Συγκίνηση για τα Θυρανοίξια στο ναό του Οσίου Λουκά στην «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena» - Η ομιλία του Μητροπολίτη Γαβριήλ και η σύνδεση με την άλωση της Πόλης (VIDE0)

Συγκίνηση για τα Θυρανοίξια στο ναό του Οσίου Λουκά στην «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena» - Η ομιλία του Μητροπολίτη Γαβριήλ και η σύνδεση με την άλωση της Πόλης (VIDE0)
Photo Credits: INTIME

Συγκίνηση και λαμπρότητα στα Θυρανοίξια στο ναό του Οσίου Λουκά στην «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena» παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη και πλήθος κόσμου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συγκίνηση και λαμπρότητα στα Θυρανοίξια στο ναό του Οσίου Λουκά στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» που τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Γαβριήλ παρουσία του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στη συγκινητική του ομιλία ο Μητροπολίτης Γαβριήλ ανέφερε προς τους παρευρισκόμενους πως «δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και ευλογία για έναν άνθρωπο να μπορεί να θεμελιώνει ιερούς ναούς, όπου εκεί τελούνται ιερά μυστήρια με πρώτο της Θείας Ευχαριστείας, τη Θεία Λειτουργία».

«Σήμερα λοιπόν ο πρόεδρος της ΑΕΚ, ο αγαπητός Δημήτρης Μελισσανίδης έχοντας διαδραματίσει μία πορεία πόνων, αγώνων, κρίσεων μα πάνω απ’ όλα επιμονή πίστεως και θάρρους ολοκλήρωσε την κατασκευή αυτού του χώρου αυτού, του ιστορικού χώρου του γηπέδου της ΑΕΚ φέρνοντας στον χώρο αυτό τρόπαια, νίκες, υπερηφάνεια, καμάρι», συμπληρώνει.

«Θέλω, λοιπόν, να πω στον Δημήτρη Μελισσανίδη να είναι άξιος, να του δίνει ο Θεός δύναμη και ελπίδα και να θυμάται πάντα ότι αυτό που ξεχωρίζει στην ΑΕΚ είναι η σχέση με τον Θεό, με την Εκκλησία», ανέφερε ακόμη ο Μητροπολίτης Γαβριήλ.

Η τελετή των Θυρανοιξίων ήρθε να επιβεβαιώσει τη στενή και διαχρονική σχέση της ΑΕΚ με την Εκκλησία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Το 1926, ο εξορισθείς στην Ελλάδα μακαριστός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Κωνσταντίνος ο ΣΤ’ είχε απευθυνθεί στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Ελευθέριο Βενιζέλο, ώστε να αποκτήσει η ΑΕΚ τον χώρο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί έμελλε να ιδρυθεί ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Νέας Φιλαδελφείας (αντίγραφο του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στο Πέραν Κωνσταντινουπόλεως) και να κατασκευαστούν αρχικά το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ και πρόσφατα η OPAP ARENA.

Την τελετή τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνος Γιάννης Βούρος και η πρώην Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη, ενώ παρευρέθη σύσσωμο το ΔΣ του Συνδέσμου Παλαιμάχων της ΑΕΚ.

Το παρεκκλήσι της Αγίας Σοφίας και του Οσίου Λουκά είναι πια και επίσημα σε λειτουργία και περιμένει τους φίλους της ΑΕΚ να το επισκέπτονται και να το επιλέγουν για την τέλεση μυστηρίων.

Δείτε τα βίντεο του enwsi.gr

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X