Η επόμενη μέρα της καλύτερης ομάδας στην Ελλάδα

Η επόμενη μέρα της καλύτερης ομάδας στην Ελλάδα
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, τα θέτει όλα επί τάπητος για την «ευρωπαία» πλέον ΑΕΚ…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Τι ζήσαμε ρε μα…κα αυτή τη χρονιά». Ίσως να είναι η πιο προσφιλής φράση ανάμεσα σε ΑΕΚτζήδες, μετά και το νταμπλ στον Βόλο και προσπαθώντας πλέον να ηρεμήσουμε. Όπως και να έχει, μια μαγική σεζόν για την ΑΕΚ τελείωσε με τρόπο ονειρικό. Αλλά και εμφατικό.

Με έναν τρόπο που έκανε και τους τελευταίους γραφικούς και αμφισβητίες να καταλάβουν ότι είναι καλύτερα να μασάνε παρά να συνεχίσουν να μιλάνε. Οι «οργανισμοί» των ομάδων τους, ούτως ή άλλως, είχαν ήδη καταλάβει την αλήθεια και πλέον ανασκουμπώνονται και οργανώνονται για την επόμενη σεζόν.

Η προπαγάνδα τους άλλωστε δεν έχει πια νόημα. Την έφτασαν μέχρις εκεί που δεν πήγαινε άλλο, μπας και ανέκοπταν με αυτόν τον τρόπο την πορεία της ομαδάρας της ΑΕΚ, δεν τα κατάφεραν να πείσουν κανέναν στο τέλος.

Ήδη οι «αντικειμενικοί» βγάζουν το… καπέλο στην ομάδα του Ματίας και παραδέχονται ότι δεν παιζόταν. Αλλά και οι περισσότεροι Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί, ΠΑΟΚτσήδες, Αρειανοί και λοιποί, αν μιλήσεις μαζί τους, σου λένε ότι αυτή η ΑΕΚ είναι πολύ μπροστά και δεν γινόταν να αντιμετωπιστεί.

Το έλεγε η εικόνα της μέσα στο γήπεδο, το έλεγαν οι αριθμοί σε όλες τις κατηγορίες, το έλεγε η νοοτροπία της, το έλεγε το πάθος της, το έλεγε το βάθος του ρόστερ της, το έλεγαν τα πάντα.

Και στο τέλος, το είπαν και οι «απέναντι» ότι η ΑΕΚ ήταν η μακράν καλύτερη ομάδα της σεζόν και πανάξια πήρε το νταμπλ. Και το πήρε, καταθέτοντας μέσα στο χορτάρι, μια πειστική ποδοσφαιρική πρόταση, που μεταφράστηκε στην καλύτερη μπάλα που έχει παίξει ομάδα, εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.

Πόσο δίκιο έχει ο Ματίας!

Η κορυφή λοιπόν του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι κιτρινόμαυρη. Και τα γραφικά αφηγήματα κάθε είδους, έχουν ήδη ξεθυμάνει. Το βάρος πέφτει πλέον στην επόμενη μέρα. Οι πολεμιστές του Αλμέιδα, αξίζουν να ξεκουραστούν. Και θα ξεκουραστούν περισσότερο από όλους τους άλλους, γιατί όπως πολύ εύστοχα είπε και ο ίδιος, υπέφεραν περισσότερο.

«Όταν θες να γράψεις ιστορία, πρέπει να υποφέρεις», είπε ο Ματίας. Πόσο δίκιο έχει! Μήπως κι όλοι όσοι ζούμε και αναπνέουμε για τα τρία πιο όμορφα γράμματα της ζωής μας, δεν το βιώνουμε κάθε μέρα;

Σε κάθε άλλη περίπτωση ή μάλλον για να το θέσω διαφορετικά, σε κάθε άλλη… ΑΕΚ της σύγχρονης εποχής, θα ανησυχούσα, σκεπτόμενος ότι το ακόμα πιο δύσκολο από το να μείνεις στην κορυφή, είναι το να κρατηθείς σε αυτή. Με τον Αλμέιδα στο τιμόνι, δεν ανησυχώ ούτε γι’ αυτό. Αποκλείω δηλαδή το ενδεχόμενο να υπάρξει έστω και… μισός παίκτης, που να ξεκινήσει την προετοιμασία το καλοκαίρι, έχοντας μείνει στους πανηγυρισμούς για το νταμπλ ή έχοντας αδειάσει από στόχους και κίνητρα.

Προφανώς, ούτε η επιτυχία του νταμπλ, ούτε το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, δεν της εγγυάται τίποτα για την επόμενη σεζόν. Έγραφα πέρυσι, μετά την ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι ταχύτητες είναι τόσο μεγάλες, που τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν πολύ γρήγορα. Και ότι αυτό που δεν μπορούσαμε ούτε να φανταστούμε εκείνη τη στιγμή, θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, αν η ΑΕΚ έκανε τις σωστές ποδοσφαιρικές επιλογές και άλλαζε… τσιπάκι στη νοοτροπία της.

Αυτοπεποίθηση ναι, αλαζονεία όχι…

Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, οι «απέναντι», όπως προανέφερα, θα ανασκουμπωθούν, οπότε η ΑΕΚ θα πρέπει να γίνει ακόμα πιο δυνατή! Φυσικά, έχει όλες τις βάσεις (πολύ γερές βάσεις), έχει τον ίδιο προπονητή (και τι προπονητή), έχει πλέον το γήπεδό της (και τι γήπεδο), έχει ισχυρή διοίκηση (με το μυαλό πλέον αποκλειστικά και μόνο στην εξέλιξη της ομάδας), έχει τον πιο συσπειρωμένο κόσμο στο πλευρό της (νταμπλούχος κι αυτός και σε μαζική, αλλά και σε παθιασμένη παρουσία).

Κι έχει μια αυτοπεποίθηση, συνολικά ως οργανισμός, που αφενός λυγίζει ατσάλι, και αφετέρου διέπεται από την δέουσα σοβαρότητα ώστε να μην μετατραπεί η πίστη σε αλαζονεία. Μια αυτοπεποίθηση που «χτίστηκε» βήμα βήμα.

Από την πίστη του -6 στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, από το -8 στο τέλος του πρώτου γύρου, από το -2 στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, στο +5 στο τέλος των play off με την ΑΕΚ αήττητη να έχει ισοπεδώσει αγωνιστικά τους πάντες και με το κερασάκι στην… τούρτα να έρχεται με το νταμπλ με δέκα παίκτες!

Εκεί όπου η ΑΕΚ έδειξε ότι είναι πραγματικά ικανή για όλα. Κι όπως διάβασα στον τίτλο μιας εξαιρετικής αρθρογραφίας καλού συναδέλφου στο διαδίκτυο, η ΑΕΚ πήρε Κύπελλο με δέκα παίκτες κόντρα σε έντεκα επειδή είναι πολύ ανώτερη από όλους στο 11 εναντίον 11!

Αυτή η ΑΕΚ μπορεί κάθε υπέρβαση και στην Ευρώπη

Το ξεκίνημα της νέας σεζόν, θα φέρει μπροστά στους νταμπλούχους Ελλάδας, την πρόκληση και της Ευρώπης πλέον. Κι αυτή η ΑΕΚ που είδαμε στη σεζόν 2022-2023, πραγματικά το πιστεύω ακράδαντα, ότι είναι ικανή για όλα και στην Ευρώπη. Δεν είναι αλαζονεία, είναι πεποίθηση. Κι επίσης, υπάρχει και η Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία θα είναι πάντα γεμάτη. Κι από την οποία, δεδομένα δεν θα μπορεί να περνάει η κάθε… Βελέζ.

Αλλά όταν λέω ότι αυτή η ΑΕΚ είναι ικανή για όλα πλέον και στην Ευρώπη, προφανώς δεν αναφέρομαι σε αυτά που θα είναι πλέον αυτονόητα. Αλλά σε κάθε είδους ευρωπαϊκή υπέρβαση. Η ΑΕΚ, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα, έχει «δέσει» τη συμμετοχή της σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αλλά θεωρώ ότι ο στόχος ή μάλλον για να ακριβολογώ, ο εφικτός στόχος, είναι η πρόκριση και η συμμετοχή στον όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κι όποιος διαφωνεί ή το αμφισβητεί, καλύτερα να το ξανασκεφτεί. Να ξανασκεφτεί για ποια ΑΕΚ μιλάμε πλέον. Κι αν δεν το έχει συνειδητοποιήσει, να το εμπεδώσει.

Υ.Γ.: Ένα ακόμα τμήμα που δημιουργήθηκε από το μηδέν, και που «χτίστηκε» βήμα βήμα, με πολλή αγάπη και πολλή δουλειά. Αναφέρομαι στο τμήμα του γυναικείου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ μας, που το απόγευμα της Κυριακής (17:00) στους Τράχωνες, παίζει το δεύτερο μπαράζ ανόδου στην Α’ Εθνική. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ!

Υ.Γ.2.: Την Τετάρτη στο «Γ. Κασιμάτης», η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ θα δώσει τη μεγαλύτερη μάχη απ’ όλες, για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, στον πέμπτο και τελευταίο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Σε αυτή τη μάχη, όπως και σε κάθε μάχη, θα έχει δίπλα της, τον πιο σημαντικό της παίκτη, τον κόσμο της. Με ΦΩΝΗ και με ΠΑΘΟΣ για τον τίτλο. Και με τεράστια προσοχή γιατί και οι προκλήσεις και οι παγίδες, θα είναι δεδομένες. ΦΩΝΗ και ΠΑΘΟΣ! Και το πρωτάθλημα θα έρθει!

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X