Δεν είναι το «σήμερα» που (τους) τρομάζει, αλλά το... αύριο!

Δεν είναι το «σήμερα» που (τους) τρομάζει, αλλά το... αύριο!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που κατέκτησε τα πάντα φέτος, για το μυθικό νταμπλ και με τη φόρα της επιτυχίας δουλεύει ήδη την επόμενη μέρα της...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι η χρονιά της ΑΕΚ και αυτό μοιάζει να το έχουν, σιγά – σιγά και δύσκολα η αλήθεια είναι, εμπεδώσει ανταγωνιστές, βασικοί αντίπαλοι, εχθροί και ορκισμένοι αντί-ΑΕΚ, οι οποίοι δεν είναι λίγοι να ξέρετε, το αντίθετο μάλιστα. Από την επιστροφή στην πόλη μας, στο γήπεδό μας, με τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, τ’ αδέρφια μας, τότε στις 30 του Σεπτέμβρη, έως τούτες τις ώρες που γράφω αυτό το κείμενο και μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν, όλοι αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει περισσότερο ευτυχισμένος άνθρωπος από τον ΑΕΚτζή. Είναι η πραγματικότητα και ταυτόχρονα η κανονικότητα η οποία μάλιστα άργησε διάολε, άργησε πολύ, αλλά έφτασε, την κατάλληλη στιγμή!

Τώρα που γυρίσαμε στην Νέα Φιλαδέλφεια και συναντήσαμε τη μόνιμη Άνοιξη στην καρδιά μας, στις ψυχές μας, στην αγάπη μας για την ΑΕΚ, τα τρία αυτά γράμματα που μας καθορίζουν την ευτυχία και τη χαρά… Σε μια χρονιά που και οι… τυφλοί έβλεπαν και αναγνώριζαν πως ο Δικέφαλος αποτελεί ότι πιο ορθολογικό ποδοσφαιρικά πρότζεκτ, κάτι απόλυτα δομημένα σωστά σε επίπεδο αγωνιστικού τμήματος χάρη στον προπονητή που βρήκε, κάποιοι έψαχναν να βρουν… χώρο να την αμφισβητήσουν. Τελικά έμειναν μόνοι και άμπαλοι… Γελοιοποιήθηκαν όσο κανείς άλλος στο παρελθόν και την ίδια ώρα οι -δήθεν- αντίπαλοί τους έμειναν στο «καλή ήταν η ΑΕΚ αλλά είχε και διαιτησία».

Αυτοί είναι μαθημένοι από τα δικά τους αλλά το λες και θράσος και μόνο που σκέφτονται να γράψουν κάτι τέτοιο… Σε μια ακόμη σεζόν με ξένους διαιτητές, αλλά και όποτε έπαιξαν Έλληνες δίχως να ‘χουν παράπονο, όλοι τους λέρωσαν το στόμα τους για την ΑΕΚ. Λογικό θα σημειώσω και αναμενόμενο να το κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό στο πράσινο στρατόπεδο. Ήταν πρώτοι, ήθελαν μετά τόσα και τόσα χρόνια ένα πρωτάθλημα, το ‘χασαν στο φινάλε (όπως και η Αρσεναλ, η Μπάγερν το χάνει και άλλες), με αποτέλεσμα να μη μπορούν να το διαχειριστούν και κάποιοι (πολλοί) με όσα έγραψαν και είπαν να γελοιοποιηθούν. Έτσι συνήθως συμβαίνει, το χειρότερο, ότι τους πέρασαν ΟΛΟΙ στο περιθώριο!

Αυτό τους αξίζει… Ομως επαναλαμβάνω αντιλαμβάνομαι τη λύσσα τους τόσο κοντά που έφτασαν αλλά και λόγω μιας ακόμη σημαντικής κατάστασης που δημιουργήθηκε. Σου λέει οι αντίπαλοι της ΑΕΚ: αν στην πρώτη σεζόν του Ματίας Αλμέιδα είδαμε αυτά που αναγνωρίσαμε σα σπουδαίες αρετές για προπονητή, παιχνίδι ομάδα και δέσιμο του γκρουπ (αποδυτήρια) και ήρθε το νταμπλ σαν επιστέγασμα της πορείας τους, τι διάολο να περιμένουμε του χρόνου; Σοφή η απορία τους η αλήθεια είναι. Αυτό είναι το πραγματικά τρομακτικό σκηνικό για τους αντιπάλους της Ένωσης που είδαν πόσο σημασία και αξία δίνει στην ομάδα το γήπεδό της, το δικό της σπίτι, το εμπέδωσαν όλοι, αφού όλοι στην Ν.Φ. προσκύνησαν έστω μια φορά (άλλοι και δυο…).

Τα περσινά ζητούμενα που είναι δεδομένα φέτος και οι εκ των έσω μεταγραφές!

Δεν είναι το «σήμερα» που (τους) τρομάζει, αλλά το... αύριο!

Δεν ήταν και δεν είναι το σήμερα που τους τρομάζει κοινώς, καμία σχέση, αλλά το αύριο και έχουν σε μεγάλο βαθμό δίκιο. Διότι όσα πέτυχε η ΑΕΚ τούτη τη σεζόν τα έκανε με νέα πρόσωπα σε πολλά επίπεδα και χρειάστηκε να περάσει χρόνος για να δέσει το… γλυκό. Μέχρι να μάθει την ομάδα ο Αλμέιδα, τους παίκτες και τούμπαλιν, να μάθει η ομάδα τον Πελάδο, όλα τα πρόσωπα της Ένωσης και τα στελέχη τον τρόπο λειτουργίας, τα …θέλω, τις ανάγκες του Αργεντινού τεχνικού! Έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα και ήρθε και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από τη νέα σεζόν λοιπόν αυτά που χρειάστηκαν χρόνο για να έρθουν και να δέσουν, είναι τα δεδομένα και θα απαιτηθεί ένα επαναληπτικό …μάθημα το καλοκαίρι!

Παράλληλα υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που θα είναι, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα παρουσίας τους στην ΑΕΚ, από την πρώτη μέρα δουλειάς και προετοιμασίας για πρώτη φορά με τον Αλμέιδα και ας συνυπήρξαν σχεδόν όλη τη χρονιά, σίγουρα μια σεζόν. Αυτό ισχύει για τους Σιντιμπέ, Φαν Βέερτ, Πάολο Φερνάντες, Γαλανόπουλος, όλοι τους θα δουλέψουν στο κανονικό στάδιο προετοιμασίας με τον Αργεντινό και θα είναι στη διάθεσή του from the day one που λένε και οι Αμερικάνοι και έχουν απόλυτο δίκιο. Πρόκειται για τις εκ των έσω μεταγραφές! Φάνηκε η αλλαγή όλων από πέρυσι που δούλεψαν με Πελάδο το καλοκαίρι σε φουλ ρυθμούς: Σιμάνσκι, Μήτογλου, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Μάνταλος, Τζαβέλλας, Ρότα, Χατζισαφί, Μοχαμάντι, ΟΛΟΙ τους παρουσίασαν μόνο βελτίωση…

Για να πάμε παρακάτω είναι δεδομένο, το υπογράμμισε άλλωστε ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ότι θα ενισχυθεί όσο πρέπει η ΑΕΚ, θα δυναμώσει κι’ άλλο όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, όσοι φύγουν κοινώς, ένας, δυο, βαριά τρεις, θα αντικατασταθούν με μίνιμουμ ισάξιους, μάλλον καλύτερους και θα ‘ρθουν και εκείνοι που πρέπει για να μεγαλώσει το ρόστερ προκειμένου να ανταποκρίνεται σε τρεις διοργανώσεις. Να αυξηθεί κατά κάτι, όχι να μη …χωράμε στα Σπάτα, όσοι πρέπει και απαιτείται για να δουλεύει σωστά ο Ματίας Αλμέιδα που φέτος βρήκε τρόπο με μόνο δυο διοργανώσεις να τους χωρέσει όλους, να δώσει συμμετοχές, να πάρει απ’ όλους πράγματα.

Πόσο σημαντικό αυτό για να κρατάς το ποδοσφαιρικό σου τμήματα ενωμένο. Επιτρέψτε μου στο φινάλε μου σε τούτο το κείμενο να υπενθυμίσω -στους αντιπάλους μας που ψάχνουν κάτι να βρουν να πουν- ότι χαρακτηρίζουμε όλοι στην ΑΕΚ μυθικό τούτο το νταμπλ, όχι γιατί ήρθε 45 χρόνια μετά το προηγούμενο, ούτε για τους τίτλους αποκλειστικά, αλλά για το γεγονός ότι η επιτυχία συνδυάστηκε με την επιστροφή στην Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που κανείς τους -ελάχιστοι πιο σωστά- δεν ήθελε να επιστρέψει ποτέ η ΑΕΚ, ειδικά οι παλαιότεροι, διότι γνώριζαν τι εστί να ‘χει η ομάδα το γήπεδό της και απόλυτη συσπείρωση!

 

Δεν είναι το «σήμερα» που (τους) τρομάζει, αλλά το... αύριο!

Υγ: Από σήμερα σε διακοπές η ΑΕΚ, όλοι τους, ένα ολόκληρο μήνα, τόσο το διάστημα για να διαχειριστούμε τη χαρά μας, το νταμπλ, την κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων! Το θέμα είναι πως θα αντέξουμε δίχως την ομάδα, το γήπεδό μας, τα πάρτι σε αυτό, είτε ήμασταν πρώτοι είτε όχι, ο Αλμέιδα γενικά και η αγέλη του… Πάνω που είπα μέσα μου μετά την επιστροφή από την Εθνική Οδό «επιτέλους θα ξεκουραστούμε και ίσως να γλιτώσουμε το διαζύγιο», τώρα που το σκεφτόμουν ότι θα δούμε ξανά προπόνηση ομάδας σε ένα μήνα και γενικά ματς και ατμόσφαιρα Νέας Φιλαδέλφειας τον Αύγουστο, δεν θέλω να το πιστέψω. Ας είναι εκεί θα είμαστε κάθε μέρα, γύρω – γύρω και το βράδυ μια γλυκιά καληνύχτα από το σπίτι μας όπως πάντα!

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X