Χωρίς «Πινέδα» το καλοκαίρι θα είναι άλλη ΑΕΚ

Χωρίς «Πινέδα» το καλοκαίρι θα είναι άλλη ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για τον Πινέδα που είναι το μεγάλο θέμα στο καλοκαίρι της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε περίπου 20 ημέρες η ΑΕΚ θα ξεκινήσει το χτίσιμο της νέας ομάδας στο (αφιλόξενο για χειμώνα και… θελκτικό για καλοκαίρι) Μπουργκ Χάαμσταντ της Ολλανδίας. Σε πάνω από 2 μήνες η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα θα μπει στο γήπεδο για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της. Πέρυσι το έκανε 20 ημέρες μετά, φέτος νωρίτερα.

Και τι ξεκίνημα φέτος. Προκριματικά Champions League. Η ΑΕΚ θέλει μία πρόκριση για να μπει σε ομίλους Europa League και με δύο μπαίνει στο «καλό» Champions League. Εκεί που όλα είναι διαφορετικά, ξεχωρίζεις, ακούγεσαι, εκτοξεύεσαι οικονομικά. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της ΑΕΚ, δύο προκρίσεις…

Μέχρι τότε υπάρχει αρκετός δρόμος. Τη Δευτέρα θα έχουμε αρκετά νέα από τον Αλμέιδα σε όσα μας πει και σε όσα μας απαντήσει. Ο σχεδιασμός και οι μεταγραφές είναι στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Η ΑΕΚ δεδομένα ήδη χάνει τον MVP της χρονιάς. Ο Ορμπελίν Πινέδα επιστρέφει στη Θέλτα. Ακόμη και όλα να πάνε καλά και η ΑΕΚ τον έχει… άμεσα ξανά δικό της, ο Μεξικανός θα είναι με την Εθνική του στο Gold Cup. Τρία ματς μέχρι αρχές Ιουλίου σίγουρα και αν προχωρήσουν θα «φάει» το μήνα εκεί. Άρα τέλη-τέλη του Ιουλίου θα είναι ξανά στην ΑΕΚ. Αυτά στο καλό σενάριο. Στο πολύ καλό σενάριο, με υποβιβασμό Θέλτα πιθανότατα και deal ανάμεσα στην Ένωση και την ισπανική ομάδα για να τον έχει ξανά δικό της.

Με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό είναι ευθύνη της ΑΕΚ, «τι σας νοιάζουν τα λεφτά…», που λέει συνεχώς και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Χωρίς «Πινέδα» το καλοκαίρι θα είναι άλλη ΑΕΚ

Σαν τον Πινέδα δεν έχει…

Στο… αρνητικό σενάριο της καθυστέρησης ή και της μη συμφωνίας για τον «Ορμπε», η ΑΕΚ δεν θα έχει τον πιο επιδραστικό ποδοσφαιριστή της στα κρίσιμα καλοκαιρινά προκριματικά. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε δημοσίως προ ημερών για τον επόμενο… Πινέδα αν δεν μείνει ο ίδιος. Νομίζω ότι και ο Αλμέιδα γνωρίζει ότι δύσκολα θα βρεθεί τέτοιο πακέτο ποδοσφαιριστή, με μηδενική προσαρμογή, τέτοιες ταχύτητες και ποιότητα για να δώσει… άμεσα στην ΑΕΚ αυτό που θέλει μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Την αυταπάρνηση να παίζει με θλάση, με ίωση (και τα 2 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ στην Λεωφόρο για τα πλέι οφ), να αγωνίζεται όπου του πει αυτός ο προπονητής. Ακόμη και δεξί μπακ στην αδιάφορη ρεβάνς με τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Μακάρι να πάνε όλα καλά και στα πρώτα προκριματικά η ομάδα να έχει τον Πινέδα ή έναν ίδιο ή και καλύτερο. Αυτή είναι η ευχή-ελπίδα όλων μας. Το κακό σενάριο είναι να μην έχει… κανέναν και να πιστέψει ότι μπορεί να πάει με το υπόλοιπο υλικό σε αγώνες που θα κρίνουν την μοίρα της για πολλά χρόνια. Διότι μην γελιόμαστε, αν μπει η ΑΕΚ σε ομίλους Champions League ή Europa League αλλάζει επίπεδο. Ξεφεύγει από τα δεδομένα των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων και (θα) έχει το πάνω χέρι για πολλά χρόνια.

Για αυτό και με τον «Πινέδα» δεν… παίζεις. Πάντως με τον Αλμέιδα να αποφασίζει, δεν υπάρχει ανησυχία. Θα γίνει το καλύτερο…

Εμείς εκφράζουμε τις ανησυχίες μας, τις καταθέτουμε τώρα που είναι η φάση του σχεδιασμού. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Και θα συνεχίσουμε…

ΥΓ: Ο Μελισσανίδης θα κάνει τα πάντα να μπουν καρεκλάκια χωρίς πλάτη στο πέταλο των οργανωμένων. Αυτή είναι η πρόθεση του. Για αυτό τρέχουν όλοι στην ΑΕΚ.

ΥΓ1: Υπάρχει θέμα με τερματοφύλακα στην ΑΕΚ. Να δούμε που θα κάτσει η μπίλια.

ΥΓ2: Υπάρχει εισήγηση Αλμέιδα και για αλλαγές εντός ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X