Ο ορισμός της αποτυχίας στο ποδόσφαιρο, έφτασε στο αποκορύφωμα του

Ο ορισμός της αποτυχίας στο ποδόσφαιρο, έφτασε στο αποκορύφωμα του

Ο Insider καταγράφει τις μεγάλες διαφορές ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και πως ορίζεται η επιτυχία και η απόλυτη αποτυχία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 2018 με τις αποφάσεις για το ματς με τα πιστόλια να είναι σε εκκρεμότητα, η αλήθεια είναι πως υπήρχε εκνευρισμός στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Παίζανε με τα νεύρα μας, επηρεαστήκαμε. Δεν μπορείς να πεις πως δεν επηρεαστήκαμε. Τώρα όμως είναι διαφορετικά. Η παράσταση που επιχειρεί να δώσει ο θίασος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο περίγυρος τους, είναι απολαυστική. Προκαλεί μεγάλο γέλιο και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα ήταν το μονόπρακτο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, στο προσωπικό του θέατρο.

Φυσιολογικά πριν την εμφάνιση του πρωταγωνιστή είχαμε αποχωρήσεις από το προσκήνιο προσώπων που είχαν προσφάτως δημόσια αποδώσει μηδενική αξία στους εκάστοτε ισχυρισμούς του. Αυτό το σκέφτηκαν τουλάχιστον, πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Μετά το έχασαν. Τελικά το πιο δυνατό σημείο του μονολόγου ήταν οι οξείες διαμαρτυρίες για τον υποβιβασμό του ηρωϊκού Λεβαδειακού. Όσον αφορά τα παράπονα από την διαιτησία για λογαριασμό του Παναθηναϊκού περιορίστηκαν σε κάποια ανάποδα φάουλ με πρωταγωνιστή τον Παλάσιος.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, αλλά κρατήστε μόνο ένα. Στην Ελλάδα το 2023 δόθηκε αναβολή σε αγωνιστική, λόγω κρουσμάτων covid. Με μόνο πειστήριο τις διαβεβαιώσεις της ομάδας που ήθελε την αναβολή, πως αυτά υπήρχαν. Αυτό συνέβη ενώ όταν ίσχυαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα είχαμε φτάσει η UEFA να ορίσει πως αν δεν έχεις 13 παίκτες με έναν γκολκίπερ, τότε χάνεις το ματς.

Για να δώσει ένα τέλος στο μπάχαλο και κυρίως να αντιμετωπίσει την ασύδοτη χρήση του επιχείρηματος των κρουσμάτων. Επίσης για να καταστήσει τις ομάδες υπεύθυνες για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας εντός τους. Κι ενώ αυτό συνέβαινε όταν ο covid αντιμετωπιζόταν διεθνώς ως πανδημία, τώρα που δεν είναι τέτοια, είχαμε ΜΟΝΟ στην Ελλάδα αναβολή ολόκληρης αγωνιστικής επειδή μια ομάδα είπε πως είχε πολλά κρούσματα. Κι όταν έγινε το ματς, κατέβηκαν κομπλέ!

Όλα αυτά βέβαια είναι για εσωτερική κατάναλωση, αν και βλέπουμε πως άμεσα έχουν αρχίσει τα όργανα στον άξιο φετινό αντίπαλο της πρωταθλήτριας ΑΕΚ. Για το ρόστερ, τις μεταγραφές, την μη αποτελεσματική προστασία της ομάδας. Και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους φρουρούς του στέμματος για να αμβλυνθεί αυτό το κλίμα που όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται και πιο έντονο. Και σίγουρα για κάμποσες μέρες ακόμη η γελοιοποίηση τους θα συνεχιστεί.

Από κει και πέρα… το μέσα του Παναθηναϊκού ξέρει πολύ καλά για τι ακριβώς μιλαμε. Δυστυχώς γι΄αυτούς ο ορισμός της πιο αποτυχημένης διοίκησης στην ιστορία τους, έφτασε στο να χάσει κι ένα πρωτάθλημα στο οποίο η ομάδα τους ήταν μπροστά για τα 3/4 του. Τουλάχιστον…

Μιλάμε για μια διοίκηση που συμπληρώνει μια ντουζίνα χρόνια και η οποία μιλάει για τις επιδόσεις της στην διαχείριση των χρεών. Αυτό που δεν λέει είναι πως κατέστη δυνατή αυτή μόνο με την απόλυτη απαξίωση του Παναθηναϊκού. Που έφτασε να μείνει στην Super League με ελεημοσύνη των μεγάλων της αντιπάλων και με βασικό πρωταγωνιστή σε αυτή την… πράξη αγάπης την ΑΕΚ. Που έφτασε να μείνει έξι χρόνια χωρίς να παίξει Ευρώπη, που έμεινε σερί σεζόν χωρίς ευρωπαϊκή αδειοδότηση.

Αυτοί κάνουν κριτική στον τρόπο που ξεπέρασε η ΑΕΚ τα δικά της προβλήματα. Κριτική για το γεγονός πως η ΑΕΚ υπέβαλλε μόνη της τον εαυτό της στην σκληρή δοκιμασία της διετούς παρουσίας σε χαμηλότερες κατηγορίες. Κάνοντας χρήση δυνατοτήτων που έδινε ο νόμος. Ποτέ κάτι παράνομο.

Ο ορισμός του αποτυχημένου λοιπόν μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια είδε την ΑΕΚ να πέφτει, να επανέρχεται, να κατακτά δύο πρωταθλήματα από το καλοκαίρι του 2015 που επέστρεψε στα κανονικά της, να παίζει στο Champions League, να κάνει μεγάλη πορεία στο Europa League, να παίρνει κι ένα κύπελλο. Και κυρίως να αποκτά νέο υπερσύγχρονο γήπεδο και να διαθέτει ήδη υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο. Τι απ’ όλα αυτά έχει πετύχει ο θίασος του Παναθηναϊκού τα τελευταία 12 χρόνια; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Τίποτα όμως.

Διαμαρτυρία, τιτιβίσματα, χαριεντίσματα με το Μαρινακιστάν που στο τέλος τους την φόρεσε ως τους έπρεπε και προσπάθεια να κοροϊδέψουν τον κόσμο τους. Ο ορισμός της αποτυχίας στο ποδόσφαιρο, έφτασε απλά στο αποκορύφωμα του.

Ο Insider

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X