
Η ΑΕΚ έχασε στην Ηλιούπολη με 28-24 από τον Ολυμπιακό και πάει την Δευτέρα στο «Γ. Κασιμάτης» για το 2-1 στους τελικούς
Την ήττα με 28-24 γνώρισε η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο κλειστό της Ηλιούπολης στον 2ο μεταξύ τους τελικό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την σειρά.
Πλέον η «Ένωση» καλείται να ανασυγκροτηθεί και να πάει την Δευτέρα στο «Γ. Κασιμάτης» μπροστά στον κόσμο της για να κάνει το 2-1 και να μπει και πάλι μπροστά στην «μάχη» του τίτλου ο οποίος κρίνεται στις τρεις νίκες. Αγωνιστικά η ΑΕΚ είχε ξανά πολλά προβλήματα στο παιχνίδι της ενώ κάποια καλά διαστήματα δεν ήταν αρκετά για να της δώσουν τη νίκη.
Η εξέλιξη του αγώνα
Πολύ μέτριο πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΚ η οποία είχε για μια ακόμη φορά αρκετά σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι της. Η «Ένωση» δεν κατάφερε αμυντικά να περιορίσει τους γηπεδούχους ενώ και στην επίθεση έκανε πολλές βεβιασμένες επιλογές χάνοντας το σίγουρο γκολ. Η ομάδα του Αλέξη Αλβανού προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 αλλά από κει και πέρα δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 7-3 στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να έχει ένα επιμέρους 6-1 σκορ. Ο Παπαδιονυσίου κατάφερε να δώσει λύσεις στην ΑΕΚ όταν έδειχνε «εγκλωβισμένη» επιθετικά μειώνοντας με δύο τέρματα του σε 8-6 ενώ ο Μαντάλινιτς έφερε ξανά την διαφορά στο ένα γκολ. Για μια ακόμη φορά όμως τα πολλά κενά διαστήματα στοίχισαν στην ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει ξανά την διαφορά και να πηγαίνει στα αποδυτήρια προπορευόμενος με την μέγιστη διαφορά 15-10.
Αντέδρασε αργά
Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου με την ΑΕΚ να πετυχαίνει ουσιαστικά μόλις δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός έκανε το 16-11 με την ΑΕΚ να μειώνει σε 18-13 με τον Παπαδιονυσίου. Η «Ένωση» δεν μπορούσε να βρει λύσεις από την περιφέρεια απέναντι στην πολύ πιεστική άμυνα των γηπεδούχων. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν μπλοκαρισμένοι στην επίθεση πετυχαίνοντας ουσιαστικά μόλις 4 γκολ σε 15 λεπτά. Ο Λέμος με δύο τέρματα μείωσε την διαφορά στο 23-16 και 24-18 στο 51′ ενώ με ένα ακόμη γκολ ο Παπαδιονυσίου έδωσε ξανά «ανάσα» στην ΑΕΚ οκτώ λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Με νέο γκολ του Λέμος και 4-0 σερί η «Ένωση» μείωσε 24-20 ενώ ο Μαντάλινιτς έφερε την διαφορά μετά από ώρα στα τρία γκολ (24-21) αλλά το τελικό 28-24 έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ- ΑΕΚ 28-24
Τα πεντάλεπτα: 4-3, 6-3, 8-6, 10-8, 12-9, 15-10 (ημχ), 17-12, 19-13, 21-14, 24-16, 24-20, 28-24
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γραμματικός): Κοτανίδης, Νιοκάς 9, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης 1, Κανδύλας 1, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος 2, Δομπρής 3, Mπουρζέ, Πασσιάς 1, Μοντόρο 4, Σλαβούλιτσα 2, Οστρούτσκο 1, Γκράτζαν 1, Μιχαηλίδης, Μπάουερ
ΑΕΚ (Αλβανός): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 3, Τικ, Ζίβκοβιτς 1, Μαντάλινιτς 2, Νικολαϊδης, Τσέπιτς, Ηλιόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 6, Λιάπης 1, Άρσιτς, Σόκολιτς 1, Τσιτομπί 1, Ρογκούλσκι 1, Λέμος 6, Κεδέρης.
Διαιτητές: Φωτακίδης- Κινατζίδης, Δίλεπτα: 4-1, Πέναλτι: 1/1-1/1
Αναλυτικά το πρόγραμμα των τελικών
1ος τελικός: Κυριακή 14 Μαΐου 2023
ΑΕΚ- Ολυμπιακός 21-19
2ος τελικός: Τετάρτη 17 Μαΐου 2023
Ολυμπιακός- ΑΕΚ 28-24
3ος τελικός: Δευτέρα 22 Μαΐου 2023
ΑΕΚ- Ολυμπιακός
4ος τελικός: Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 (αν χρειαστεί)
Ολυμπιακός- ΑΕΚ
5ος τελικός: Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 (αν χρειαστεί)
ΑΕΚ- Ολυμπιακός
- LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- «Ξεβράκωμα» Ηλιόπουλου σε Μαρινάκη: «Δεν είναι δικό σας το πρωτάθλημα, εκεί που είστε σήμερα, αύριο μπορεί να μην είστε!»
- Αποκάλυψη Δημάρχου Γ.Τομπούλογλου στη γιορτή του enwsi.gr: «Εστειλα επιστολή σε Βρούτση για μπαλόνι 2.000 θέσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί να μπει και η ΑΕΚάρα!» (VIDEO)
- Τα πάντα για το στοίχημα ΕΔΩ - Οι καλύτερες προτάσεις
- Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε ντεμπούτο με την Σπαρτάκ Μόσχας στην ήττα (3-0) από τη Ζενίτ – Έπαιξε για 45 λεπτά!
- Μόνο ψέματα! Ο ΠΑΟΚ είχε ψηφίσει να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός και ο Ιβάν Σαββίδης έλεγε χθες ότι… τον έσωσε!



Η… θαρραλέα πρόβλεψη του Αγκουέρο δεν τον δικαίωσε – Τι στοίχημα είχε βάλει και τι χάνει λόγω της ήττας της Μάντσεστερ Σίτι!

Champions League: «Διπλό» στη Μονακό με γκολάρα του Παυλίδη η Μπενφίκα (0-1) – Ηττήθηκε από τη Φέγενορντ και έμπλεξε η Μίλαν

Η ΑΕΚ και ο Ηλιόπουλος «εμπόδιο» σε έναν μεγάλο… «έρωτα»

Κάτοικοι της Γάζας απαντούν στον Τραμπ και ορκίζονται ότι δεν θα φύγουν ποτέ από την πατρίδα τους

Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στη Συγγρού τα ξημερώματα