Χατζόπουλος στο enwsi.gr: «Τυχεροί που δουλεύουμε με αυτές τις προυποθέσεις»

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

hatzopoulosΟ Άγγελος Χατζόπουλος, προπονητής της Κ17 της ΑΕΚ,  μίλησε στο enwsi.gr για το πόσο διαφορετικές είναι οι συνθήκες στις Ακαδημίες μετά τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι. Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αυτοσκοπός το αποτέλεσμα, αλλά να προωθηθούν παίκτες στην πρώτη ομάδα. Ενώ θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα πλέον έχει στεγαστεί στα Σπάτα, έχοντας καθημερινά εικόνες από τον τρόπο λειτουργίας της πρώτης ομάδας.

«Είναι αλήθεια ότι φέτος έγινε μια καινούργια αρχή. Πιστεύω ότι τα παιδιά είναι πολύ τυχερά που δουλεύουν με αυτές τις προυποθέσεις στο δικό μας γήπεδο πλέον και πιστεύω ότι τα οφέλη θα είναι άμεσα και μακροπρόθεσμα θα μπορέσουμε να βγάλουμε καρπούς για την πρώτη ομάδα. Γιατί το ζητούμενο στις Ακαδημίες είναι να παίξουν τα παιδιά στην πρώτη ομάδα».

Πέρυσι ήσασταν «τσιγγάνοι», γυρνούσατε από γήπεδο σε γήπεδο δεν είχατε χώρο για προπόνηση. Φέτος είστε στα Σπάτα και αυτό διευκολύνει το δικό σας έργο αλλά και το έργο των παιδιών.

«Δεν ήταν μόνο πέρυσι και πρόπερσι. Είναι εννιά χρόνια που  βρίσκομαι εγώ στην ΑΕΚ, το ίδιο ισχύει. Το πιο βασικό από όλα είναι ότι έχοντας το σπίτι μας και τα παιδιά βλέποντας την πρώτη ομάδα να κάνει παράλληλα προπόνηση στο κάτω γήπεδο, βλέποντας τον προπονητή της πρώτης ομάδας, νιώθουν και αυτά ότι είναι ενεργό κομμάτι της ΑΕΚ και όχι ότι είμαστε στις Ακαδημίες και δεν ξέρουμε πως είναι η πρώτη ομάδα ή τι ζητάνε. Και νομίζω ότι αυτό μόνο καλό μπορεί να προσφέρει».

Ένα παιδί από τις Ακαδημίες του Άγιαξ, μπήκε στην πρώτη ομάδα και μάλιστα σκόραρε δύο φορές και έδωσε την νίκη στην ομάδα του στο 92’ λεπτό. Είναι εικόνες από το μέλλον αυτές για την ΑΕΚ;

«Νομίζω ότι είναι εικόνες από το μέλλον, από το άμεσο μέλλον. Αλλά θα πρέπει  να αλλάξουμε και λίγο την φιλοσοφία μας ως φίλαθλοι σε σχέση με το τι ζητάμε στο γήπεδο και το τι υπομονή μπορούμε να κάνουμε για να μπει κάποιος».

Αγωνιστικά η ομάδα πηγαίνει αρκετά καλά και όλη αυτή η πορεία μικρή σημασία έχει. Το πιο σημαντικό πρέπει να είναι οι συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι ομάδες.

«Πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι τα παιδιά αυτά κάνουν προπόνηση όχι για να κερδίσουν το Σάββατο ή την Κυριακή που παίζουν, αλλά για να παίξουν στην πρώτη ομάδα μετά από δύο-τρία χρόνια. Μπορεί να κάνουν έντονη προπόνηση την Πέμπτη ή την Παρασκευή και να πρέπει να παίξουν για να έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Όμως εμάς ο στόχος μας είναι όχι το αποτέλεσμα, αλλά αν αυτά που διδάσκονται στην προπόνηση βγαίνουν στο γήπεδο το Σάββατο και αν  οι αδυναμίες βελτιώνονται για να μπορέσουν να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΑΛΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X