Η προοπτική και το ταβάνι της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, την επόμενη μέρα της ΑΕΚ και έχει τρία υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ζούμε ίσως μία από τις πιο σημαντικές σεζόν στην ιστορία του συλλόγου. Η ΑΕΚ επέστρεψε στα «ιερά χώματα» της Νέας Φιλαδέλφειας, είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος, αλλά η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Απομένουν πλέον λίγες ώρες μέχρι τη σέντρα του τελικού, όπου ο Δικέφαλος θα διεκδικήσει το 16ο του Κύπελλο και θα επιδιώξει να κάνει το τρίτο νταμπλ της ιστορίας του.

Για μένα (που λέει και μία ψυχή) τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Όταν παίζεις έναν τελικό Κυπέλλου δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο για να κάνεις κατάθεση ψυχής προκειμένου να το κατακτήσεις! Ιδιαίτερα δε για την αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού τα πράγματα είναι πολύ απλά! Τα εξήγησε και ο Ματίας Αλμέιδα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου. Πιο απλά δε γινόταν…

Στα 99 χρόνια ιστορίας της η ΑΕΚ έχει κάνει δύο νταμπλ! Η πρώτη το 1939 και η δεύτερη και τελευταία το 1978! Η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς που μάγεψε τους πάντες με το ποδόσφαιρο που έπαιζε τη δεκαετία του ’90, δεν μπόρεσε ποτέ να πετύχει αυτό το επίτευγμα (για διάφορους λόγους). Για το μέγεθός της τα δύο νταμπλ είναι πολύ λίγα. Τα 45 χρόνια που έχουν περάσει είναι πολλά και πρέπει να μπει μία τελεία.

Ο Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές που θα επιλέξει για να αγωνιστούν απόψε, έχουν την ευκαιρία να γράψουν με ολόχρυσα γράμματα τα ονόματά τους στον τόμο της ιστορίας του συλλόγου και ταυτόχρονα να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ο Αργεντινός προπονητής είναι ενημερωμένος για τα πάντα. Διάβασε, ρώτησε και έμαθε. Και είμαι απόλυτα βέβαιος πως μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μπριχ θα δούμε την ΑΕΚ που αγαπήσαμε όλη τη σεζόν.

Ο τελικός όπως είχα γράψει πριν από περίπου δύο μήνες και κάποιοι θίχτηκαν επειδή πουλούσαν σανό με τη σέσουλα, θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κόσμου. Επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι κατάντια. Είναι μία επιπλέον απόδειξη ανικανότητας όλων των «υπευθύνων». Όπως και να έχει όμως αυτές οι συνθήκες δεν πρόκειται να αλλάξουν και οι «κιτρινόμαυροι» οφείλουν να προσαρμοστούν σε αυτά τα δεδομένα, χωρίς να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλό τους ότι μπορεί να ξυπνήσουν και να μάθουν ότι ξαφνικά ο Σκουτέρης θα έχει κάνει το μαγειρείο του αιώνα.

Επίσης θέλω να πιστεύω ότι σε αυτό το ματς, αν υπάρξει εκτός φάσης χτύπημα δε θα γίνει γαργάρα, δε θα μετρήσει οφσάιντ γκολ, δε θα αποβληθεί παίκτης της ΑΕΚ αντί του Πάοκ, δε θα «κλαπεί» πέναλτι, ούτε θα έχουμε ξαφνικά και από το πουθενά τριγωνικές αλλαγές διαιτητών. Διότι όλα αυτά τα έχουμε ζήσει με αποτέλεσμα να γίνει παραχάραξη της ιστορίας.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ πλην της απουσίας του Σέρχιο δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα. Και το θετικό είναι ότι δεν ασχολείται με ποιους παίκτες θα παίξει ο Πάοκ. Θα μπει να παίξει το δικό της παιχνίδι και όχι να προσαρμοστεί σε αυτό του αντιπάλου. Σε όλα τα φετινά ματς κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε να παίξει το παιχνίδι της. Σε όλα ήταν καλύτερη. Ακόμα και στο ματς που έχασε, αν δεν είχε δοθεί η απίθανη κίτρινη στον Αραούχο αντί στον Ολιβέιρα και αν το φάουλ και κόκκινη κάρτα στον Ίνγκασον δεν είχε γίνει… πλάγιο, ίσως να μην γνώριζε την ήττα.

Όμως αυτά τα ματς ανήκουν στο παρελθόν. Ο τελικός είναι τελικός. Είναι ένα ματς που μπορεί να κριθεί από αγωνιστικές λεπτομέρειες. Μία στατική φάση, μία κόντρα, ένα ατομικό λάθος. Για αυτό το λόγο απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τι θα γίνει αν υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα. Δεν (θέλω να) το σκέφτομαι. Σε περίπτωση κατάκτησης όμως ΚΑΙ του Κυπέλλου, η προοπτική της ΑΕΚ θα είναι τεράστια για όλο το club. Θα καταφέρει μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για το ταβάνι της, ενόψει και της νέας σεζόν.

Στο σημείο που βρισκόμαστε άλλωστε η ΑΕΚ έχει μία πολύ γερή βάση ενόψει της νέας χρονιάς! Ο Παναθηναϊκός που ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα όπως παραδέχθηκε και ο αρχηγός του Δημήτρης Κουρμπέλης, έχει έλλειμα ποιότητας και ποσότητας και θα πρέπει να βρει και να κάνει πολλές μεταγραφές για να την ακολουθήσει. Όσο για τον Ολυμπιακό, μετά το φετινό πατατράκ, είναι ακόμα σε διαδικασία ανεύρεσης προπονητή και μετά θα μπει σε διαδικασία αξιολόγησης του ρόστερ. Ξεκινάς λοιπόν με πλεονέκτημα από την αφετηρία…

ΥΓ: Τελικά το sms έφτασε ή ακόμα… πάει;

ΥΓ 2: Χαιρετίσματα στο τρίο Στούτζες.

ΥΓ 3: Ραντεβού στη Νέα Φιλαδέλφεια!

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X