Πάολο Φερνάντες: Ο αρτίστας που έμαθε την τέχνη του στην Μάντσεστερ Σίτι με Σάντσο - Ντίαζ, κατέληξε στην ζωγραφιά του νταμπλ της ΑΕΚ! (VIDEO)

Πάολο Φερνάντες: Ο αρτίστας που έμαθε την τέχνη του στην Μάντσεστερ Σίτι με Σάντσο - Ντίαζ, κατέληξε στην ζωγραφιά του νταμπλ της ΑΕΚ! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Μια βαθιά υπόκλιση στον ταλαιπωρημένο «ζωγράφο» Πάολο Φερνάντες, το έργο τέχνης του οποίου θα εκτίθεται για πάντα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν είχε ακόμα την κόμη των νεαρότερων χρόνων του, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ο ένας «Μπομπ Ρος» των γηπέδων. Ο Πάολο Φερνάντες διαθέτει την ποδοσφαιρική αλητεία και τέχνη που δεν περιγράφεται με στατιστικά αναλύσεις. Είναι ο παίκτης που θα σε κάνει να σηκωθεί από την καρέκλα. Που θα σε κάνει να πεις «τι έκανε το τσογλάνι;». Ο παίκτης που θα σε κάνει να πεταχτείς από την θέση σου στο 90′ του τελικού Κυπέλλου και να φωνάζεις «τι έβαλε;». Και μέσα σε όλα αυτά, ο Πάολο Φερνάντες είναι ένας παίκτης που στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα είναι αναπληρωματικός δίχως κανείς να… απορεί.

Έκανε την Λίβερπουλ να πληρώσει 1 εκατ. λίρες στην Σίτι για… κατασκοπεία

Ο Πάολο Φερνάντες ξεκίνησε το ταξίδι του στο ποδόσφαιρο από τις Ακαδημίες της Σαραγόσα και από μικρή ηλικία έδειξε ότι έχει τα χαρακτηριστικά για να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Γεγονός που το απέδειξε το 2013, όντας 15 ετών, καθώς πέρασε με απόλυτη επιτυχία τα απαιτητικά δοκιμαστικά της Μάντσεστερ Σίτι και εντάχθηκε στο τμήμα Under 18 του αγγλικού κλαμπ.

Η Σαραγόσα είχε μπλοκάρει την έκδοση δελτίου, διεκδικώντας τα απαραίτητα τροφεία. Τελικά, οι «Πολίτες» κατέβαλαν ένα ποσό κοντά στις 300 χιλιάδες ευρώ και τον απέκτησαν κανονικά, εντάσσοντάς τον νεαρό Ισπανό στην ομάδα κάτω των 18.

Πάολο Φερνάντες: Ο αρτίστας που έμαθε την τέχνη του στην Μάντσεστερ Σίτι με Σάντσο - Ντίαζ, κατέληξε στην ζωγραφιά του νταμπλ της ΑΕΚ! (VIDEO)

Μάλιστα, τότε είχε εκτυλιχθεί και ένα σκάνδαλο με τους πρώην τεχνικούς διευθυντές της Σίτι που είχαν μετακομίσει στην Λίβερπουλ να κατηγορούνται για κατασκοπεία και εν τέλει οι Reds να πληρώνουν 1 εκατ. λίρες στους Πολίτες. Η ανησυχία στις τάξεις της Σίτι για κατασκόπους εκφράστηκαν για πρώτη φορά όταν η Σίτι ανακάλυψε ότι η Λίβερπουλ ενδιαφερόταν για τον Πάολο Φερνάντες, που ήταν ακόμα στη Ρεάλ Σαραγόσα.

Άνηκε στη Σίτι έως το 2019 με κορυφαία στιγμή, τη σεζόν 2016/17 όπου έβγαλε… μάτια με την απόδοση του στην Premier League 2 (το πρωτάθλημα των Β’ ομάδων της Premiership) με 26 συμμετοχές και 11 γκολ. Μάλιστα έπαιζε βασικός μαζί με τον Τζέιντον Σάντσο που ξεκίνησε επίσης από τους Πολίτες και πλέον είναι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Μπραχίμ Ντίαζ που στη συνέχεια πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μίλαν, αλλά και τον εξαιρετικό φορ Λούκας Ενμέτσα.

Η ώρα του Πάολο να φύγει και η μοιραία Περούζια

Το καλοκαίρι του 2017 ο μεσοεπιθετικός από την Ιβηρική Χερσόνησο δόθηκε δανεικός στην ολλανδική Μπρέντα για να πάρει λεπτά συμμετοχής και να εξελιχθεί, σε ένα πρωτάθλημα που ενδείκνυται για νεαρούς παίκτες με επιθετικές αρετές. Εκεί σε 33 συμμετοχές είχε 2 γκολ στην Eredivisie.

Την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στην Ιταλία για λογαριασμό της Περούτζια, ένα πέρασμα που δεδομένα θέλει να διαγράψει από τη μνήμη του παρά τα 16 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Ο λόγος είναι ένας σοκαριστικός τραυματισμός, αφού υπέστη κάταγμα στην κνήμη τον Δεκέμβριο του 2019, γεγονός που τον άφησε εκτός δράσης περίπου για έναν χρόνο.

Στη συνέχεια, αποδεσμεύτηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21) επέστρεψε στην πατρίδα του για να αγωνιστεί στην Καστεγιόν, ομάδα Β’ κατηγορίας, με την οποία είχε 12 συμμετοχές και 1 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ισπανίας, χωρίς, ωστόσο, να εντυπωσιάσει με την απόδοση του επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

Στα 23 του πλέον δεν ήθελε να τα παρατήσει γι’ αυτό και ήταν προφανές ότι έψαχνε ένα νέο «παράθυρο στην ευκαιρία». Ο συμπατριώτης του, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, του το άνοιξε διάπλατα όταν πέρσι το καλοκαίρι ήρθε στα μέρη μας και ανέλαβε τον Βόλο. Και η συνέχεια ήταν γνωστη.

Αρτίστας εν Ελλάδι

Οι εμφανίσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη οποίος ελκύεται από τέτοιους «αλήτες» παίκτες και σε σύντομο διάστημα τον έκλεισαν. Ο Ισπανός ήρθε τον Δεκέμβριο στην Ένωση, ακολούθησε την προετοιμασία στην Ολλανδία και από τον Γενάρη μπήκε στο rotation του Ματίας Αλμέιδα.

Με τον Ελίασον και τον Άμραμπατ μπροστά του όμως ήταν δύσκολο να πάρει χρόνο συμμετοχής εξαιτίας κυρίως του σωματότυπού του.


Ο ίδιος χρακτηρίζει τον εαυτό του περισσότερο 10άρι, ωστόσο ο Αλμέιδα φαίνεται πως για την ώρα τον υπολογίζει στα πλάγια. Ως συμπληρωματική λύση δείχνει να είναι εξαιρετικός σε αυτή την ΑΕΚ. Έχει το άγγιγμα των… καλλιτεχνών ποδοσφαιριστών, εξαιρετικά τελειώματα, τεχνική και όπως φαίνεται έχει και… άντερα.


Εκτός του απίστευτου και μοναδικού γκολ στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, υπάρχει και το ματς με τον Παναθηναϊκό που και πάλι στις καθυστερήσεις χορεύει τον Τσοκάι μέσα στην περιοχή και κερδίζει το πέναλτι από τον Σένκεφελντ.


Μην ξεχνάμε μάλιστα πως αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα μέσα στη σεζόν ο Ισπανός άσος που τραυματίστηκε και έμεινε αρκετό καιρό έξω μετά τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, χειρουργήθηκα και εξαιτίας κάποιων καρδιακών αρρυθμιών που τον ταλαιπωρούσαν.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X