Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη σε όλα, εκτός από την προπαγάνδα τους!

Bαθμολογία Super League πλέι οφ: Η ΑΕΚάρα ΠΑΝΑΞΙΑ Πρωταθλήτρια με +5 από τον 2ο ΠΑΟ, στο +10 από Ολυμπιακό!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου έχει όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν την ανωτερότητα της ΑΕΚ, μπας και τελειώσει κάποτε αυτή η κουβέντα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας ξεκινήσω με ρητορικό ερώτημα. Σε αυτήν εδώ τη γωνιά του πλανήτη, υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί κάποιος την ήττα του και να μην αναζητήσει δικαιολογίες; Μηδαμινές είναι οι πιθανότητες. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο κάποτε των φοιτητικών εκλογών, όπου όλοι έβγαιναν κερδισμένοι. Βέβαια και να θέλουν να το πουν, η κουπίτσα έχει βρει απάγκιο στη Νέα Φιλαδέλφεια και στην τροπαιοθήκη της ΑΕΚ.

Σας έλεγα και στο τελευταίο κομμάτι, πως καλό είναι σιγά σιγά να πάμε παρακάτω. Είπε ανεπίσημα ο Παναθηναϊκός, είπε επίσημα ο Αλαφούζος, σιγοντάρισε ο Ολυμπιακός, δεν θα φάμε όλο τον Μάη έτσι. Η ΑΕΚ έχει μια δουλειά ακόμα μέσα στο γήπεδο, να κατακτήσει το κύπελλο και μαζί το νταμπλ. Και αμέσως μετά, να φορτσάρει για τα μεταγραφικά, γιατί ο στόχος παραμένει ένας. Η καλή ομάδα αυτής της χρονιάς, να γίνει ομαδάρα την επόμενη σεζόν.

Όχι βέβαια πως φέτος δεν είδαμε πράγματα και θαύματα. Η ΑΕΚ ήταν με διαφορά η ομάδα που έπαιξε το ομορφότερο, θεαματικότερο, ποιοτικότερο ποδόσφαιρο στη διάρκεια της σεζόν. Μεγάλη σημασία έχει πως όταν πια η μπάλα «έκαιγε» και μπήκαμε στη διαδικασία των πλέι οφ, η ΑΕΚ ήταν σα να μην έβλεπε τους αντιπάλους της. Και αφού δεν δείχνουν καμία διάθεση να αποδεχθούν την ήττα τους, ας κάνουμε ακόμα μια προσπάθεια μπας και πειστεί κάποιος από την αλήθεια του γηπέδου και όχι όσα σερβίρονται από διάφορες πλευρές.

Συντριπτική ανωτερότητα της ΑΕΚ

Εάν κάποιος αναζητήσει την ειδική βαθμολογία των δέκα αγώνων των πλέι οφ, που τελικά έκριναν και τον πρωταθλητή, η ΑΕΚ έδειξε πως άντεχε και έμεινε όρθια ως το τέλος, όταν κλατάρισαν οι αντίπαλοι της. Θέλετε και αποδείξεις; Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε συγκεντρώνοντας 24 βαθμούς από τους συνολικά 30 που μπορούσε να μαζέψει. Εμεινε αήττητη σε όλη τη διαδικασία, έχοντας επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ολοκλήρωσε τα πλέι οφ με επτά βαθμούς διαφορά από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που ακολούθησαν με 17!

Να δούμε και άλλα στοιχεία ανωτερότητας; Σε αυτά τα δέκα παιχνίδια η ΑΕΚ σκόραρε 18 φορές. Δηλαδή, πετύχαινε σχεδόν δύο γκολ ανά παιχνίδι. Ξέρετε ποιοι ήταν εκείνοι που τη συναγωνίστηκαν; Ολυμπιακός και Αρης που είχαν από 17 τέρματα. Ξέρετε πόσα σκόραρε ο Παναθηναϊκός, που ήθελε να πάρει το πρωτάθλημα. Μόλις εννιά τέρματα! Δηλαδή, ούτε ένα γκολ ανά παιχνίδι. Πιθανόν να έφταιγε γι’ αυτό ο Διαμαντόπουλος ή ο Νταμπάνοβιτς. Ποιος ξέρει…

Εχω κι άλλα να σας πω. Η ΑΕΚ είχε παθητικό μόλις τριών τερμάτων, ενώ ο Παναθηναϊκός δέχτηκε τέσσερα. Δηλαδή, ακόμα και η περίφημη αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, ήταν υποδεέστερη από αυτήν της ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός έκανε μόνο τέσσερις νίκες και πήρε πέντε ισοπαλίες, ενώ είχε και μια ήττα στο φινάλε. Αλλά είπαμε, εκεί τους έφταιξε η Super League του Μαρινάκη, που εκείνοι ψήφισαν, αλλά ευνόησε την ΑΕΚ. Μύθος.

Στα μεγάλα ματς, κυριάρχησε η ΑΕΚ

Να δούμε και κάτι άλλο που δείχνει πολλά για τη διαδικασία. Ειδικά σε ένα πρωτάθλημα 14 ομάδων, είναι κρίσιμη η απόδοση που θα έχεις στα μεγάλα παιχνίδια. Στην Ελλάδα με τα πλέι οφ, είχαμε πλέον τη δυνατότητα να δούμε κάθε αντίπαλο να παίζει τέσσερις φορές στη χρονιά με τους άλλους μεγάλους, εντάσσοντας σε αυτήν την κατηγορία ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Αρη. Μαντέψτε: ποιος ήταν ο πρώτος στα μεταξύ τους παιχνίδια; Βουλωμένο γράμμα διαβάζετε. Η ΑΕΚ βέβαια.

Διαβάστε τη συνέχεια

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X