1 σε ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Η ΑΕΚ ήταν ένα βαθμό μπροστά από τον Παναθηναϊκό και ήθελε μόνο νίκη επί του Ολυμπιακού για να πάρει το Πρωτάθλημα.

Μπροστά σε μία κατακίτρινη λαοθάλασσα, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 με κεφαλιά-ψαράκι του Σλίσκοβιτς στο πρώτο λεπτό και με πέναλτι που κέρδισε ο Σαβέβσκι και εκτέλεσε ο Δημητριάδης στο 5’.

Ο Τσαλουχίδης μείωσε στο 34’, όμως ένα ακόμα πέναλτι που πήρε ο Σαβέβσκι και αξιοποίησε ο Δημητριάδης (για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ με 33 γκολ σε ισάριθμα ματς) έφεραν το τελικό 3-1 και τον δέκατο τίτλο της ΑΕΚ.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα κύλησαν σε ατμόσφαιρα πάρτι. Χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ ήταν γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, όπως μπορούμε να δούμε και στις φωτογραφίες της εποχής, και στο τέλος του αγώνα όρμησαν στον αγωνιστικό χώρο. Για 3η φορά μέσα σε μια τετραετία (μετά το 1989 και το 1992) οι οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν… ντου μέσα στο γήπεδο για να γιορτάσουν τίτλο.

Μνημειώδες έμεινε και το γλέντι του πρωταθλήματος το ίδιο βράδυ στο κλαμπ «Θέατρο» του Φλοίσβου του Φαλήρου. Το κλου της βραδιάς ήταν η άφιξη με… βάρκα δέκα ωραίων κυριών, ντυμένων με φορέματα που παρέπεμπαν στη μόδα της εποχής από τις χρονολογίες των πρωταθλημάτων της ΑΕΚ, δηλαδή από το 1939 έως και το 1993.

Θα ακολουθούσε ένας ακόμα τίτλος το 1994 και αυτός θα ήταν ο δεύτερος του διοικητικού διδύμου Μελισσανίδη-Καρρά, οι οποίοι είχαν γίνει μεγαλομέτοχοι της ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 1992 και την είχαν… απογειώσει πλέον σε όλα τα επίπεδα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μήνου, Αγορογιάννης (74’ Τσιάρτας) Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Παπαϊωάννου, Αλεξανδρής, Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Σλίσκοβιτς (64’ Σταματής) Μ. Παπαδόπουλος.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X