ΑΕΚ σημαίνει ΚΑΙ τίτλοι και φέτος το θυμήθηκαν ΟΛΟΙ

ΑΕΚ σημαίνει ΚΑΙ τίτλοι και φέτος το θυμήθηκαν ΟΛΟΙ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, βάζει τα πράγματα στη... θέση τους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φαινομενικά, ήταν ένα χαλαρό Σάββατο, που ενδεχομένως ακόμα και οι περισσότεροι ΑΕΚτζήδες δεν θα υπολόγιζαν ότι θα υπήρχε μια ακόμα κούπα για να προστεθεί στην τροπαιοθήκη του συλλόγου. Κι όμως, επιστρέφοντας από την Σαλαμίνα, έχουμε στις… αποσκευές, το Κύπελλο Ελλάδος και στο ανδρικό φούτσαλ!

Το καλοκαίρι που μόλις μπήκε, θα είναι υπέροχο για κάθε ΑΕΚτζή, κι αυτό είναι κάτι πολύ εύκολο να το καταλάβεις. Αιωρείται στην ατμόσφαιρα, ρε παιδάκι μου. Και κυρίως δεν υπάρχει προβληματισμός για τίποτα! Σε βαθμό… ανησυχητικό για ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ είναι νταμπλούχος στο ποδόσφαιρο, έχει κατά γενική ομολογία (εκτός αυτών που σκοπίμως εθελοτυφλούν) μακράν την καλύτερη ομάδα και τις πιο γερές βάσεις ενόψει της νέας σεζόν. Έχει το δικό της γήπεδο, που είναι το πιο σύγχρονο και το πιο όμορφο στη χώρα και συνάμα αποτελεί την πιο «καυτή» έδρα. Και είναι δεδομένο ότι θα είναι και την επόμενη σεζόν, το μοναδικό με μόνιμο… sold out!

Στα τμήματα της Ερασιτεχνικής (έχω υποσχεθεί και θα γίνει σύντομα ο συνολικός απολογισμός) υπήρξε μια εκπληκτική χρονιά, γεμάτη κούπες, επιτυχίες, μεγάλες επιστροφές και διακρίσεις.

Και στο μπάσκετ, σε μια σεζόν που ξεκίνησε κάτω από ασύλληπτες δυσκολίες, ο στόχος ήταν η οικονομική εξυγίανση και μια όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπής αγωνιστική πορεία. Και τα καλύτερα είναι μπροστά και για το πιο ιστορικό τμήμα του συλλόγου.

ΑΕΚ δεν γίνεσαι μόνο για τους τίτλους, αλλά γίνεσαι και για αυτούς!

Ένα πολύ μεγάλο κέρδος της σεζόν για την ΑΕΚ, για τον κόσμο, για τη δυναμική της, μα κυρίως για τη νοοτροπία με την οποία πρέπει να πορεύεται είναι το εξής. Ότι η ΑΕΚ «θύμισε» σε όλους, μα πάνω απ’ όλα, στον ίδιο της τον εαυτό, ότι ΑΕΚ σημαίνει και ΤΙΤΛΟΙ! Δυστυχώς, πέρασαν πολλά χρόνια που αυτό δεν θεωρούταν αυτονόητο. Που οι νεότερες γενιές δεν μπορούσαν να το εμπεδώσουν.

Που η φιλοσοφία «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ», που ναι μεν δεδομένα ισχύει, σε κάποιο σημείο ωστόσο, παρεξηγήθηκε και παρερμηνεύτηκε, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν… έτρεχε και τίποτα που η ΑΕΚ έχανε στόχους, τον έναν μετά τον άλλον.

Υπερίσχυσε το μότο «ΑΕΚ δεν γίνεσαι για τους τίτλους» ενώ το σωστό είναι «ΑΕΚ δεν γίνεσαι μόνο για τους τίτλους». Γίνεσαι όμως και για τους τίτλους, εκτός από όλα τα υπόλοιπα. Τίτλους που κανείς Ενωσίτης δεν θέλει να κατακτώνται με κάθε τρόπο, αλλά που πρέπει να υπάρχει η απαίτηση να δίνουν όλη τους την ψυχή, όσοι κρατάνε τις τύχες της ΑΕΚ στα χέρια τους, αλλά και όσοι φοράνε κιτρινόμαυρη φανέλα με δικέφαλο αετό, για να μάχονται για αυτούς.

Αυτό που συνέβη φέτος, τόσο με την ποδοσφαιρική ομάδα, όσο και σχεδόν σε όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής, υπενθύμισε στους παλαιότερους και έμαθε στους νεότερους (όσους τουλάχιστον δεν το είχαν ζήσει) ποιο πρέπει να είναι το πραγματικό μέγεθος και το μενταλιτέ της ΑΕΚ.

Και ειδικά η ομάδα του Αλμέιδα, δεν κατέκτησε απλά ένα νταμπλ, αλλά επέβαλλε μια αίσθηση κυριαρχίας της ΑΕΚ, πάνω από την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Φυσικά, η μάχη για περαιτέρω εξέλιξη δεν σταματά ποτέ. Αλλά όταν έχεις ξαναβρεί τη σωστή νοοτροπία και κυρίως την έχεις θυμίσει στον ίδιο σου τον εαυτό, έχεις κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να είσαι πάντα και ανταγωνιστικός και πρωταγωνιστής.

AEK Cult Stories: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X