Όποιος κι αν αποκτηθεί από την ΑΕΚ, θα έρθει μέσα από σχέδιο Αλμέιδα

Όποιος κι αν αποκτηθεί από την ΑΕΚ, θα έρθει μέσα από σχέδιο Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ασφαλιστική δικλείδα της μεταγραφικής ενίσχυσης της ΑΕΚ και τη σιγουριά ότι θα υπάρχει σχέδιο πίσω από κάθε προσθήκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χωρίς καθόλου να υποτιμώ την εξαιρετική δουλειά μεταγραφικού επιτελείου της ΑΕΚ το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα στη μεταμόρφωση αυτής της ομάδας με τις επιλογές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, η ασφαλιστική δικλείδα της περαιτέρω ενίσχυσης είναι ο Ματίας Αλμέιδα. Διότι απλούστατα όλοι όσοι εμπλέκονται στις μεταγραφές, για να αποδώσουν σωστά θα πρέπει να έχουν και την κατάλληλη κατεύθυνση. Επιτέλους και για την ΑΕΚ αλλά και για τους ίδιους, υπάρχει ο άνθρωπος που το καθορίζει αυτό.

Με τον Αλμέιδα στον πάγκο δεν έχεις να φοβάσαι για κανένα όνομα που ακούγεται. Ακόμα κι αν προέρχεται από τον ελλαδικό χώρο τον οποίο τα τελευταία χρόνια ελάχιστα εμπιστεύονται οι μεγάλες ομάδες, από τη στιγμή που θα έχει ανάψει το πράσινο φως για την προσθήκη ο συγκεκριμένος προπονητής, το σίγουρο είναι ότι θα έχει κάτι στο μυαλό του που θα βοηθήσει το συνολικό πλάνο του. Πολλοί λένε ότι οι μεταγραφές είναι και λαχεία, υπάρχει ασφαλώς μια αλήθεια σε αυτό. Όταν όμως γίνονται με σωστή στόχευση και με γνώση του τι παίρνεις και για πού το προορίζεις, οι πιθανότητες για λάθη και αστοχίες περιορίζονται σημαντικά.

Ήδη από την εγχώρια αγορά έχουν ακουστεί πολλά ονόματα. Σίγουρα δεν θα προχωρήσουν όλα, όμως κάποιες κινήσεις η ΑΕΚ αναμένεται να τις κάνει. Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι τέτοιες που θα δικαιώσουν τον προπονητή και το αρμόδιο επιτελείο, είτε άμεσα είτε σε βάθος χρόνου. Η στόχευση είναι πλέον διπλή, να έρθουν παίκτες που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένους ρόλους αλλά και άλλοι οι οποίοι θα χαρακτηρίζονται από υπαρκτή προοπτική για να εξελιχθούν και να βοηθήσουν μελλοντικά. Όταν υπάρχει κλειδοκράτορας που γνωρίζει το αντικείμενο και το σχέδιο που πρέπει να ακολουθηθεί, οι ομάδες πορεύονται με ασφάλεια τη γνώση. Και αυτή είναι μία εποχή που η ΑΕΚ όντως τα έχει αυτά.

Η επιθυμία για τουλάχιστον τρεις σε κάθε θέση

Εξυπακούεται ότι προηγείται η ποιότητα και η εξυπηρέτηση της ανάγκης για την απόκτηση παικτών οι οποίοι θα είναι εν δυνάμει βασικοί, όπως οι περίπου 20 τους οποίους ο Ματίας Αλμέιδα είχε στο μυαλό του σχεδόν στην ίδια αφετηρία. Η ευρωπαϊκή υποχρέωση είναι καλοδεχούμενη και το στοίχημα της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να κερδηθεί όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτή τη στιγμή. Με το ποδόσφαιρο που η ΑΕΚ παίζει και τις προσθήκες που αναμένεται να γίνουν για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο της, ο στόχος πρέπει να είναι αυτός. Ο Αλμέιδα έλεγε το περασμένο καλοκαίρι ότι θέλει το πρωτάθλημα και ελάχιστοι μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι μιλούσε σοβαρά. Ίσως και κανείς μας… Γιατί να μη θέλει λοιπόν τώρα την είσοδο της ομάδας στην κορυφαία τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση;

Ούτως ή άλλως, ο ίδιος αλλάζει το μοτίβο και τη λογική όσον αφορά στις λύσεις που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε θέση. Πέρυσι ΑΕΚ πορεύτηκε με δύο πλάγιους μπακ για το αριστερό και το δεξί άκρο της άμυνάς της αντιστοίχως, τώρα θέλει να έχει τρεις που θα εμπιστεύεται και στα δύο. Εξυπακούεται ότι δεν γίνεται να είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο, όμως αυτοί που θα προστεθούν, θα έχουν την προοπτική να ανταποκριθούν τουλάχιστον στις εγχώριες διοργανώσεις ώστε να υπάρχει το απαραίτητο βάθος αλλά και η δυνατότητα ώστε ο προπονητής να κάνει ευρύτερο rotation όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Στους ρυθμούς που η ΑΕΚ δουλεύει υπό την καθοδήγηση του Αλμέιδα, η αποφόρτιση θα γίνει την επόμενη σεζόν ακόμα πιο απαραίτητη λόγω των σημαντικά περισσότερων αγώνων που θα πρέπει να δώσει. Δεν πρέπει επίσης να λησμονούμε ότι η ομάδα κατάφερε να πετύχει τον διπλό άθλο κατάκτησης του πρωταθλήματος και του κυπέλλου μέσα από πολύ σοβαρούς τραυματισμούς κι ένα σωρό αναποδιές οι οποίες όμως δεν τη λύγισαν. Επειδή λοιπόν θα πρέπει η ομάδα να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει ξανά τέτοιες καταστάσεις, το γκρουπ των παικτών που προπονητής θα έχει στο ίδιο επίπεδο, θα αυξηθεί σημαντικά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μετά από χρόνια η ΑΕΚ μπορεί να νιώθει ασφαλής γι’ αυτά που έρχονται. Το καλοκαίρι του 2018 ζήσαμε μία κατάσταση που καταμαρτυρούσε ότι η ομάδα δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί την επιτυχία κατάκτησης του πρωταθλήματος, ούτε είχε βάλει σωστά θεμέλια για να διατηρηθεί έστω σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Τώρα όμως δεν υπάρχει τίποτα που να της λείπει. Το γήπεδο δίνει τεράστια δυναμική, ο προπονητής είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να έχει η ΑΕΚ αυτή την περίοδο και ο πρόεδρος έχει ξετρελαθεί μαζί του, κάτι που σημαίνει ότι θα ενισχύσει σημαντικά τη δουλειά του. Το 2018 κοιτούσες μπροστά και έβλεπες ξανά ένα σκοτεινό τούνελ. Σήμερα όπου κι αν κοιτάξεις υπάρχει μόνο φως.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X