Η ΑΕΚ γράφει ιστορία με το νταμπλ, το μέλλον είναι δικό της

Η ΑΕΚ γράφει ιστορία με το νταμπλ, το μέλλον είναι δικό της
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ανοίγει τον μεγάλο τελικό της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και ξέρει ποια θα είναι η εξέλιξη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θυμάμαι καλά το πρώτο φετινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Βλέπετε, ήταν το πρώτο μεγάλο ματς της Ενωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια και αναμφίβολα υπήρχε αγωνία. Αλλωστε, κανείς δεν μπορούσε να λησμονήσει τη θλιβερή παράδοση που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και είχε αλλάξει όσα καθόριζαν τις σχέσεις των δύο ομάδων επί δεκαετίες. Τότε, η ΑΕΚ είχε «πνίξει» τον ΠΑΟΚ και είχε πάρει (την πρώτη) σημαντική νίκη της σεζόν.

Στα υπόλοιπα ματς, η εικόνα δεν ήταν διαφορετική. Η ΑΕΚ διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 4-0 στα πλέι οφ, νίκησε κόντρα σε θεούς και δαίμονες μέσα στην Τούμπα – με εκείνο το ανεξήγητο μυστήριο της ακύρωσης του γκολ του Αμραμπατ από τον Κουλμπάκοφ – και ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια, σε ένα ματς που ήταν πολύ ανώτερη του αντιπάλου της. Ωστόσο, ένα ζογκλερικό του Κωνσταντέλια και μια κακή αντίδραση σε στημένη μπάλα, έδωσαν στον ΠΑΟΚ μια νίκη, που δεν πίστευε ούτε εκείνος.

Κοινός παρονομαστής; Μα σαφώς, πως η ΑΕΚ είναι πολύ ανώτερη σε αγωνιστικό επίπεδο. Είναι μια ομάδα που σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, αποδείκνυε συνεχώς πως μέσα στο γήπεδο δεν έβλεπε κανέναν από τους ανταγωνιστές της. Μηδέ εξαιρουμένου του ΠΑΟΚ, που για αλλού ξεκίνησε (με τα μεγάλα αγόρια που εμπιστεύεται σταθερά εδώ και χρόνια ο Λουτσέσκου) και αλλού πήγε, όταν εξ ανάγκης χρησιμοποίησε τους ταλαντούχους μικρούς του.

Η διαφορά με το 2018

Όπως και να έχει όμως, η ανωτερότητα της ΑΕΚ δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί σε κανένα σημείο. Οι τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια δεν αποτελούν απλά μια επιστροφή στην κανονικότητα των αγώνων ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά παράλληλα αφαιρούν από την Ενωση κάθε είδους ψυχολογικό ντεζαβαντάζ που θα μπορούσε να δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Αλλωστε, έστω και εάν οι παίκτες αλλάζουν, πιστεύω πολύ στις παραδόσεις και όσα της συνοδεύουν.

Αναμφίβολα, ο τελικός είναι μια διαφορετική υπόθεση, υπό την έννοια πως πρόκειται για παιχνίδι που κρίνει από τη διάρκεια του έναν τίτλο και δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία. Σε αυτού του είδους τα παιχνίδια, δεν μετρά μόνο η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, αλλά και η θέληση για επιτυχία. Τρανό παράδειγμα, όσα συνέβησαν στον τελικό του ΟΑΚΑ το 2018. Ασχέτως αν και εκεί είχε υπάρξει αλλοίωση στην εξέλιξη με την ακατανόητη αποβολή του Βράνιες σε φάση που δεν είχε καν συμμετοχή, υπήρχε διαφορά επιθυμίας.

Η ΑΕΚ στο πουλμανάκι, ο ΠΑΟΚ στην επιβίωση

Η ΑΕΚ έδειχνε ακόμα να πανηγυρίζει στο πουλμανάκι που είχε μεταφέρει την ομάδα από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Ριζούπολη. Δεν είχε την παραμικρή συγκέντρωση στο παιχνίδι, καθώς κατά ένα παράδοξο τρόπο – δείγμα του αμφιλεγόμενου χαρακτήρα του – ο Χιμένεθ είχε αφήσει χαλαρούς τους παίκτες, σε μουντ διακοπών. Μέχρι και στο γάμο του Γιάννη Ανέστη είχαν παραβρεθεί αρκετοί, διαδικασία που σαφέστατα δεν έδειχνε ομάδα που ήταν με το μαχαίρι στα δόντια.

Αντίθετα, σε εκείνο το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έπαιζε την επιβίωση του. Ο Λουτσέσκου είχε καταφέρει να γίνει παράγοντας στις εξελίξεις, δημιουργώντας το αφήγημα που κράτησε για χρόνια περί… κλεμμένου πρωταθλήματος. Σε μια ομάδα που βρισκόταν σε δίνη, η ΑΕΚ έδωσε τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη και να σταθεί στα πόδια της. Κυρίως, επειδή για έναν ανεξήγητο λόγο, δεν έδειξε πρεμούρα να μπει και να πάρει το κύπελλο.

Με άσβεστη δίψα

Η ιστορία πάντα διδάσκει. Η ΑΕΚ που είχε απωλέσει λόγω χαλαρότητας το νταμπλ του 1979, ένα χρόνο πριν είχε αναγκάσει όλη τη φίλαθλη Ελλάδα να υποκλιθεί στην ανωτερότητα της, όταν μετά την άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος, έκανε το νταμπλ στον τελικό ξανά με τον ΠΑΟΚ. Τότε που η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε φυσιολογικά υποκλιθεί στην υπερομάδα του Μαύρου και του Μπάγεβιτς, με δύο γκολ «ποιήματα».

Παλιές ιστορίες θα πει κάποιος. Δεν συμφωνώ. Πολλά πράγματα αλλάζουν, αλλά όσο η δίψα παραμένει άσβεστη, όσο υπάρχει επιθυμία να γραφτεί ιστορία, τότε όλα παίρνουν το δρόμο τους. Η ΑΕΚ έχει ραντεβού με το πεπρωμένο της. Να κατακτήσει το τρίτο νταμπλ σε έναν αιώνα ιστορίας που συμπληρώνει την επόμενη χρονιά. Να επιβεβαιώσει πως είναι η καλύτερη ομάδα στη χώρα, να βάλει ακόμα προοπτικές στο μέλλον της.

Η ΑΕΚ να φτιάξει το μέλλον της

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X