Η ΑΕΚ των Μελισσανίδη-Αλμέιδα, αξίζει να γραφτεί στην ιστορία μαζί με τις ΑΕΚ του 1939 και του 1978

Η ΑΕΚ των Μελισσανίδη-Αλμέιδα, αξίζει να γραφτεί στην ιστορία μαζί με τις ΑΕΚ του 1939 και του 1978
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για την ιστορική αποψινή πρόκληση της «Ένωσης»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχει πάρει στην ένδοξη ιστορία της, όλα κι όλα, δύο νταμπλ. Το γιατί δεν έχει πάρει περισσότερα και πόσα έχει στερηθεί αδίκως για διάφορους λόγους, είναι κάτι στο οποίο έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς σε ειδικά άρθρα. Ούτως ή άλλως, δεν ήταν ποτέ ο «οργανισμός» που θα ήθελε ή θα μπορούσε να διαλύσει το ποδόσφαιρο για να κατακτήσει κάτι, αλλά αντίθετα της έχουν κλαπεί τρόπαια που δικαιούταν.

Τα δύο νταμπλ ωστόσο που έχει κατακτήσει, έχουν καταγραφεί από τους ιστορικούς του ποδοσφαίρου, με βαθιά υπόκλιση στις ομάδες που τα κατέκτησαν.

Το πρώτο στο μακρινό 1939 από μια ΑΕΚ, που οι πάντες εκείνη την εποχή είχαν συμφωνήσει πως αν δεν ερχόταν ο πόλεμος, θα είχε δημιουργήσει δυναστεία για πάρα πολλά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από την ομαδάρα του Μπάρλου…

Και το δεύτερο, το 1978. Από την απίστευτα ταλαντούχα και θεαματική ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου. Την ομάδα που όσοι την απόλαυσαν, είχαν να λένε ότι ήταν η πιο θεαματική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ που είχε δημιουργήσει ο Φράντισεκ Φάντρονκ και την οδήγησε στο νταμπλ ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι. Η ΑΕΚ τότε νίκησε στον τελικό του Κυπέλλου με 2-0 τον σπουδαίο ΠΑΟΚ της εποχής, σε έναν τελικό που διεξήχθη στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Έχοντας λίγες μέρες νωρίτερα, κατακτήσει με άνεση τον τίτλο της πρωταθλήτριας με διάφορα επτά βαθμών από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο και είχε νικήσει πάλι με 2-0 στον αγώνα-φιέστα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για να φτάσει σε εκείνον τον τελικό Κυπέλλου, η «Ένωση» είχε αποκλείσει κατά σειρά, τα Χανιά, τον Πανελευσινιακό, τον Παναθηναϊκό στην έδρα του (0-1), τον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό με 6-1! Και νίκησε και τον ΠΑΟΚ στον τελικό με 2-0, με τα τέρματα των Μπάγεβιτς (ασίστ Μίμη Παπαϊωάννου) και Μαύρου (ασίστ Μπάγεβιτς).

Τα είπαν όλα… Ματίας και Σέρχιο

Η σημερινή ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Ματίας Αλμέιδα, αξίζει να κατακτήσει το τρίτο νταμπλ και να γραφτεί στην ιστορία μαζί με τις άλλες δύο τεράστιες ομαδάρες του παρελθόντος. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφωνούμε όλοι. Κι αυτό είναι και το τεράστιο κατόρθωμα αυτής της ομάδας, που δεν έχει συμπληρώσει καν ένα χρόνο «χτισίματος», πραγματικά από το μηδέν, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Στα λεγόμενα των δύο Αργεντινών της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα και Σέρχιο Αραούχο, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αποτυπώνεται πραγματικά, ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας. Και μετά από αυτά, πραγματικά πιστεύω ότι δεν μπορεί κανείς να προσθέσει κάτι άλλο. Αργεντινών είπα; Α ναι!

Το 1978, η ΑΕΚ είχε πάρει το νταμπλ και η Εθνική Αργεντινής είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2023; Έτσι πιστεύω… Πάμε γερά ΑΕΚΑΡΑ! Δίπλα σου είναι όλοι οι «Ενωσίτες» του κόσμου. Με την καρδιά και με την ψυχή τους.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X