Τίποτα δεν γίνεται να ανησυχήσει την ΑΕΚ πέρα από το αναπάντεχο

Τίποτα δεν γίνεται να ανησυχήσει την ΑΕΚ πέρα από το αναπάντεχο
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ και το level που πρέπει πλέον να φτάσει ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όλοι μιλούν, συζητούν και γράφουν για τον τελικό, απόλυτα λογικό είναι αυτό, όμως έχουμε πει ήδη πολλά ενόψει της αυριανής αναμέτρησης που θα αναδείξει τον Κυπελλούχο. Οι περισσότεροι στεκόμαστε στις επιλογές του Αλμέιδα και αν θα συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα του Κυπέλλου, το σίγουρο είναι ότι αυτό που θα πράξει θα το κάνει επειδή θα το πιστεύει 100%. Την επομένη του αγώνα της ΑΕΚ θα μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα.

Ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας βρίσκεται ούτως ή άλλως ήδη σε εξέλιξη και ας έχουν χαμηλώσει οι τόνοι καθώς άπαντες θέλουν να είναι προσηλωμένοι στη μάχη του τελικού. Ο προπονητής έχει καταθέσει τις απόψεις του, έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές και το αρμόδιο μεταγραφικό επιτελείο έχειαιρό τώρα προχωρήσει σε επαφές με ποδοσφαιριστές που διαθέτουν τα χαρακτηριστικά που ο Αργεντινός έχει ζητήσει. Στο τέλος της ημέρας, οι επιλογές θα είναι μόνο δικές του. Εκείνος θα αποφασίσει ποιοι από όσους του προτείνονται ταιριάζουν σε αυτό που θέλει να παρουσιάσει την επόμενη σεζόν και ποιοι όχι.

Αυτή η απολυτότητα πού μετά από χρόνια συνδυάζεται με την ικανότητα ενός ανθρώπου να επιλέγει σωστά, οδηγεί την ΑΕΚ σε μία ασφαλή πορεία ενόψει της επόμενης σεζόν. Ο κορμός ήδη υπάρχει, πολλοί ποδοσφαιριστές που μέχρι και πέρυσι έμοιαζαν να δυσκολεύονται στις μεγάλες απαιτήσεις που υπήρχαν, εμφανίστηκαν στο προσκήνιο ως πρωταγωνιστές κι εξέλιξαν το status τους και ο προπονητής γνωρίζει τι ακριβώς απαιτείται προκειμένου να συντελεστεί η πρόοδος ενός έργου που ξεκίνησε πέρυσι.

Ο Αλμέιδα θα αποτελέσει την ασπίδα όλων των μεταγραφικών επιλογών που θα γίνουν, με όποια βιογραφικά και αν αυτοί εμφανιστούν στο προσκήνιο της κιτρινόμαυρης καθημερινότητας. Λίγη σημασία θα έχουν τα ονόματα, από τη στιγμή που θα ξέρουμε ότι εκείνος θα τους έχει επιλέξει.Τίποτα δεν γίνεται να ανησυχήσει την ΑΕΚ πέρα από το αναπάντεχο

Το απρόβλεπτο και η αντιμετώπισή του

Αν η ΑΕΚ μπορεί να προβληματιστεί με κάτι μέσα στο καλοκαίρι, αυτό θα αφορά στις ενδεχόμενες απροσδόκητες απώλειες. Δηλαδή σε αναπάντεχα συμβάντα πού ίσως την αναγκάσουν σε αναζήτηση διαφορετικών πραγμάτων από αυτά που είχαν επισημανθεί ως οι κεντρικοί στόχοι του αρχικού σχεδιασμού.

Οι μεταγραφές είναι μία δυναμική διαδικασία και ουδείς μπορεί να ξέρει τι μπορεί να προκύψει στην πορεία, ειδικά όταν διαπιστώνεται ενδιαφέρον για παίκτες της ομάδας που λίγοι θα το περίμεναν. Όπως αυτό της Λανς για τον Χατζισαφί. Με τον τρόπο που ο Αλμέιδα διαχειρίστηκε το ρόστερ φέτος και την υπεραξία που δημιούργησαν οι παίκτες που ακολούθησαν το πλάνο του κι εκτοξεύτηκαν μέσα από αυτό, ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει μια πρόταση που ίσως δεν μπορείς να αρνηθείς.

Ο Γκατσίνοβιτς για παράδειγμα είναι ένας ποδοσφαιριστής που ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσει μία τέτοια υψηλή προσφορά, σε μία περίοδο που το μυαλό και η σκέψη όλων ταξιδεύουν στις υποθέσεις του Γκαρσία και του Πινέδα. Προφανώς κι εδώ μιλάμε για οι προτάσεις που θα ξεπερνούν κατά πολύ τις οικονομικές προσδοκίες ώστε να βάλουν την ομάδα σε διαδικασία να το σκεφτεί. Επειδή όμως ποτέ δεν ξέρεις, θα πρέπει να είσαι και έτοιμος.

Αυτό είναι πλέον το level που η ΑΕΚ πρέπει να πιάσει, καθώς όσο θα εξελίσσεται και ειδικά αν αυτό διαπιστώνεται και στις ευρωπαϊκές εξορμήσεις της, τόσο θα προσελκύει περισσότερα βλέμματα στραμμένα στη δική της πραμάτεια. Είναι άλλωστε τέτοιο και το ποδόσφαιρο του Αλμέιδα που βοηθά τους ποδοσφαιριστές να παρουσιάζουν τα καλά στοιχεία τους μέσα από την προσέγγιση που τους διδάσκει. Όταν κάτι είναι πολύ όμορφο στο μάτι τότε αυτοί που το παράγουν γίνονται ακόμα πιο ελκυστικοί στόχοι.

Πέραν του καλού ποδοσφαίρου και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ίσως και του Κυπέλλου αύριο στο Βόλο, η ΑΕΚ παρουσιάζει τέτοια αρμονικότητα στις σχέσεις μεταξύ των στελεχών της και κατ’ επέκταση όλων αυτών με τον προπονητή της, η οποία την ωθεί σε πιο ευρωπαϊκά μονοπάτια, στη δημιουργία ενός πιο σύγχρονου μοντέλου πού αναμφίβολα χρειάζεται ακόμα εξέλιξη. Δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές άλλωστε, αυτοί που πρέπει να προσπαθούν καθημερινά ώστε να γίνονται καλύτεροι, το ίδιο οφείλουν και εκείνοι που προσπαθούν να τους προσελκύσουν.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X