Άνοιξε η κουβέντα για τερματοφύλακα στην ΑΕΚ - Ο Στάνκοβιτς το «κλειδί» των εξελίξεων

Άνοιξε η κουβέντα για τερματοφύλακα στην ΑΕΚ - Ο Στάνκοβιτς το «κλειδί» των εξελίξεων
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ψάχνει για... καλύτερη παρουσία κάτω από τα δοκάρια τη νέα αγωνιστική περίοδο - Τι γίνεται με Αθανασιάδη και Στάνκοβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον σε φάση σχεδιασμού της νέας σεζόν με κομβικό ορίζοντα την 27η Ιουνίου, οπότε και η ομάδα αναχωρεί για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Μπουργκ Χάαμστεντε.

Η Ένωση έχει πολλά… ανοιχτά μέτωπα και ένα εξ’ αυτών και άκρως σημαντικό ενόψει των Αυγουστιάτικων προκριματικών του Champions League, είναι ο τερματοφύλακας. Τόσο ο Γιώργος Αθανασιάδης, όσο και ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς έχουν συμβόλαια με την ΑΕΚ μέχρι το 2025, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν… απομακρύνει την ανασφάλεια κάτω από τα γκολποστ.

Ο Έλληνας γκολκίπερ πήρε το χρίσμα βασικού με 30 ματς φέτος, ενώ ο Αυστριακός έφτασε τα 14 και έχασε την θέση του βασικού μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε τον Οκτώβριο. Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ τα πήγε αρκετά καλά φέτος, η μείωση των απειλών στην εστία της ήταν σημαντική σε σχέση με την σεζόν 2021/22 και έτσι βοήθησε αυτό αρκετά για την κατάκτηση του νταμπλ.

Άνοιξε η κουβέντα για τερματοφύλακα στην ΑΕΚ - Ο Στάνκοβιτς το «κλειδί» των εξελίξεων

Οι ανάγκες κάτω από τα δοκάρια μεγαλώνουν

Ωστόσο, πλέον οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και η ΑΕΚ έχει ανάγκη τερματοφύλακα υψηλού επιπέδου που θα μπορεί να την κρατήσει όρθια όταν χρειαστεί, στις δύσκολες στιγμές. Μέχρι στιγμής οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κάνει επαφές στην αγορά για τερματοφύλακα. Με εμπειρία και σημαντικό βιογραφικό. Ωστόσο, δεν έχουν προχωρήσει…

«Κλειδί» για τις εξελίξεις είναι σαφώς η στάση του Στάνκοβιτς. Ο Αυστριακός είχε εμφανίσει δυσαρέσκεια για τον παραγκωνισμό του, ο μάνατζερ του είχε έρθει αρχές του χρόνου και μίλησε με τη διοίκηση, αλλά δεν άλλαξε τίποτε. Το συμβόλαιο του για 2ος πίσω από τον Αθανασιάδη είναι μεγάλο, όπως μεγάλη ήταν και η επένδυση με την αγορά του από την Σάλτσμπουργκ. Ο ίδιος στο φινάλε της σεζόν έδειξε καλή συμπεριφορά μέσα στο γκρουπ και έπαιξε καλά και στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο Βόλο.

Οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη στην ΑΕΚ πάντως. Ακόμη και με παραμονή των δύο, η Ένωση σκέφτεται την προσθήκη με έναν αξιόλογο τρίτο τερματοφύλακα. Αν φύγει ένας εκ των δύο, τότε θα έρθει τερματοφύλακας που θα έχει χρίσμα βασικού, διότι οι απαιτήσεις πια είναι μεγάλες κάτω από τα δοκάρια και η νέα σεζόν θα έχει σημαντικές προκλήσεις για την ΑΕΚ εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X