Ο Πήλιος είναι ο Μάνταλος του 2014, μα θα υπάρξουν κι άλλοι

Ο Πήλιος είναι ο Μάνταλος του 2014, μα θα υπάρξουν κι άλλοι
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το θάρρος του πιτσιρικά από τα Γιάννενα, ο οποίος αποφάσισε να χτίσει μόνος του το μέλλον του και όχι άλλοι για εκείνον

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τιμητικό είναι να σε θέλει ο Ολυμπιακός, θα πει κάποιος. Κάθε πιτσιρικάς που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, όπως και ο Σταύρος Πήλιος με σκοπό όταν ανδρωθεί να γίνει επαγγελματίας στο υψηλότερο εγχώριο επίπεδο, λογικό είναι να κολακεύεται όταν ακούει για τις μεγάλες ομάδες, όπως κι αν ονομάζονται. Είναι πρώτα απ’ όλα η επιβεβαίωση ότι κάτι καλό έχουν κάνει προκειμένου να ανοίξουν τέτοιες πόρτες. Κάπου εδώ όμως, χωρίζονται και σε κατηγορίες. Υπάρχουν εκείνοι που ακούν τις ομάδες ή τους ατζέντηδες και οι άλλοι που αποφασίζουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους.

Όπως ακριβώς ο Πέτρος Μάνταλος το μακρινό πια 2014. Στα ντουζένια του ήταν, χτυπούσε ήδη την πόρτα της Εθνικής και η ΑΕΚ μόλις είχε προβιβαστεί στη Β’ Εθνική, δίνοντας τις δικές σκοτεινές μάχες μέσα στα τούνελ των μικρότερων κατηγοριών. Τα ρεπορτάζ της εποχής, τον παρουσίαζαν κλεισμένο στον Ολυμπιακό. Κι έτσι ήταν, δεν έγραφαν ψέματα, ασχέτως αν μετά έβρισκαν κάθε είδους αστεία δικαιολογία προκειμένου να κουκουλώσουν την αποτυχία να τον αποκτήσουν. Τον είχαν υποσχεθεί στον ΟΣΦΠ τον παίκτη, μόνο που δεν είχαν ρωτήσει τον ίδιο.

Αυτό που έκανε ο Μάνταλος τότε -κι είναι αυτό για το οποίο πρέπει πάντοτε να τον τιμούμε, ασχέτως ποια είναι η αμιγώς ποδοσφαιρική γνώμη του καθενός- έμοιαζε με απονενοημένο διάβημα. Να πει δηλαδή όχι στον Ολυμπιακό, να αρνηθεί την παραχώρησή του εκεί παρά τις πιέσεις που δεχόταν, για να παίξει με την ΑΕΚ στη Β’ Εθνική. Να υποβάλει δηλαδή τον εαυτό του σε ένα μαρτύριο μικρότερης κατηγορίας, πάνω που συντελούσε την εκτόξευσή του. Κι όμως το πέτυχε, διότι αυτό ήθελε! Δίχως καν να υπάρχει Αλμέιδα τότε, δίχως καν να μπορεί κάποιος να προβλέψει το πόσο αργά ή γρήγορα η Ένωση θα πρωταγωνιστούσε ξανά σε επίπεδο Α’ κατηγορίας.

Ούτε για τον Πήλιο ήταν εύκολο, ήθελε κι εδώ τόλμη

Για τον πιτσιρικά του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν επίσης ζήτημα και απόφαση καριέρας. Κλεισμένος ήταν όντως από τον Ολυμπιακό, είχε δοθεί προκαταβολή άλλωστε, ασχέτως που και τώρα οι ίδιοι που έγραφαν τότε τις αρλούμπες ακολουθούν την ίδια τακτική, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι τάχα μου μετάνιωσαν στον Πειραιά γιατί έχουν κι άλλους πολλούς παίκτες που πρέπει να επανεξεταστούν από τον Κορδόν σ’ αυτές τις θέσεις.

Το προσπερνώ γιατί είναι από μόνο του μία γελοιότητα και στέκομαι μόνο στη σπουδαία απόφαση που πήρε για την καριέρα του ο μικρός. Και πώς θα μπορούσε αλήθεια να πράξει διαφορετικά, όπως σωστά έγραψε και ο Τσίλης; Βλέποντας την ΑΕΚ του Αλμέιδα κι έχοντας παίξει απέναντί της, είδε παίκτες που πέρυσι ήταν απαξιωμένοι και στην πόρτα της εξόδου, να μεγαλουργούν. Είδε ποδοσφαιριστές Έλληνες να βελτιώνονται και να παίρνουν τις ευκαιρίες τους σε μία ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό. Είδε έναν προπονητή που ήξερε τι ήθελε από κάθε παίκτη και προσπαθούσε πάρα πολύ για να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Πώς να μη θέλει την ΑΕΚ λοιπόν όταν στην απέναντι πλευρά υπάρχει τέτοια αβεβαιότητα;

Ο Πήλιος αποφάσισε για το μέλλον του και δεν άφησε άλλους να το κάνουν για εκείνον. Όταν κατάλαβε ότι ο προπονητής πιστεύει σε αυτόν και πώς θα τον βάλει αμέσως στην παραγωγική διαδικασία ως ενεργό μέλος του rotation κι όχι ως ένα παρατεταμένο απομεινάρι για να βγαίνουν οι προπονήσεις, επέλεξε την ΑΕΚ. Νίκησαν στη σκέψη του το γήπεδο της, η αυξημένη κυριαρχική διάθεσή της, η σταθερότητα που της παρέχει ο πρόεδρος της και φυσικά και πάνω από όλα η ασφάλεια που θα νιώσει με τον προπονητή της. Έκανε μία ωραία αρχή στη νέα εποχή της ΑΕΚ ο μικρός και μέσα στο γήπεδο θα δείξει γιατί πολλοί περισσότεροι θα πρέπει στο μέλλον να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

 

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X