Το πρώτο νταμπλ της ΑΕΚ και το κύπελλο μιας γενιάς! (VIDEO)

Το πρώτο νταμπλ της ΑΕΚ και το κύπελλο μιας γενιάς! (VIDEO)

Δύο νικηφόροι τελικοί Κυπέλλου Ελλάδας για την ΑΕΚ με 11 χρόνια απόσταση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δύο Κύπελλα Ελλάδας έχει κατακτήσει η ΑΕΚ στην ίδια ημερομηνία με διαφορά 11 χρόνων. Στις 28 Μαΐου 1939 η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ανατρέποντας το αρχικό 0-1  με γκολ του Αλέκου Χατζησταυρίδη και του Βασίλη Μανέττα.

Λίγες εβδομάδες αργότερα κατέκτησε και το Πρωτάθλημα Ελλάδας και έκανε νταμπλ. Οι Ρίμπας, Γάσπαρης, Σέλτσικας, Καπάνταης, Κοντούλης, Μάγειρας, Βασιλείου, Χατζησταυρίδης, Τζανετής, Μαρόπουλος, Μανέττας αποτέλεσαν τη σύνθεση της ΑΕΚ που είχε προπονητή το πρώην μεγάλο αστέρι της Κώστα Νεγρεπόντη.

Στις 28 Μαΐου 1950, στο ίδιο γήπεδο, η ΑΕΚ νίκησε 4-0 τον Αρη στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ο Κλεάνθης Μαρόπουλος είχε ανοίξει το σκορ στο έκτο λεπτό, ενώ ο Τρύφων Τζανετής ήταν πια κεντρικός αμυντικός, αφού σε αυτή τη θέση τον είχε μετατοπίσει ο Άγγλος προπονητής Τζακ Μπίμπι που ανέλαβε την ΑΕΚ στα τέλη του 1948.

Οι δυο τους ήταν οι μόνοι εκπρόσωποι της προπολεμικής γενιάς! Το δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ πέτυχε με εκτέλεση φάουλ ο αμυντικός Γουλιέλμος (Γούλιος) Αρβανίτης λίγο πριν το ημίχρονο, ενώ δύο γκολ του Μανώλη Κουντούρη μετά από αντεπιθέσεις στο 63’ και στο 67’ ανέβασαν το σκορ στο 4-0. Την ενδεκάδα της ΑΕΚ αποτελούσαν οι Δελαβίνιας, Παραγιός, Γούλιος, Παπαθεοδώρου, Τζανετής, Πούλης, Λαζαρίδης, Εμμανουηλίδης, Μαρόπουλος, Πατάκας, Κουντούρης

AEK Basket Queen by Betsson: Έβδομη στην βαθμολογία και play out για την ΑΕΚ
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X