Και που να πήγαινε ρε παιδιά ο Πήλιος;

Και που να πήγαινε ρε παιδιά ο Πήλιος;
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει με αφορμή την μεταγραφή του Πήλιου, για την προφανή διαπίστωση πως η ΑΕΚ είναι πλέον το πιο ελκυστικό ποδοσφαιρικό πρότζεκτ στην Ελλάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον τα δημοσιεύματα που έχουν προκύψει από χθες το βράδυ από το Μεξικό. Πρώτα για τα εκατομμύρια που θέλουν να στρώσουν στα πόδια του Αλμέιδα και μετά επίσης για τα εκατομμύρια που σκοπεύουν να ρίξουν στον Πινέδα για να τον πάρουν πακέτο με τον Αργεντινό προπονητή.

Αντιλαμβάνεται κάποιος εύκολα πως όλο αυτό εμπίπτει στην κατηγορία του Μάπετ Σόου, που έλεγε και χθες ο Μελισσανίδης. Διότι οι Μεξικανοί υποστηρίζουν πως μπορούν να πείσουν να πάει σε ομάδα του Μεξικού έναν προπονητή που πέρυσι επέλεξε την ΑΕΚ για να ανοίξει την πόρτα της καριέρας στην Ευρώπη. Αλλά και έναν ποδοσφαιριστή που πέρυσι το καλοκαίρι, όταν προερχόταν από μια κακή σεζόν που δεν είχε παίξει σχεδόν καθόλου, απέρριπτε κάθε πρόταση από το Μεξικό, όσα μηδενικά και εάν είχε, επειδή δεν σκόπευε να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Όμως για να ξέρουμε και τι λέμε, υπάρχει και κάτι ακόμα που θα πρέπει να έχουμε καθαρό. Η ΑΕΚ τώρα, δεν έχει απολύτως καμία σχέση μ’ αυτή που ήταν ακόμα και πέρυσι τέτοια εποχή. Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει να φύγει τρέχοντας. Το ακριβώς αντίθετο. Όλοι θέλουν να βρίσκονται σ’ αυτή την ομάδα, όλοι θέλουν να έρθουν σ’ αυτή την ομάδα. Κάτι που είναι ποδοσφαιρικά απολύτως λογικό. Μιλάμε για ένα κλαμπ που έχει κατακτήσει το νταμπλ, που έχει σίγουρη θέση σε ευρωπαϊκούς ομίλους και διεκδικεί Τσάμπιονς Λιγκ, που βγάζει υγεία, που παίζει σε μια γηπεδάρα και που κάνει προπονήσεις σ’ ένα προπονητικό που σε δυο χρόνια θα μοιάζει με το Μιλανέλο.

Αλήθεια δεν ξέρω πολλούς επαγγελματίες του ποδοσφαίρου, έχοντας σώας τα φρένας τους, που να μην θέλουν είτε να βρίσκονται, είτε να έρθουν σ’ ένα τέτοιου είδους κλαμπ. Και αυτό δεν είναι απλώς μια εκτίμηση ενός κάποιου Τσίλη, που δεν θα είχε και καμία σημασία. Το δείχνει και η πραγματικότητα. Δείτε κάποια πράγματα. Ασχέτως με το πως θα εξελιχθεί στο τέλος η ιστορία καθώς έχει πολλές παραμέτρους, η επιθυμία του Πινέδα είναι να μείνει στην ΑΕΚ. Προφανώς και ο πρώτος λόγος γι αυτό είναι ο Αλμέιδα και ας μην κρυβόμαστε. Αλλά είναι και η ασφάλεια και η προοπτική που παρέχει ο σύλλογος, σ’ έναν παίκτη που πλέον έχει πολλούς «μνηστήρες» στα πόδια του.

Για την περίπτωση του Γκαρσία, ο Μελισσανίδης είπε χθες πως «δεν πωλείται». Αυτό ήρθε λίγες μέρες αφότου ο ίδιος ο Λιβάι δήλωσε «ευτυχισμένος στην ΑΕΚ». Έτσι πάνε αυτά. Για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, που η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει εκτοξευτεί, δεν θα υπήρχε «δεν πωλείται», αν πρωτίστως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν πολύ εντάξει μ’ αυτό. Προφανώς, για να ξέρουμε και τι λέμε, αν προκύψει μια πρόταση που θα είναι τρελή και παλαβή, τα «δεν πωλείται» θα πάνε περίπατο γιατί μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όμως όλο αυτό δείχνει μια τάση και μια διάθεση.

Δείτε ακόμα και τι γίνεται στην περίπτωση του Πήλιου. Η ΑΕΚ ναι, τον ήθελε πολύ και του το έδειξε. Όμως το παιδί έκανε ότι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να έρθει στην ΑΕΚ, κλείνοντας άλλες πόρτες που του ανοίγονται και πετώντας χρήματα που έρχονταν στα πόδια του. Τα πετούσε κυριολεκτικά και στα μούτρα αυτών που προσπάθησαν όχι ποδοσφαιρικά, αλλά με τα φράγκα να τον πείσουν. Και δεν υπάρχει κάτι πιο λογικό ποδοσφαιρικά απ’ αυτό που έκανε ο Πήλιος. Ένας ποδοσφαιριστής που θέλει να κάνει το ξεπέταγμα του, καιγόταν για να έρθει στην νταμπλούχο, που έχει προπονητή τον Αλμέιδα ο οποίος αποδεδειγμένα δεν βλέπει βασικούς και αναπληρωματικούς. Που σε σεζόν που κυνηγούσε το νταμπλ, έβαλε να παίξει ακόμα και ο Φράνσον.

Η ΑΕΚ δεν ήθελε να κλέψει κανέναν από τον ΟΣΦΠ. Την δουλειά της ήθελε να κάνει. Ο Αλμέιδα είδε τον Πήλιο, θεώρησε πως είναι ένα αξιόλογο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ και μάλιστα Έλληνα ποδοσφαιριστή και ζήτησε να προχωρήσει. Πείτε μου τώρα, με το χέρι στην καρδιά, εαν ήσασταν στην θέση του Πήλιου, στην φάση που είναι ο ποδοσφαιριστής και καταλαβαίνατε πως σας γουστάρει ο Αλμέιδα της νταμπλούχου ΑΕΚ, τι θα προτιμούσατε; Μήπως θα βάζατε πάνω απ’ όλα τα φράγκα; Υποθέτω πως όχι. Μεγάλη μαγκιά ήταν αυτή που έκανε ο Πήλιος, διότι υποθέτω πως θα δέχθηκε και ουκ ολίγες πιέσεις. Αλλά καθαρά ποδοσφαιρικά, θεωρώ πως έκανε την πιο σοφή και την ορθολογική επιλογή, που πλέον είναι η ΑΕΚ.

Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Δεν υποστηρίζω πως όλοι οι παίκτες ανά τον πλανήτη κάνουν ουρά για να έρθουν στην ΑΕΚ και κάποιοι είναι διατεθειμένοι ακόμα και να πληρώσουν γι αυτό. Αλίμονο. Για επαγγελματικό ποδόσφαιρο συζητάμε και είναι δεδομένο πως στην προσπάθεια για ενίσχυση, η ΑΕΚ θα φάει και τις πόρτες της. Υπάρχει όμως κάτι που νομίζω είναι πολύ καθαρό και που όλοι μας το βλέπουμε και συνιστά τεράστιο πλεονέκτημα. Αυτή η ΑΕΚ, είναι ίσως αυτή την στιγμή το πιο ελκυστικό ποδοσφαιρικό πρότζεκτ στην Ελλάδα. Σε πολλά επίπεδα, για περισσότερους από έναν λόγους και μ’ ότι αυτό συνεπάγεται για τις… συναλλαγές που θα κάνει στην καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά.

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X