Η ΑΕΚ έδειξε πως ξέρει να συμπεριφέρεται ως πραγματική νικήτρια

Η ΑΕΚ έδειξε πως ξέρει να συμπεριφέρεται ως πραγματική νικήτρια
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει το νταμπλ της ΑΕΚ και τον σεβασμό που έδειξε στον αντίπαλό της μετά από έναν τελικό γεμάτο ένταση και αγωνία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νομίζω για τα πεπραγμένα της φετινής ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα έχουν, ειπωθεί και έχουν αναλυθεί τα πάντα. Άλλωστε και μόνο το γεγονός πως ο Αργεντινός τεχνικός πέτυχε κάτι που δεν είχε καταφέρει ούτε ο Μπάγεβιτς με την ομαδάρα του ’90 αλλά και η ευθεία σύγκριση της τωρινής ΑΕΚ μ’ εκείνη, που δικαίως γίνεται, τα λένε όλα.

Θα προσθέσω απλώς κάτι. Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος η ΑΕΚ πήρε την εκδίκηση της για εκείνο το χαμένο του ’96. Τότε που η ΑΕΚ ήταν πάλι πέντε σκάλες καλύτερη του ΠΑΟ, αλλά ο τίτλος χάθηκε από εκείνο το γκολ του Μπορέλι. Αν λοιπόν η ΑΕΚ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος πήρε εκδίκηση για εκείνο το χαμένο του ’96, με την γκολάρα που πέτυχε ο Φερνάντες στον τελικό του κυπέλλου, πήρε την εκδίκηση για εκείνο το χαμένο με τα τρεις χιλιάδες πέναλτι.

Τότε ο γίγας Νάτσο είχε πετύχει μια γκολάρα στο 90ο λεπτό, που εάν το ίδιο το ποδόσφαιρο είχε πρόσωπο και μάτια, θα είχε δακρύσει. Αλλά είχε έρθει μετά στις καθυστερήσεις εκείνος ο Ντάρμπισαιρ για να ισοφαρίσει με κεφαλιά με κλειστά μάτια σαν τον Μασούρο στην ταινία με τον Βουτσά και μετά να χαθεί το κύπελλο στα πέναλτι. Τώρα ευτυχώς, αυτή η ποδοσφαιρική ζωγραφιά του Πάολο, έδωσε το τρόπαιο στην ΑΕΚ και σφράγισε όπως έπρεπε ένα νταμπλ μετά από 45 χρόνια.Η ΑΕΚ έδειξε πως ξέρει να συμπεριφέρεται ως πραγματική νικήτρια

Η κίνηση σεβασμού

Θα μου επιτρέψετε ωστόσο να πάω σε κάτι άλλο. Έχει τεράστια σημασία προφανώς να κερδίζεις ένα κύπελλο και πολύ περισσότερο ένα νταμπλ. Στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι όμως το ποδόσφαιρο, έχει εξίσου μεγάλη σημασία, να ξέρεις και πως να συμπεριφερθείς όταν τα έχεις κερδίσει όλα αυτά. Να ξέρεις βρε αδελφέ, να κερδίζεις. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα και αυτών των ποδοσφαιριστών, έδειξε πως το ξέρει. Και δεν εννοώ στο αγωνιστικό κομμάτι, που και εκεί το έδειξε. Αναφέρομαι στην συμπεριφορά, αφού έχουν τελειώσει όλα και αφού τα έχεις κατακτήσει όλα.

Υπενθυμίζω πως αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης ενός τελικού γεμάτου ένταση και αγωνία, ενώ όλοι οι παίκτες ξεσπούσαν, ο Τσούμπερ πήγε στον πάγκο του ΠΑΟΚ και έδωσε το χέρι του σ’ έναν προς έναν τους αντιπάλους του. Υπενθυμίζω επίσης, πως όταν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ανέβηκαν για να πάρουν τα μετάλλια του ηττημένου, πρώτα ο Βίντα και ο Τσούμπερ και μετά οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΚ, ζήτησαν με έντονα νεύματα, σχεδόν απαίτησαν, από τους οπαδούς να σταματήσουν το σύνθημα.

Και προσέξτε, δεν μιλάμε για κανένα υβριστικό σύνθημα κατά του ΠΑΟΚ. Ένα «ΑΕΚ ολέ» φώναξε ο κόσμος αφού πρώτα είχε χειροκροτήσει τον αντίπαλο. Παρόλα αυτά οι παίκτες της ΑΕΚ ένιωσαν πως ο σεβασμός στον αντίπαλο, είναι εκείνη την ώρα να μην ακουστεί κανένα σύνθημα. Και πρόκειται για τους παίκτες μιας ομάδας, που όταν εκείνη ως ηττημένη σε τελικό, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, είχε πάει να πάρει τα μετάλλια του ηττημένου και άκουγε οχετό ύβρεων, χλευασμών και ότι άλλο χυδαίο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Υπενθυμίζω επίσης πως οι παίκτες της ΑΕΚ, έχοντας μόλις κατακτήσει τα πάντα φέτος, έχοντας μόλις αποδείξει σ’ όλους πως είναι οι πρώτοι και καλύτεροι, έχοντας βγάλει όλη την ένταση και όλη την χαρά, είχαν στο μυαλό τους να πάνε στον πιτσιρικά οπαδό του ΠΑΟΚ με τα κινητικά προβλήματα, να τον αγκαλιάσουν και να του δώσουν να κρατήσει το κύπελλο.

Επειδή παραμένω ρομαντικός του ποδοσφαίρου, θέλω να πιστεύω πως αυτό το τελευταίο ίσως το έκαναν οι παίκτες οποιασδήποτε ομάδας βρισκόταν στην θέση της ΑΕΚ. Από την άλλη μεριά, πολλές φορές κάποιοι άλλοι έχουν αποδείξει πως ούτε ξέρουν να χάνουν, αλλά ακόμα περισσότερο δεν ξέρουν ούτε να κερδίζουν. Σίγουρα πάντως, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έδειξαν στην πράξη πως πραγματικά ξέρουν να κερδίζουν. Ξέρουν να συμπεριφέρονται ως πραγματικοί νικητές. Το υπογραμμίζω το «ως» διότι έχει διαφορά από το «σαν».

Και βέβαια μιλάμε για μια ομάδα που έφτασε να κατακτήσει τα πάντα μέσα στην σεζόν, περνώντας μέσα από ένα πραγματικό φεστιβάλ προπαγάνδας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Κάτι που δεν θα ήταν και εντελώς παράλογο να βγάλει και ένταση, ακόμα και αλαζονεία στους πανηγυρισμούς. Ένα τύπου «σας τα δείξαμε και δεν σας βλέπουμε». Αλλά η ΑΕΚ δεν είναι έτσι. Και δεν θα γίνει ποτέ έτσι. Χωρίς να πει κανείς τίποτα σε κανέναν, χωρίς να χρειάζεται κανείς να καθοδηγήσει κανέναν, αυθόρμητα απολύτως, όλοι στην ΑΕΚ συμπεριφέρθηκαν μετά τον τελικό σαν πραγματικοί νικητές. Διότι έτσι συμπεριφέρονται οι πραγματικοί νικητές. Και διότι είναι πραγματικά διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X