Γιατί οι μεταγραφές της ΑΕΚ θα είναι τουλάχιστον 8

Γιατί οι μεταγραφές της ΑΕΚ θα είναι τουλάχιστον 8
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις προσθήκες του ερχόμενου καλοκαιριού που θα έχουν και σημαντική εσωτερική χροιά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύμφωνοι, ο τίτλος είναι λίγο παραπλανητικός για την ΑΕΚ. Ίσως τελικά να είναι και περισσότεροι από οκτώ, αυτό θα κριθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού, άλλωστε με πιθανότητα πωλήσεων ποτέ δεν ξέρεις ποια ανάγκη μπορεί να προκύψει στην πορεία από αυτές που σήμερα δεν υφίστανται. Εξηγούμαι όμως…

Οι ανάγκες της ΑΕΚ μάλλον είναι εύκολο να προσδιοριστούν, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Όμως πέρα από τις θέσεις στις οποίες όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι θα υπάρξει ενίσχυση, για την επόμενη σεζόν θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικά μεγαλύτερη βοήθεια από τρεις παίκτες που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας αλλά μπορούν να αποτελέσουν εσωτερικές μεταγραφές.

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ ίσως και να δημιουργεί τις μεγαλύτερες απαιτήσεις (και προσδοκίες) από κάθε άλλον. Ήταν υγιής και στην κατάσταση που πρέπει για μικρό χρονικό διάστημα, όμως όλοι διαπιστώσαμε πόσο σπουδαία κλάση είναι. Με καλή προετοιμασία, κάτι που του έλειψε πολύ το περασμένο καλοκαίρι, προσωπικά περιμένω πολύ περισσότερα πράγματα.

Το ίδιο προσδοκώ και για τον Πάολο Φερνάντες. Ήρθε στα μέσα της σεζόν σε μία στρωμένη κατάσταση και με την ΑΕΚ να διαθέτει πληθώρα λύσεων στα άκρα της επίθεσης. Η προσαρμογή από τις χαμηλές απαιτήσεις του Βόλου στις πολύ πιο υψηλές της Ένωσης, έκρυβε πολλαπλές δυσκολίες για εκείνον. Μπήκε σ’ ένα σύνολο με πολύ μεγαλύτερη ένταση από αυτό στο οποίο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, άλλαξε ο τρόπος δουλειάς κι αυτό κόστισε προβλήματα μυϊκά. Έχει τέτοια ποιότητα όμως, που δεδομένα οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτό που είδαμε έως σήμερα.

Ο Γαλανόπουλος αξίζει στον εαυτό του και στην ΑΕΚ

Ψηλά στην κατηγορία αυτή τοποθετώ και τον Κώστα Γαλανόπουλο. Η φετινή -όπως μας είχε άλλωστε προϊδεάσει και ο ίδιος με σχετικές δηλώσεις του- ήταν μια σεζόν μεταβατική για τον ίδιο, μία χρονιά προσπάθειας για την επιστροφή στην κανονικότητα. Με αρκετά “μπες-βγες” ώστε να υπάρχει η σχετική προφύλαξη, αλλά και πολύ ενθαρρυντικά συμπεράσματα να προκύπτουν από τα ματς στα οποία έπαιξε και ειδικότερα κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όπου είδαμε ξανά τον μέσο που δικαίως είχε γίνει αναντικατάστατος στην Εθνική για ένα σημαντικό διάστημα.

Ο υγιής και φορμαρισμένος Γαλανόπουλος κοιτάζει στα μάτια Σιμάνσκι και Γιόνσον, παρέχοντας ασφάλεια και συμπληρώνοντας ιδανικά το τρίγωνο των κεντρικών χαφ που μπορούν να παίξουν και στο 6 και στο 8. Θα ήθελα να πω το ίδιο και για τον Μοχαμάντι, αλλά δεν ξέρω, δεν είμαι τόσο πεπεισμένος.

Μετά και την επέκταση της συνεργασίας με τον Χατζισαφί, ίσως η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει έναν αριστερό μπακ καλύτερο και από τους δύο υπάρχοντες, κάτι που ασφαλώς θα σημαίνει ότι ο πρώτος δύσκολα θα μείνει στην ομάδα ως… τρίτος. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο προπονητής, όχι εγώ. Αν εκείνος πιστεύει ότι μπορεί να πάρει από τον Μοχαμάντι όσα φέτος από τον Χατζισαφί και ακόμα περισσότερα, τότε θα ακολουθήσω το δρόμο του. Μας έχει πείσει ότι γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους.

Όσον αφορά σε αυτούς που θα έρθουν, κάποια πράγματα μοιάζουν ξεκάθαρα. Σίγουρα θα γίνει προσπάθεια για αριστεροπόδαρο στόπερ, για φορ που θα μπορεί να παίζει και με τον Λιβάι και για έναν ή δύο ακραίους επιθετικούς (ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης Άμραμπατ). Το θέμα του τερματοφύλακα είναι επίσης ανοιχτό κι ίσως εξαρτάται από το πώς βλέπει την κατάσταση ο Στάνκοβιτς, του αριστερού μπακ επίσης όπως προείπαμε κι από εκεί και πέρα, ό,τι προκύψει σε συνδυασμό με πιθανές αποχωρήσεις. Προφανώς προεργασία πρέπει να υπάρξει και για το αντι-Πινέδα, στην περίπτωση κατά την οποία η παραμονή του Μεξικανού, δεν καταστεί εφικτή.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X