Η μεγάλη παγίδα για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

O Τάσος Καπετανάκος στο enwsi.gr γράφει για την καλοκαιρινή ανησυχία του για την ΑΕΚ μετά το νταμπλ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σεζόν που τελείωσε είναι μυθική για την ΑΕΚ.

Θα περάσουν χρόνια, θα ζήσουμε και άλλα, για να καταφέρουμε να αντιληφθούμε τι πραγματικά βιώσαμε από τον Οκτώβρη του 2022 και τα εγκαίνια του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τις υπέροχες στιγμές στην «OPAP Arena», μέχρι τον Μάη και την νύχτες γιορτής για το νταμπλ μετά τα ματς με τον Άρη στο Χαριλάου, τον Βόλο και την φιέστα με τους χιλιάδες μέσα-έξω και τον τελικό με τον ΠΑΟΚ στον Βόλο. Ισως τελικά στο φινάλε την κατατάξουμε ως την κορυφαία χρονιά στην ιστορία της ΑΕΚ… Δικαίως θα πω.

Ομως την ώρα που ο κόσμος της ΑΕΚ από άκρη σε άκρη του πλανήτη πανηγυρίζει το νταμπλ και κυκλοφορεί παντού με φορεμένο χαμόγελο, η ομάδα δουλεύει για την επόμενη σεζόν και τις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται. Πρόκληση η ευρωπαϊκή πορεία και η αρχή με το Champions League και τον μεγάλο στόχο των ομίλων. Πρόκληση και η διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα. Δεν είναι εύκολα ζητήματα.

Και επειδή στις μεγάλες χαρές και στα πανηγύρια, έχουμε πάθει μεγάλες νίλες, πάντα έχω την ανησυχία μου και θέλω πάντα να την μεταφέρω νωρίς-νωρίς, όταν γίνεται ο σχεδιασμός και παίρνοντας οι (σημαντικές) αποφάσεις.

Σίγουρα τούτη την στιγμή απαγορεύεται τα στελέχη της να φερθούν με υπέρμετρο ενθουσιασμό και υπεροψία στην αγορά. Η ΑΕΚ οφείλει να συμπεριφερθεί ως μεγάλο κλαμπ που θέλει να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο. Το παράδειγμα του 2018 είναι νωπό, το «πλήρωσε» ακριβά η ομάδα και οι τότε συμπεριφορές και αποφάσεις δεν (μας) τιμούν. Μία ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο… κόντρα σε όλα και όλους, δίχως να την πιστεύει ούτε η ίδια η… εξέδρα της κάποιες φορές, αλλά το καλοκαίρι αποψιλώθηκε και ακόμη και πριν αλλά μετά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League έγιναν πολλές και κακές επιλογές-αποφάσεις που στοίχισαν τότε στην ομάδα.

Το κακό έγινε.

Η μεγάλη παγίδα για την ΑΕΚ

Άλλα δεδομένα, ίδια απαίτηση για την ΑΕΚ

Το (τότε) μάθημα η ΑΕΚ το πήρε. Τώρα ως κυρίαρχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως ομάδα που έχει κορμό που θα διατηρηθεί, ορμή, έδρα και την αύρα της δυνατής, καλείται να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο απέναντι σε αντιπάλους που… ψάχνονται. Όμως η επιτυχία από την αποτυχία απέχουν λίγο. Και κάθε απόφαση της ΑΕΚ πρέπει να περνά από σοβαρή διαδικασία, όπως έγινε και πέρυσι το καλοκαίρι με τον απαιτητικό Αλμέιδα. Με την τελική απόφαση να περνά… πάντα και αδιαπραγμάτευτα από τον αρχηγό του γκρουπ, τον Ματίας.

Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα. Να μην γίνουν «εκπτώσεις» στην ποιότητα-ποσότητα, να μην υπάρξουν λανθασμένες εντυπώσεις ακόμη και σε πιθανή αρνητική εξέλιξη άμεσα με Πινέδα, ότι η ΑΕΚ θα παίξει στα προκριματικά… πειραματικά. Oπως εκτιμώ ότι πρέπει να γίνει μεταγραφή top class τερματοφύλακα ενόψει των κρίσιμων αγώνων το καλοκαίρι, διότι θα χρειαστεί να έχουμε έναν πορτιέρε με… παρεμβάσεις στις δύσκολες στιγμές.

Η ΑΕΚ «πλήρωσε» πολλά λάθη και δεν πρέπει να επιστρέψει σε παλιές πρακτικές-νοοτροπίες. Είναι η μεγάλη ευκαιρία της να… ξεφύγει από τους αντιπάλους της στην Ελλάδα, να κεφαλαιοποιήσει τη δυναμική που έχει αναπτύξει και να καταφέρει να φτιάξει μία ομάδα που θα παίρνει τίτλους για χρόνια και θα μαζεύει ξανά πολλούς βαθμούς μέσα από πορείες στην Ευρώπη.

Δεν είναι εύκολο επαναλαμβάνω, αλλά το κλαμπ ως σύνολο έχει τεράστια και αμέριστη εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και προπονητή Ματίας Αλμέιδα. Πρώτος το αφεντικό ο Δημήτρης Μελισσανίδης και μετά ο κόσμος της ΑΕΚ. Αυτά αρκούν. Πρέπει να αρκούν.

ΥΓ: Η απώλεια του Ομάρ Ζαρίφ είναι μεγάλη για τον Ματίας Αλμέιδα. Μακάρι να βρεθεί μία λύση, είτε με τον ίδιο, είτε με αντίστοιχο αντικαταστάτη.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X