Η απόκτηση του Νετζήπογλου θύμισε ΑΕΚ παλαιότερων χρόνων

Η απόκτηση του Νετζήπογλου θύμισε ΑΕΚ παλαιότερων χρόνων
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την σημασία της απόκτησης του Νετζήπογλου και για τον Ελληνικό κορμό που δημιουργείται.

Μετά από αρκετό καιρό είναι η αλήθεια, είχαμε ένα πολύ καλό νέο στην επικαιρότητα της ΑΕΚ, με την συμφωνία της ομάδας με τον Όμηρο Νετζήπογλου. Μια πολύ σημαντική μεταγραφή για ουσιαστικούς αλλά και επικοινωνιακούς λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Σαν να γυρίσαμε στην περίοδο 2015-2017 που ο Μάκης Αγγελόπουλος έβαλε σκοπό να πάρει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά.

Σημαντική προσθήκη

Στο Ελληνικό πρωτάθλημα όπως όλοι γνωρίζουν, οι Έλληνες παίκτες που έχουν μια ποιότητα και είναι εξελίξιμοι είναι μετρημένοι στο δάχτυλα του ενός χεριού και μπορεί να είμαστε και υπερβολικοί. Ο Νετζήπογλου (20, 1.95) ίσως είναι ο κορυφαίος από αυτούς με μια σημαντική διαφορά από τους άλλους βέβαια, ότι είναι «παιγμένος». Εδώ και δύο χρόνια είναι βασικό στέλεχος του Άρη και περνάει αρκετό χρόνο στο παρκέ, αφού φέτος είχε 19:35 λεπτά μέσο όρο σε 27 αγώνες και πέρσι 21:48 σε 26 αγώνες.

Δηλαδή σε ηλικία μόλις 20 ετών έχει δύο γεμάτα πρωταθλήματα πίσω του και αν τον δει κάποιος στο παρκέ, δεν καταλαβαίνει ότι είναι τόσο νέος. Έχει μια αξιοθαύμαστη ωριμότητα για την ηλικία του και έρχεται στην ΑΕΚ για να παίξει και όχι απλά να συμπληρώσει την 12δα.

Ένας παίκτης που φέτος στον Άρη του Γιάννη Καστρίτη, αγωνιζόταν αναγκαστικά στην θέση ‘3’ για να μπορέσει να τους χωρέσει όλους στην πεντάδα, με την φυσική του θέση να είναι βέβαια αυτή του shooting guard. Θύμισε λίγο από την κατάσταση με τον Γουίλιαμς στην ΑΕΚ, όμως ο νεαρός γκαρντ τα κατάφερε μια χαρά. Μπορεί να το πει κανείς και σύμπτωση, αλλά τα δύο καλύτερα του παιχνίδια φέτος τα έκανε απέναντι στην ΑΕΚ, οπότε οι οπαδοί της ομάδας έχουν μια καλή εικόνα για τον παίκτη.

Ελληνική βάση

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν, έχοντας ήδη δημιουργήσει μια πολύ καλή Ελληνική βάση, που μόνο αισιοδοξία μπορεί να φέρει. Δίπλα στους Φλιώνη και Καράμπελα, θα μπει ο Νετζήπογλου, σε μια Ελληνική τριάδα γκαρντ που έχει νιάτα, αθλητικότητα, γρήγορα πόδια και έναν αέρα ανανέωσης, καθώς είχαμε βαρεθεί να βλέπουμε τους ίδιους παίκτες να ανακυκλώνονται συνεχώς στις ομάδες της Basket League.

Η απόκτηση του Νετζήπογλου θύμισε ΑΕΚ παλαιότερων χρόνων

Το παράδειγμα της εξέλιξης του Φλιώνη στην Ένωση, πρέπει να είναι ο οδηγός και για τους δύο νέους παίκτες της ΑΕΚ, αφού με δουλειά ο αρχηγός της ομάδας έφτασε μέχρι την Εθνική ομάδα, κάτι που μπορεί να κάνει και ο Καράμπελας αλλά και ο Νετζήπογλου.

Έτσι αυτήν την στιγμή η ΑΕΚ έχει ήδη τρεις γηγενείς παίκτες που μπορούν να παίξουν σημαντικά λεπτά και ψάχνει άλλους τρεις να συμπληρώσει την εξάδα και να αποτελέσουν λύσεις για το βάθος του ρόστερ. Ο σκοπός είναι να έχει έξι καλούς ξένους και 3-4 καλούς Έλληνες ώστε να υπάρχει μια 10δα που να μπορεί να είναι καλού επιπέδου.

Αν για τους ξένους η δεξαμενή είναι μεγάλη, για τους Έλληνες είναι εξαιρετικά μικρή, οπότε η ΑΕΚ ξεκινάει από μια πολύ καλή βάση. Αυτήν την στιγμή στην ομάδα υπάρχει ο Πετρόπουλος που έχει συμβόλαιο, ενώ πολύ πιθανή είναι και η απόκτηση του Χατζηδάκη, αν ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τον Κολοσσό. Σίγα σιγά δημιουργείται μια καλή βάση παικτών που με καλούς ξένους θα μπορεί να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Επικοινωνιακό χτύπημα

Πέρα όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, η απόκτηση του Νετζήπογλου αποτελεί και μια επικοινωνιακή νίκη της ΑΕΚ αλλά και του Μάκη Αγγελόπουλου. Παρά το όσα προβλήματα έχει αντιμετωπίσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια, δείχνει ότι με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να πείθει νέα ταλέντα να έρθουν στην ομάδα και να εξελιχθούν. Τον Νετζήπογλου τον ήθελε διακαώς ο Άρης, υπήρχε σίγουρα στην λίστα του Ολυμπιακού, ενώ και ομάδες από την Τουρκία είχαν κάνει τις κρούσεις τους στον παίκτη.

Η απόκτηση του Νετζήπογλου θύμισε ΑΕΚ παλαιότερων χρόνων

Σας είχαμε ενημερώσει εδώ και καιρό μέσα από το enwsi.gr ότι η ΑΕΚ είχε μπει πολύ δυνατά στην μάχη απόκτησης του, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, γιατί έβγαινε από το ρεπορτάζ ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ ήταν αποφασισμένος να πάρει τον παίκτη. Προσωπικά το θεωρούσα αρκετά δύσκολο, όμως παρόλα αυτά ο Αγγελόπουλος με τους χειρισμούς του, έπεισε τον παίκτη και το περιβάλλον του και υπέγραψε στην ΑΕΚ για τέσσερα χρόνια. Αν προσθέσουμε και τα συμβόλαια του Φλιώνη και του Καράμπελα που λήγουν το 2025, βλέπουμε ότι ίσως για πρώτη φορά δεν θα χρειάζεται «ράβε-ξήλωνε» κάθε καλοκαίρι.

Αυτή η μεταγραφή θύμισε ΑΕΚ παλαιότερων ετών, που μάζευε ό,τι καλύτερο υπήρχε στην Ελληνική αγορά. Ελπίζω μόνο το παρελθόν και οι χειρισμοί που έγιναν, να έχουν δώσει ένα μάθημα και η Ένωση να εκμεταλλευτεί τους παίκτες όπως πρέπει. Αυτό είναι και ένα μήνυμα του Μάκη Αγγελόπουλου ότι είναι εδώ και δεν τα παρατάει, αντίθετα φουλάρει για να έρθουν καλύτερες μέρες σε όλα τα επίπεδα.

Η επιλογή του προπονητή θα είναι σημαντική, με την προτίμηση στο Ισπανικό μοντέλο να είναι δεδομένη, απλά πλέον δεν θα μου φαινόταν περίεργο να έχουμε και επιλογή από την Ελληνική αγορά.

ΥΓ. Σε επόμενο μπλογκ θα αναλύσουμε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Νετζήπογλου και τι μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X