Το επίπεδο της ΑΕΚ «φωνάζει» για το νταμπλ

Το επίπεδο της ΑΕΚ «φωνάζει» για το νταμπλ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την υποχρέωση της ΑΕΚ απέναντι στην Ιστορία της την Τετάρτη στο Βόλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι Πρωταθλήτρια, τα προκριματικά του Champions League την περιμένουν και η ίδια πρέπει να φανεί αντάξια των προσδοκιών, αλλά μέχρι τότε έχει μία σοβαρή δουλειά να κάνει την Τετάρτη.

Στο Βόλο απέναντι στον ΠΑΟΚ την περιμένει το βιβλίο της Ιστορίας. Σε μία από τις σπάνιες φορές στην Ιστορία της, να λέμε την αλήθεια. Αν κερδίσει τον ΠΑΟΚ, κατακτά και το νταμπλ, κάτι που έχει να κάνει 45 χρόνια. 1978 το έκανε τελευταία φορά και φέτος παρουσιάζεται μία τεράστια ευκαιρία να το επαναλάβει. Τεράστια ευκαιρία την αρπάξουν ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του με την ομάδα που έχουν φτιάξει φέτος, αλλά και με το (πιο) χαμηλό επίπεδο του ΠΑΟΚ που πλέον έχει… απόσταση από την τωρινή ΑΕΚ. Τέσσερα ματς φέτος, σε όλα ήταν κυρίαρχη η ΑΕΚ.

Ακόμη και σε αυτό που έχασε στην Τούμπα με 2-0 ήταν κυριαρχική, με περισσότερες φάσεις, έχει παράπονα από τη διαιτησία, αλλά έδειξε ότι έχει αλλάξει status σε κάθε περίπτωση και τα… κόμπλεξ έφυγαν περίπατο. Φέτος η ΑΕΚ είναι σε άλλο επίπεδο από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Ακόμη και με τον ΠΑΟ που το πάλεψε μέχρι το τέλος έχει διαφορά. Μεγαλύτερη με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Το ξέρουν και οι αντίπαλοι της.

Αυτή η ΑΕΚ του Αλμέιδα δεν κατανοώ πως δεν γίνεται να μην κερδίσει και το Κύπελλο. Καλός ο ΠΑΟΚ και ο προπονητής του, έχουν κάνει… κηδείες και φέτος, αλλά η στοχοπροσήλωση του Αλμέιδα και των παικτών του στον έναν τελευταίο στόχο δεν μπορώ να αντιληφθώ πως δεν θα στεφθεί με επιτυχία. Αν δεν πάρει φέτος το νταμπλ αυτή η ομάδα, αλήθεια πότε θα το πάρει…

Αυτό προφανώς και δεν είναι «ποδόσφαιρο», αλλά θεωρία έξω από τις γραμμές. Όμως βγαίνει αυτό το συμπέρασμα με ότι έχουμε δει φέτος μέσα στο γήπεδο.

Το επίπεδο της ΑΕΚ «φωνάζει» για το νταμπλ

Η ΑΕΚ τέτοιο… άλογο είναι

Και εκεί η ΑΕΚ είναι μακράν καλύτερη, με πολύ πιο γεμάτο ρόστερ και καλύτερη ομάδα. Στην κούρσα της μίας… ανάσας, όπως είναι ένας τελικός, όλα μπορούν να γίνουν. Όμως και πάλι τίθεται το ερώτημα πως το άλογο που είναι Νο1 θα χάσει από το αουτσάιντερ. Αποτυχία θα είναι για το Νο1 αν δεν κερδίσει, για να λέμε την αλήθεια. Και η ΑΕΚ τέτοιο άλογο είναι. Από αυτά που βλέπεις και καταλαβαίνεις ότι κατεβαίνει για να κερδίσει.

Ο Ματίας Αλμέιδα από την περασμένη Τετάρτη και μετά… δούλεψε στην συγκέντρωση των παικτών του και πως θα μπει το μυαλό στο κεφάλι ξανά, μετά το ξέφρενο γλέντι και την φιέστα από το Πρωτάθλημα. Στο ίδιο… μοτίβο και η διοίκηση με πρώτο τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Θέλει και ο ίδιος να γραφτεί Ιστορία αυτή την σεζόν, την πρώτη χρονιά της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Θα είναι κρίμα περισσότερο για αυτούς να μην πάρουν αυτό το νταμπλ, κόντρα σε αυτό τον αντίπαλο.

Από Πέμπτη τα… λοιπά για τη νέα ΑΕΚ. Είναι αρκετά.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X