Ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο Θεός! - Η μυθική νίκη πρόκριση της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού (VIDEO)

Ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο Θεός! - Η μυθική νίκη πρόκριση της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού (VIDEO)

Μια από τις πιο μεγάλες στιγμές του Θωμά Μαύρου με τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν το γκολ που έδωσε νίκη-πρόκριση σε βάρος του Ολυμπιακού σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την πρώτη μέρα του Ιουνίου του 1983 ένα γκολ που πέτυχε (ποιος, ποιος, ποιος) «ο Μαύρος ο Θεός», η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και τον απέκλεισε με δύο νίκες από το Κύπελλο. Ακολούθησε ο αποκλεισμός του Ηρακλή στα ημιτελικά και η νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-0 στο ΟΑΚΑ, με τον Μαύρο να σκοράρει συνολικά 12 φορές στη διοργάνωση.

Η ΑΕΚ ερχόταν από ήττα με 4-0 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ τρεις μέρες νωρίτερα και ο Ολυμπιακός παρουσιαζόταν ως το ακλόνητο φαβορί. Πίεσε μάλιστα στο πρώτο μέρος και είχε δοκάρια με τους Αναστόπουλο και Περσία. Ειδικά ο πρώτος είχε χάσει απίστευτες ευκαιρίες και μπορεί να θεωρηθεί ο μοιραίος παίκτης της ομάδας του.

Μοιραίος, βέβαια, θα μπορούσε να αποδειχθεί και για την ΑΕΚ ο Γιάννης Δίντσικος με τις ευκαιρίες που έχασε στο 42’ και στο 47’. Αλλά και ο διαιτητής Αγγελάκης θα μπορούσε να έχει «κάψει» την ΑΕΚ, αν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν ευνοϊκά γι’ αυτήν στο τέλος, καθώς δεν έδωσε πέναλτι στο 50’ σε ανατροπή του Μαύρου από τον Κύπριο αμυντικό του Ολυμπιακού Σταύρο Παπαδόπουλο.

Οι δύο τελευταίοι ήταν και οι πρωταγωνιστές της φάσης του γκολ στο 79’. Μετά από ένα κόρνερ του Ολυμπιακού, ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος έδιωξε την μπάλα μακριά από την περιοχή της ΑΕΚ και βρήκε τον Θωμά Μαύρο λίγο κάτω από τη σέντρα, αρκετά μπροστά από τον… απρόσεκτο Παπαδόπουλο. Εβαλε την μπάλα μπροστά, έφτασε ως την περιοχή του Νίκου Σαργκάνη και τη στιγμή που ο αντίπαλος ήταν έτοιμος να τον ανακόψει (ή να τον… ανατρέψει) σούταρε στην αριστερή γωνία και έτρεξε προς την εξέδρα των οπαδών της ΑΕΚ να πανηγυρίσει αυτό το μεγάλο γκολ!

Χιλιάδες φίλαθλοι της ΑΕΚ ξεχύθηκαν στους δρόμους (περίπου 3.000 ήταν στο Καραϊσκάκη) και η Νέα Φιλαδέλφεια έγινε επίκεντρο έξαλλων πανηγυρισμών. Την ίδια ώρα ο Θωμάς Μαύρος έτρεξε να πάει στο μαιευτήριο, όπου η σύζυγός του είχε φέρει στον κόσμο δύο μέρες νωρίτερα την κόρη τους Ιωάννα. Πριν φύγει μάλιστα, πρόλαβε να κάνει μια χαρακτηριστική δήλωση με αποδέκτες τους… υπεραισιόδοξους πριν το ματς παίκτες του Ολυμπιακού: «Εγώ ξέρω να μιλάω μόνο μέσα στο γήπεδο».

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αρβανίτης, Στυλιανόπουλος, Παραπραστανίτης (46’ Μπαλής) Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Γεωργαμλής, Δίντσικος (83’ Λέτσας) Νικολούδης, Ράντονιτς, Βλάχος, Μαύρος.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X