Με τη μαγκιά της, η ΑΕΚ σφράγισε το «σεντόνι» στη Θεσσαλονίκη και άφησε τον Παναθηναϊκό στην... γκρίνια (VIDEO)

Με τη μαγκιά της, η ΑΕΚ σφράγισε το «σεντόνι» στη Θεσσαλονίκη και άφησε τον Παναθηναϊκό στην... γκρίνια (VIDEO)

Η κομβική νίκη της ΑΕΚ για την κατάληψη της 2ης θέσης με χατ-τρικ του Χρήστου Μαλαδένη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα από τα πιο αξέχαστα θρίλερ των τελευταίων δεκαετιών εκτυλίχθηκε σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια στο Καυταντζόγλειο. Η ΑΕΚ νίκησε με 3-2 τον Ηρακλή με χατ-τρικ του Χρήστου Μαλαδένη και απέκτησε προβάδισμα στη μάχη για τη δεύτερη θέση, η οποία οδηγούσε στον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το προβάδισμα αυτό αξιοποιήθηκε τελικά, αλλά η ΑΕΚ αποκλείστηκε στα προκριματικά του Αυγούστου από την ΑΙΚ Στοκχόλμης. Ωστόσο, εκείνη η μάχη με τον Παναθηναϊκό για τη δεύτερη θέση έχει μείνει στην ιστορία, καθώς ήταν αδυσώπητη και δόθηκε ως το τέλος. Η νίκη στη Θεσσαλονίκη ήταν κομβική και ο Μαλαδένης (που σε εκείνη τη σεζόν είχε πετύχει 13 γκολ, τα περισσότερα στην ΑΕΚ μετά από τα 22 του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Ντέμη Νικολαϊδη) έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Ηταν 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος και η ΑΕΚ ήταν ένα βαθμό μπροστά από τον Παναθηναϊκό (ο Ολυμπιακός ήταν ήδη πρωταθλητής). Ήθελε μόνο νίκη απέναντι στον βαθμολογικά αδιάφορο Ηρακλή, όμως οι φήμες περί εύκολης επικράτησης διαψεύδονταν μέχρι το 89’, όταν ο Κύπριος μέσος Μάριος Χριστοδούλου ισοφάρισε σε 2-2 μετά την κεφαλιά-πάσα του συμπατριώτη του Μιχάλη Κωνσταντίνου -που, κατά τα άλλα, ήταν «κλεισμένος» από την ΑΕΚ για την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο…

Πριν από αυτό, ο Μαλαδένης (που αντικατέστησε επάξια εκείνη τη μέρα τον τραυματία Ντέμη Νικολαϊδη) είχε ανοίξει το σκορ με κεφαλιά στο 27’ και ο Κυριαζής είχε ισοφαρίσει για τον Ηρακλή στο 48’. Ο Μαλαδένης σκόραρε εκ νέου στο 66’ και εκεί που όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ θα έπαιρνε τη νίκη με 1-2, ήρθε η ισοφάριση του Χριστοδούλου.

Αμέσως μετά, όμως, ο Μαλαδένης σκόραρε και τρίτη φορά. Στο 90’ ο Ακης Ζήκος ελίχθηκε από τα αριστερά και έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Ο Μαλαδένης έπιασε κεφαλιά πιεζόμενος και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Καρκαμάνη που πήγε να μπλοκάρει αλλά δεν συγκράτησε την μπάλα. Οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι (με κεντρικό πρόσωπο τον σκόρερ, αλλά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη που ήταν ο κουμανταδόρος του ποδοσφαιρικού τμήματος εκείνη την εποχή επί διοικήσεως ENIC) και ολοκληρώθηκαν τέσσερις μέρες μετά με το 2-1 επί της Ξάνθης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Λάκης (78΄Γκρέταρσον) Καλιτζάκης, Καψής, Καραγιάννης, Ζήκος, Μάρκος, Μαλαδένης, Σαβέβσκι, Μιλοβάνοβιτς (58’ Σέμπουε) Ζουμπούλης (83’ Μέντες)

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X