Πονάτε παιδιά; Μη φοβάστε, δεν θα περάσει...

Πονάτε παιδιά; Μη φοβάστε, δεν θα περάσει...
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης έχει... ζαλιστεί με την ντρίπλα του Φερνάντες, την νταμπλούχο ΑΕΚ και έχει να πει πολλά σε πράσινους, κόκκινους και ασπρόμαυρους «πονεμένους»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά μετά το επικό νταμπλ της ΑΕΚ… είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Ξαφνικά σταμάτησαν οι γελοιότητες. Σώπασε η προπαγάνδα. Δεν ακούς ούτε… για απάνθρωπους, ούτε για… δήθεν καταπονημένους. Καλά για τις τοποθετήσεις Αλαφούζου που θα προκαλούσαν χαμό, δεν μιλάμε καν… Μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ως τους άξιζε βεβαίως. Που είναι τα πύρινα άρθρα περί κλοπών; Περί συνομωσιών που στέρησαν το πρωτάθλημα από τους «τσούκου τσούκου» ήρωες του Γιοβάνοβιτς; Μούγκα στη στρούγγα.

Καταλαβαίνεις εύκολα από αυτό, πόσα πολλά είχαν ποντάρει κι αυτοί στον τελικό. Περίμεναν να δεχθεί κάποιο πλήγμα η εικόνα ανωτερότητας της ΑΕΚ και να αρχίσουν άμεσα και με μεγαλύτερη ένταση την χυδαία προπαγάνδα. Ο Θεός αφήνει το ψέμα για κάποιο διάστημα ίσως να έχει τον χώρο του, όμως αργά ή γρήγορα το σβήνει. Έτσι έγινε και με το ψέμα τους. Έσβησε, πέρασε στα αζήτητα ακόμη κι από τους ίδιους, την στιγμή που ο Πάολο Φερνάντες έκανε την τρομερή ποδιά στον Ίνγκασον και έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ.

Από το 5΄άρχισαν να γράφουν «να δούμε τώρα την ΑΕΚ που έμεινε με δέκα». Ηδονίστηκαν, αναπτερώθηκε το ηθικό τους, είπαν εδώ είμαστε… Θα βρούμε να γράφουμε πολλά και για μέρες. Που να φανταστούν οι δύσμοιροι πως έμελλε να βιώσουν την απόλυτη κατάρρευση του ψέματος, της χυδαίας τους προπαγάνδας. Που να φανταστούν πως μετά την λήξη του τελικού το μόνο που θα τους έμενε να κάνουν θα ήταν μούγκα και υπόκλιση.

Για τον ΠΑΟΚ δεν μιλάμε καν. Η ΑΕΚ τους είχε περάσει ήδη την ψυχολογία του κατώτερου από όσα βίωσαν μέσα στην σεζόν. Δεν το ομολογούσαν, προσπαθούσαν να δώσουν τον αέρα των προηγούμενων χρόνων, αλλά το ένιωθαν. Κι ότι το ένιωθαν φάνηκε με το που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ο Μουκουντί. Αλλά το ζήτημα δεν ήταν ο ΠΑΟΚ και δεν θα μπορούσε να είναι ο ΠΑΟΚ. Το ζήτημα ήταν η προσδοκία της βρωμερής παναθηναϊκής προπαγάνδας να βρει πάτημα να λερώσει.

Να λερώσουν περίμεναν και οι άλλοι που ειδικά με την αποβολή του Ρότα άρχισαν να προωθούν με μεγαλύτερη ένταση το παραμύθι περί πρόθεσης της ΑΕΚ να μην χτυπήσει δυναμικά το κύπελλο. Τελείωσε κι αυτό το παραμύθι που έφτιαξαν από κοινού με τους Παναθηναϊκούς, μετά το 4-0 στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Κι αυτοί τουλάχιστον με την λήξη είχαν λόγο να είναι ευχαριστημένοι για την τρίτη θέση και δεν το έκρυψαν κιόλας.

Το βασικό ήταν οι πράσινοι. Φυσικά κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να περιμένει την εικόνα εντός τελικού ανοιχτού σε όλα για να κρίνει, να βγάλει γενικά συμπεράσματα. Όλοι, ακόμη κι αυτοί που χυδαιολογούσαν γνώριζαν καλά πως την ΑΕΚ δεν μπορούσαν να την αγγίξουν καν. Πως η ΑΕΚ αγωνιστικά δεν τους έβλεπε σε τίποτα όλη την σεζόν. Αλλά περίμεναν μια συγκυρία να τους δώσει το δικαίωμα να βγάλουν κι άλλη χολή.

Οι ομαδάρες όμως στην συγκυρία φροντίζουν να μην αφήνουν μεγάλα περιθώρια να παίξει τον ρόλο της. Κι έτσι χρειάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης… τόνοι Αλγκοφρέν, Ντεπόν και Πονστάν. Τόνοι όμως. Ενδεχομένως χρειάστηκε και η χορήγηση υπόθετων. Δεν το γνωρίζουμε, αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Αν κρίνουμε από τον δικό μας έξαλλο ενθουσιασμό, τότε το αντίθετο συναίσθημα ίσως να έχριζε αντιμετώπισης με υπόθετα.

Κάποιοι θα πουν αυτά είναι για τα καφενεία. Η κοροϊδία στον αντίπαλο όταν είσαι από πάνω. Ενδεχομένως ναι. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως την ΑΕΚ όλη την σεζόν, ειδικά αυτοί, την χτύπησαν κάτω απο την μέση. Και πολλές φορές. Και με έντονο χαρακτηριστικό της ιστορικής τους ταυτότητας τρόπο. Λύσσαξαν. Προκάλεσαν, λοιδώρησαν, προπαγάνδισαν γκαιμπελικά χωρίς όριο. Ε, απέναντι σε όλα αυτά κάποιες φορές η ανωτερότητα στην αντίδραση ίσως δεν βοηθάει. Τώρα που το βούλωσαν μια και καλή και κοιτούν ζαλισμένοι, ναι, θα πούμε κι εμείς δύο φωνήεντα. Πονάτε παιδιά; Δεν πειράζει… Μη φοβάστε, δεν θα περάσει.

Ο Ενωσίτης

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X