Η ΑΕΚ σφράγισε τον τίτλο στην Έδεσσα με την γκολάρα του Δημητριάδη (VIDEO)

Η ΑΕΚ σφράγισε τον τίτλο στην Έδεσσα με την γκολάρα του Δημητριάδη (VIDEO)

Νίκη-τίτλου για την ΑΕΚ μετά από επική μάχη στην Εδεσσα με το ιστορικό γκολ του Βασίλη Δημητριάδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η 30η Μαϊου έχει ιστορική σημασία για την ΑΕΚ, αφού περιέχει τη μεγάλη, έστω και εάν φάνταζε μικρή λόγω του 1-0, επί του Εδεσσαϊκού, που ουσιαστικά έκρινε υπέρ της Ένωσης τον τίτλο του 1993.

Το (ανύπαρκτο) πέναλτι του Κρίστο Κόλεφ που απέκρουσε ο Αντώνης Μήνου στις αρχές του αγώνα και το (31ο από τα συνολικά 33) γκολ του Βασίλη Δημητριάδη με κεφαλιά-ψαράκι στο 62΄ήταν οι δύο μεγάλες στιγμές εκείνου του ιστορικού απογεύματος στην Εδεσσα.

Ήταν η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και η ΑΕΚ ήθελε μόνο νίκη, ώστε να διατηρήσει την απόσταση του ενός βαθμού από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (που είχε φέρει 0-0 στην Έδεσσα ένα μήνα νωρίτερα, χάνοντας την πρωτοπορία από την ΑΕΚ) και να πάει με προβάδισμα στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου την περίμενε ο αδιάφορος βαθμολογικά Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το γκολ του Δημητριάδη έδωσε το έναυσμα σε περίπου 3.000 οπαδούς της ΑΕΚ που είχαν… χωρέσει στο γηπεδάκι της Εδεσσας (έχοντας υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία κατά τη μετάβασή τους στη μακεδονική πόλη μέσα σε συνθήκες καύσωνα) να αρχίσουν το… γλέντι τίτλου.

Δύο εβδομάδες μετά (μεσολάβησε ένα κενό λόγω του αγώνα Ρωσίας-Ελλάδας 1-1 που αποτέλεσε το «εισιτήριο για την πρόκρισή μας στο Μουντιάλ του 1994) το 3-1 επί του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια σήμαινε τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μήνου, Αγορογιάννης, Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Καραγκιοζόπουλος, Αλεξανδρής, Σαβέβσκι, Δημητριάδης (89’ Κοπιτσής) Σλίσκοβιτς (78’ Κλόπας) Σταματής

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X