Θα δούμε άλλους παίκτες, μετά την πρώτη τους προετοιμασία με Αλμέιδα

Θα δούμε άλλους παίκτες, μετά την πρώτη τους προετοιμασία με Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης πιάνεται κυρίως από τον Φερνάντες και γράφει για τους παίκτες της ΑΕΚ που θα δουλέψουν για πρώτη φορά καλοκαίρι με τον Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προφανώς και η συζήτηση για μεταγραφές έχει και νόημα αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον. Θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όταν δοθεί κάποιο πιο συγκεκριμένο στίγμα, από τις αποφάσεις που θα πάρουν ο Αλμέιδα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Απλώς θαρρώ πως έχει σημασία να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ένα πράγματα, διότι πραγματικά θα βοηθήσει τις σκέψεις και τις κουβέντες περί μεταγραφών.

Το πρώτο είναι ο τρόπος που ο Αλμέιδα κινήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι. Έπρεπε να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή, θα μπορούσε κάλλιστα να ζητήσει 15 μεταγραφές, αλλά η επιλογή του ήταν να πάει πολύ στοχευμένα και πολύ συγκεκριμένα. Και τελικά έγινε συνολικά οκτώ κινήσεις. Αν δεν κάνω τρομερό λάθος, οι λιγότερες των τελευταίων χρόνων. Αυτό δείχνει την φιλοσοφία που έχει ο Αλμέιδα και αυτή φυσικά και δεν πρόκειται να αλλάξει λόγω του νταμπλ.

Προφανώς και τα δεδομένα φέτος είναι διαφορετικά, καθώς θα προστεθούν σε πρωτάθλημα και κύπελλο, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ευρώπης. Και μάλιστα όχι απλώς για να μας… βρίσκονται, αλλά με στόχο να αφήσει η ΑΕΚ το στίγμα της. Επομένως αυτή είναι σημαντική παράμετρος στον τρόπο που θα κινηθεί η ομάδα μεταγραφικά. Όπως και σημαντική παράμετρος είναι, πως ο Αλμέιδα ήδη φτιαγμένη μια αγωνιστική βάση όπως την θέλει.

Εξυπακούεται πως η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση. Εννοείται πως ο Αλμέιδα θέλει να γίνουν προσθήκες και μάλιστα πολύ ποιοτικές, διότι ο πήχης έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά. Αυτό ωστόσο που καταλαβαίνω είναι πως αυτές θα γίνουν με τους όρους και με τους χρόνους που απαιτούνται, για να γίνουν ακριβώς όπως τις θέλει ο Αργεντινός αυτές τις προσθήκες. Και όπως τις χρειάζεται και το μοντέλο που θέλει. Επομένως έχουμε μπροστά μας χρόνο για να συζητάμε και να ξανασυζητάμε περί των μεταγραφών.

Θα ήθελα βάλω πάντως και κάτι ακόμα στην κουβέντα. Η αλήθεια είναι πως το σκεφτόμουν πολύ μετά την γκολάρα που έβαλε ο Φερνάντες στον τελικό του κυπέλλου. Το παιδί έχει δείξει πως την πιάνει την μπάλα στα πόδια του και την κάνει κομπολόι. Πόσες φορές όμως το είδαμε αυτό στην φετινή σεζόν; Απαντώ. Μια φορά στον τελικό του κυπέλλου και μια ακόμα στις καθυστερήσεις του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Φιλαδέλφεια, όταν έκανε εκείνη την «άρρωστε» ντρίμπλα και κέρδισε το πέναλτι.

Σ’ όλο το υπόλοιπο διάστημα, από τον Γενάρη και μετά δηλαδή που είχε δικαίωμα συμμετοχής, έψαχνε να βρει πατήματα και κυρίως να μπορέσει να προσαρμοστεί από τις προπονήσεις του Βόλου σ’ αυτές της ΑΕΚ και του Αλμέιδα. Όχι εύκολη υπόθεση. Και μάλιστα είχε συμμετάσχει και σ’ εκείνη την μίνι χειμερινή προετοιμασία που είχε γίνει τον Νοέμβρη, που όμως δεν είχε σχέση με καλοκαιρινή προετοιμασία. Αυτό που σκεφτόμουν λοιπόν, είναι πόσο διαφορετικός παίκτης θα είναι ο Φερνάντες την προσεχή σεζόν, αφού θα έχει δουλέψει ένα καλοκαίρι με τον Αλμέιδα.

Κάτι που δεν έχει να κάνει (μόνο) με τόσο πόσο μπαλάτος παίκτης είναι ο Ισπανός, αλλά και με την εικόνα που έδειξαν φέτος κάποιοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, μετά από την καλοκαιρινή προετοιμασία και δουλειά με τον Αλμέιδα. Θυμηθείτε πως ήταν την σεζόν που πέρασε ο Σιμάνσκι και πως ήταν την αμέσως προηγούμενη. Θυμηθείτε τον Χατζισαφί και τον Μοχαμάντι. Θυμηθείτε και τον Γκαρσία αλλά και τον Αραούχο. Θυμηθείτε και τον Ρότα αλλά ακόμα και τον Μήτογλου. Πόσο διαφορετικοί παίκτες εμφανίστηκαν στην φετινή σεζόν, έχοντας κάνει προετοιμασία με τον Αλμέιδα.

Το ίδιο θεωρώ πως θα συμβεί και με τον Φερνάντες. Άλλος παίκτης θα είναι. Και όχι μόνο αυτός. Άκουγα τον Γαλανόπουλο που έλεγε στα «Σκαλάκια» στον Τσακίρη και τον Γεωργίου (στην εξαιρετική συνέντευξη), πως «επιτέλους θα κάνω μια κανονική προετοιμασία φέτος». Έχει δει και έχει ζήσει ο Γαλανόπουλος πόσο όχι απλώς βοηθήθηκαν αλλά μεταμορφώθηκαν παίκτες της ΑΕΚ μετά την προετοιμασία με τον Αλμέιδα. Και ο ίδιος αισθάνεται πως τώρα είναι σειρά του και δικαίως, διότι έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και ως προς το αγωνιστικό και ως προς τη νοοτροπία, που γουστάρει ο Ματίας. Επομένως και αυτός με μια προετοιμασία, άλλος παίκτης μπορεί να είναι.

Ακόμα όμως και πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές, όπως ο Γιόνσον και ο Σιντιμπέ, που πέρυσι δεν πρόλαβαν να ακολουθήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και να δουλέψουν από την αρχή με τον Αλμέιδα, μπορεί να παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροί. Παρόλο που κυρίως ο Γιόνσον, αλλά και ο Σιντιμπέ όσο έπαιξε, έκαναν πολύ καλά παιχνίδια. Αλλά και ο Δανός και ο Γάλλος, λόγω τεράστιας ποιότητας, θα είναι ακόμα πιο επιδραστικοί μέσα στην ομάδα, μετά από ολόκληρη και κανονική καλοκαιρινή προετοιμασία με τον Αλμέιδα.

Γενικώς αυτό το γκρουπ που ήδη υπάρχει, που ήδη κατέκτησε το νταμπλ παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο, με μια επιπλέον προετοιμασία στα πόδια του με τον Ματίας, μπορεί να παρουσιαστεί συνολικά ακόμα καλύτερο. Και κάποιοι από το ρόστερ, μετά από καλοκαιρινή δουλειά με τον Αλμέιδα, να παρουσιαστούν άλλοι ποδοσφαιριστές στη νέα σεζόν.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X