Πες του ότι δεν μπορεί να ανέβει στο Έβερεστ και ο Αλμέιδα θα το κάνει

Πες του ότι δεν μπορεί να ανέβει στο Έβερεστ και ο Αλμέιδα θα το κάνει
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη μαγική σεζόν της ΑΕΚ που φέρει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του Αλμέιδα, διότι δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η άφιξή του στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, συνοδεύτηκε από διαφόρων ειδών προσεγγίσεις. Οι περισσότερες δεν ήταν για καλό… Μέσα στην αφόρητη κατάσταση που η ΑΕΚ ζούσε σε αγωνιστικό επίπεδο από το 2018 έως το 2022, ήταν πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε να δει κάτι ξεχωριστό σε έναν προπονητή για τον οποίον δεν είχε ακούσει ξανά. Είτε ήταν ο Αλμέιδα, είτε οποιοσδήποτε άλλος.

Μοιραία ο Αργεντινός βίωσε κριτική προτού ακόμα αναλάβει. Βρέθηκε κοντά στο απόσπασμα μόλις στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Όταν αντιμετωπίζεις την ομάδα σου με καχυποψία και δικαίως σε ένα βαθμό, η μπάλα θα πάρει και τον άνθρωπο που δεν φταίει σε τίποτα. Θα πρέπει να είναι πολύ θαρραλέος κάποιος για να το αντιμετωπίσει αυτό. Αποδείχθηκε ότι ήταν. Όχι μόνο θαρραλέος αλλά και πολύ ικανός.

Όταν η ΑΕΚ μετρούσε ήδη δύο ήττες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο Αλμέιδα προσπαθούσε να μετρήσει φίλους, έψαχνε να βρει την εμπιστοσύνη. Ήδη είχε δημιουργηθεί ένα πέπλο αμφισβήτησης το οποίο θα έπρεπε πολύ γρήγορα να απομακρύνει. Αμέσως μίλησε για τον απαραίτητο χρόνο που κάθε προπονητής πρέπει να έχει σε μια καινούργια δουλειά. Ήξερε όμως και από μόνος του ότι μόνο τα αποτελέσματα θα τον εδραιώσουν στη θέση του.

Σε εκείνες τις δύσκολες ημέρες, όχι απλώς δεν φοβήθηκε, όχι μόνο δεν αισθάνθηκε πως υπάρχει πιθανότητα να αποτύχει, αλλά αντιθέτως μιλούσε για τη δουλειά που θα έβγαινε στο φως σύντομα. Και πράγματι, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο που θα μπορούσε να του χαλάσει
το μυαλό καθώς ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκε αδικημένος στην Ελλάδα, η ΑΕΚ άρχισε να παίζει το ποδόσφαιρο που στην πορεία θαυμάσαμε. Ένταση, ταχύτητα, πίεση, δημιουργία φάσεων σε τέτοια ποσότητα και με τέτοια ποιότητα που σε έκανε να χαζεύεις. Κάτι είχε αλλάξει και ήταν πια ολοφάνερο.

Αυτός ο άνθρωπος που τόσο γρήγορα δέχθηκε με την ΑΕΚ και ζητούσε από μόνος του την πολυετή δέσμευση μαζί της, είναι το μεγαλύτερο δώρο που έχει γίνει στην ομάδα και στον κόσμο της τα τελευταία 30 χρόνια. Ένας σπάνιος άνθρωπος, ένας εξαιρετικός προπονητής, ένα πρόσωπο απόλυτης αποδοχής πια το οποίο τόσο η Ένωση είχε ανάγκη για να συσπειρωθεί γύρω του. Για τον Αλμέιδα δεν υπάρχει κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει. Ή τουλάχιστον δεν υφίσταται κάτι για το οποίο εξαρχής θα παραδεχθεί ότι είναι αδύνατον πριν ακόμα το προσπαθήσει.

Κάποιος λοιπόν το περασμένο καλοκαίρι του είπε ότι θα είναι ένα θαύμα θα με κατακτήσει κάτι με την ΑΕΚ στην πρώτη χρονιά του, έστω το Κύπελλο. Και εκείνη τη στιγμή ο ίδιος έβαλε στο μυαλό του ότι θα τα κατακτήσει όλα. Ότι θα πείσει όλους γύρω του πώς μπορούν να το κάνουν. Προφανώς και μόνος του δεν θα είχε καταφέρει τίποτα, προφανώς επίσης όμως και χωρίς εκείνον όλοι οι άλλοι δεν θα ζούσαν αυτές τις ανεπανάληπτες χαρές των τελευταίων εβδομάδων. Πες στον Αλμέιδα ότι δεν μπορεί να ανέβει στο Έβερεστ, και την επόμενη μέρα θα τον δεις να σκαρφαλώνει μέχρι να φτάσει εκεί.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X